Ege Postası
Geri

Menemen’de gergin meclis: Gündem arazi satışları

Menemen Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısına Menemen Belediyesi tarafından satışa çıkarılan araziler damga vurdu.
Menemen’de gergin meclis: Gündem arazi satışları
Haberler / Yerel Politika
3 Ekim 2023 Salı 19:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Menemen Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı Başkan Vekili Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleştirildi.

TOPU BÜYÜKŞEHİR’E ATTI

Mecliste  1/1000‘lik Revizyon İmar Planı ve İlavesiıe yönelik yapılan itirazlar görüşüldü. Konuya ilişkin açıklama yapan AK Partili Meclis Üyesi Hanidi Can, “ Uzun bir süreden sonra vatandaşlarımızın verdiği dilekçeleri inceledik. Uzun yıllar Menemen’in imar planları sorun halindeydi, biz hata yapmamak için ciddi bir çalışma yaptık. Biz burada her şeye red vermedik. Biz vatandaşımızlarımızın zarar etmemesi için bir karar verdik. Biz bunu daha önce büyükşehire verdik. Biz bunu tek seferliğe mahsus büyükşehire göndermedik. Biz 3,5 emsal isterken emsal 1 olarak geldi. Halkın içerisinde farklı konuşmalar olmasın diye kkonuşuyorum. Onaylayan büyükşehir, biz burada itirazlara evet desek yıllar sürer sonuç almayız. Biz vatandaşın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

AKBULUT: BÜYÜKŞEHİR’DEN OY BİRLİĞİYLE GEÇTİ

İYİ Parti Grup Başkan Vekili Halil Akbulut, “Son söz büyükşehirin ama orada karar veren sadece CHP ve İYİ Parti değil. AK Parti ve MHP’li arkadaşlarımız var. 1/1000’liklerle ilgili itirazlar oy birliğiyle geçti” ifadelerine yer verdi.

OYLAMA KRİZİ

CHP Grup Başkan Vekili Ali Yılmaz, komisyonlardan gelen raporların kabul ve red oylarının ayrı yapılmasını talep etti.

CHP grubunun oylamanın şeklini ayrı yapmak istemesi üzerine oylama ayrı ayrı yapıldı.

CHP grubu oylama sonucu 33a ve 33b maddelerine şerh koydu.

CEM EVİNE TAHSİS

Ulucak Mahallesi’nde bulunan 60306 ada 1 parselde yer alan tesis, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Egekent 2 Şubesi Cem ve Kültür evine tahsis edilmesine ilişkin önerge oy birliğiyle kabul edildi.

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

Belediye personellerine yapılan ücret ödemelerine ilişkin verilen önergeye ilişkin açıklama yapan Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “ Tahir Şahin döneminde ciddi bir sözleşmeyle karşı karşıya kalındı. Gider ayak yapılan yüzde 300’lük zam ve gelinen bokta bu. Şu an toplam bedeli 250 milyon TL yük getiriyor. Belediye önünde açıklamalar yapıyorsunuz, yok arsalar satılacak diye. Serdar Beyin geldiği dönemde  250 arkadaşımızın işten çıkışı yapıldı. Onların işe iade davalarıyla kazandığı haklar, kıdem tazminatı, ihbar tazminatı toplam 150 milyon TL. Şu an 400 milyon TL işçiye ödenmesi gereken para var. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bugüne kadar çalışma arkadaşlarımızın haklarını verdik” dedi.

SATIŞLARA YAĞMA HASAN BENZETMESİ

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan İYİ Parti Grup Başkan Vekili Halil Akbulut, “Biz arsa satışlarına yağma Hasan’ın böreği dedik. Yağma Hasan TDK’ya başvurmuş, Menemen böreği yapın demiş. Siz idare olarak satışları uygun görüyorsunuz ama biz uygun görmüyoruz. Tahir Beyin döneminde yapılan TİS’ten kaynaklanan personel alacaklarını söylüyorsunuz. 1 senede bütçeyi muazzam arttırıyorsunuz. Hizmet üretme meselesine girmeyeceğim. 1 liralık işi 10 lliraya yaptırmayalım. Önümüzde yerel seçim var. Menemen halkı bir karar verecek. Menemen borçlu bir belediyeydi. Borç 2020 yılında 273 milyondu. Sayıştay raporu 2 yıldır çıkmıyor. 500 milyonluk bir satış yapılıp borçlar kapatılabilirdi. İyi projelerle farklı satışlar yapılırdı ancak arsaları sıfırlama gibi bir yaklaşım sergilendi” diye konuştu.

“NE VAR NE YOK SATTINIZ”

CHP Grup Başkan Vekili Yılmaz ise, “Bugün biz CHP olarak bir eylem gerçekleştirdik. Demokratik hakkımızı kullandık. Biz belediye satış yapar ancak Menemen Belediyesi’nde ne var ne yok satma anlayışı var. Menemen Belediyesi’nin borçlarından bahsedildi, borçlar kadar taşınmaz satılsaydı bizler itiraz etmezdik. Siz ne yaptınız, dibini sıyırdınız. Hiçbir kurum, şirket, devlet taşınmazlarını bir yıl içinde sıfırlamaz. Taşınmaz satışlarından elde edilen gelirler adeta çar çur ediliyor. Sağlam caddeler bozuluyor ve yeniden yapılıyor. Parke taşları sökülüyor yerine asphalt yapılıyor. Kaldırımlar sökülüyor. 1999 yılında CHP yönetime geldiğinde Menemen Belediyesi’nin çay şeker alacak para yoktu. O dönemki belediye yönetimi bütün Menemen’in caddelerini parke taşı yaptı. 2014 yılından sonra doğal gaz gelince yollar söküldü ve yönetim yine parke taş yaptı. O zaman bir karış yer satılmadan bu yollar yapıldı” dedi.

“YANLIŞ BİLGİLENDİRME YAPIYORSUNUZ”

Başkan Vekili Pehlivan, “Yer satıldı, neden yanlış bilgilendiriyorsunuz? Cebeci’nin yaptığı yer kimdi? Cebeci bu yeri nasıl yaptı? Yücesoy nasıl yaptı? Burası senindi. Yanlış bilgilendirmelerde bulunuyorsunuz, sizden özür bekliyoruz. Seyrek Ege-Koop’a 1 milyon 600 metrekareyi verdiniz ne yaptınız? ” dedi.

YILMAZ’DAN SORU YAĞMURU

CHP’li Yılmaz konuşmasının devamında, “ Menemen ilçesi ve köylerinin cadde ve sokaklarının yeniden onarıulması işini bir firmaya verdiniz. Siz fazla teklif veren firmaya bu işi verdiniz. Bir de Menemen’de yıldızlar geçidi yaptınız. Bu konserlere kılıf uydurdunuz. Eleştiriler karşısında çaresiz kaldınız. Bu konserlerin maliyetini Menemen halkına neden açıklamıyorsunuz? Bankalarda kullandığımız krediler ne alemde? Ödediniz mi? Geleceğin taşınmazlarını satıyorsunuz, borçları ödemiyorsunuz. Meta su’nun neden borçlarını yapılandırdınız? 100 milyon üzerinde borcu neden peşin ödemiyorsunuz. 150 tane araç aldığınızı söylüyorsunuz ancak bizim gördüğümüz kadarıyla sadece binek araç var. Bu araçları kim kullanıyor? Kiralık araçları neden hala kullanılıyor? Kıbrıs gezisi düzenlediniz. 500 kişi bu geziye katıldı ve bu gezinin maliyeti 23 milyon TL olduğu bir gazetede açıklandı. Kıbrıs gezisinin maliyeti nedir? ” dedi.

"YILLARCA MENEMEN'İ YEDİNİZ" 

Pehlivan ise, “Yıllarca Menemen’i yediniz. Bize milyarlarca lira borç bıraktınız” ifadeleriyle yanıt verdi.

"MENEMEN'İN SATILMASI ÖRGÜT YAPILANMASIYLA MI İLGİLİ?"

CHP'li Meclis Üyesi Deniz Karakurt ise konuşmasında, "Bu kadar çok mal satılırken neden kesinleşmiş mahkeme kararlarını ödemediniz. Bunlar normal faizler değil. Hem belediyeye hem de alan işçimizin parası da pul haline geliyor. Bugüne kadar hiçbir sorumuza cevap vermediniz. Aklımızla dalga geçiyorsunuz. Şu ana kadar satttığınız yer 282 bin metrekare. Seyrek Belediyesi'ni gündeme getiriyorsunuz. Nurgül Uçar'ı çağırırsınız konuşursunuz Siz bugün bu arazileri bu paralara satabiliyorsanız Ege Koop'a yapılan satışlar sayesinde. Orası bir değer haline getirildi. Burada algı yaratmak için bunu söylemeyin. Nurgül Hanım Seyrek'i, Seyrek haline getirilen kadındır. Bin 600 dönüm satıldı ve şu an Villa kent gibi bir değer oluştu. Siz sattınız kül oldu bitti. Menemen'in parsel parsel satılması FETÖ örgüt yapılanmasıyla mı ilgili " dedi. 

"AHLAKSIZLIK YAPIYORSUNUZ"

Deniz Karakurt'un eleştirilerine Aydın Pehlivan ise, "Ahlaksız yapıyorsunuz" diye tepki gösterdi. 

"İFTİRA ATMAYI BIRAKIN"

Karakurt'un eleşritilerine bir tepki de AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Demricili, "Deniz hanım düştüğünüz durumu hak ettiniz. Ben 4 yıldır burada meclis üyeliği yapıyorum. Böyle bir ithamda kimse bulunmadı. Madem kafanızda böyle iddialar vardı, gidin savcılığa. Burada iftira atmaları bırakın. İz bırakmak için sağa sola bahçe duvarlarına 'Menemen'in umudu Deniz' yazmanıza gerek yok. Bir aday adaylık süreciniz var. Ben istemedim halk istiyor dediniz. Bunları halk değil siz parayla yapıyorsunuz" dedi. 

"SAYINIZ 100 KİŞİYİ GEÇMEDİ"

Taşınmazlar satışları üzerine gelen eleştirilere de yanıt veren Demircili, "Seyrek değişmiş diyorsunuz. Bir kaç tane iş makinası ve bir tane bina. Seyrek'te bugüne kadar satılan arazilerin 4 katı yer sattınız. Sattıklarınzıla ne yaptınız? CHP'li Nurgül Uçar yönetimindeki Seyrek Belediyesi ne yaptı? Açıklayacağınız bir şey yok. Sanki biz o satışları keyiften yaptık. Biz geldiğimizde güllük gülistanlık bir belediye mi vardı?Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri bizim ek bütçemize ret oyu verdı. İl başkanlığında açıklama yaptınız, 30 ilçe başkanlığından destek istediniz, yürüyüş yaptınız, bu talanı bitireceğiz dediniz. Sizin bugün yürüyüş yaptığınız insan sayısı bizim yaptığımız icraatlardan daha azdı. Kimse size inanmıyor. 30 ilçeden partililer ile yürüyüş yaptınız 100‘ü geçmedi sayı ” dedi.

"31 MART TARTIYA ÇIKACAĞIZ"

Pehlivan ise eleştirilere yanıt olarak, "Döneminde yapmadığınız girişimlerden kaynaklı burada erkeklik yapmaya kalkmayın. Aydın Pehlivan artık doğrular ile ilgili nezaketini bozmuştur. 400 milyon TL sadece işçimizin alacağı var. Sadece Seyrek’te CHP'li belediye başkanı bin 600 dönüm yer vermiştir. Menemen'in tüm mallarının önünde haciz vardı. Biz Menemen'in önünü açtık. Biz 1,2 milyar TL'ye yakın borcu temizliyoruz. Meclis üyesi arkadaşımız enflasyon var diyor. 14 yıllık ikramiyeyi ödemedin, 14 yıllık enflasyonu hesapla vicdansız! 55 daireyi bir telefon parasına verirken hiç mi vicdanınız sızlamadı? 1 telefon parasına 1 daire verdiniz! Burada konuşacaktınız o zaman! Bide buraya gelip konuşuyorsunuz. Bugüne kadar Menemen halkına veremeyeceğimiz tek bir hesabımız yok. Burada FETÖ diyorsunuz ya. Alnımız ak burdayız! Bütün arkadaşlarımıza ithamda bulunamazsınız, bundan sizi men ederiz. Burada birbirimizin yüzüne bakıyoruz. Varsa bildiğiniz burda değil hakim ve savcılar orda, gidip şikayet edersiniz. Biz sizi şikayet edeceğiz ancak! Hepinizin çoluğu çocuğu var. Burada kimin neleri olduğunu bu memleket biliyor. Menemen Belediyesi artık güçlü, kudretli, ayağı sağlam basan, masaya güçlü oturan bir belediye haline gelmiştir. Kısa sürede çok büyük hizmetlere hep birlikte imza atıyoruz. Menemen artık Paris. Er meydanı 31 Marttır. 31 Mart'ta tartıya çıkacağız" dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası