Ege Postası
Geri

Gaziemir'de gündem adaylık: Arda bir dönem daha istedi

Gaziemir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın birinci birleşiminde Başkan Halil Arda bir dönem daha başkanlık yapmak istediğini açıkladı.
Gaziemir'de gündem adaylık: Arda bir dönem daha istedi
Haberler / Yerel Politika
2 Ekim 2023 Pazartesi 18:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Gaziemir Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın birinci birleşimi Başkan Halil Arda idaresinde gerçekleştirildi.

SORU ÖNERGESİ OKUNMADI

Başkan Halil Arda, AK Partili üyeler tarafından verilen Gaziemir Abdullah Arda Meydanı’nın adının değiştirilmesi  için verilen önergesiyi okutmadı. Arda’ın önergeyi okutmaması üzerine meclis salonundan uğultular dıuyuldu.

Halil arda’ya tepki gösteren Uğur İnan Atmaca, “En azından okutabilirsiniz, tavrınız hoş karışlanmyor.” dedi.

BURASI BAKKAL DÜKKANI DEĞİL

Bağımsız Meclis Üyesi Levent Çağlarsu ise, “Ben meclis üyesiyim. Önergeyi veriyorum bunu okutmak belediye başkanının ögrevi. Burası bakkal dükkanı değil. Bu tavır meclis üyesini ve Gaziemir halkını yok saymakla eş değerdir. Buna meclis karar versin ben bunu divana vberdim Arda’nın şahsına vermedim. Çıkıp demokratım diyorsunuz, yalan söylüyorsunuz. Şahsım ben bilirim siyasetçisi Halil Arda önergeyi danışmadan, oylatmadan tavsiye niteliğinde saydı. Ülkemizin en önemli Bayramı Cumhuriyet Bayramı için nasıl bir program hazırlandı? Hapko Cepkin ile mi kutlayacağız ve maaliyeti ne kadar?” diye konuştu.

ADALETİN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ

Zafer Saylan isimli personele ilişkin açıklama yapan Uğur inan Atmaca, “4 yıldır Zafer Saylan’ın mücadelesi var ve davaları kazandı buna rağmen işe geri dönüşünü sağlamadınız” dedi.

Davanın devam ettiğini hatırlatan Başkan Arda ise, “Zafer Saylan’ın davası henüz devam ediyıor. 10 Ekim günü davası var. Dava sonuçlanınca devam edeceğiz. Adaletin kestiği parmak acımaz. 4,5 yıldır çalışanların parası kuruşuna kadar yattı. Gaziemir Belediyesi  TİS devam ederekn ek protokol imzalayan ilk belediyedir. Meclisin saygınlığını kimin yok ettiğini Gaziemirliler iyi biliyor. ” dedi.

“DERİNSU’YU KINIYORUM”

Dilek ve temennilerde söz alan Levent Çağlarsu, “Anlayana sivrisinek saz, anlamayana sazı soksan az. Halil Arda antidemokratik bir şekilde meclisi yönetmeye devam ediyor. İzel Hanım, Uğur İnan Atmaca’yı kızı üzerinden eleştirdi. Bu acizlik nedeniyle Derinsu’yu kınıyorum. Başkan Yardımcılığı sıfatını yerine getirin yeter” dedi.

“KIZIM TERÖR ÖRGÜTÜ NÜN DERSHANESİNE GİTMEDİ”

Uğur inan Atmaca, “Benim kızım üniversite sınavına 3. girişinde kazandı. Hiçbir törör örgütünün dershanesine gidip oradan bilgi almadı. Benim siaysi kariyerimle ilgili talepte bulunmadı. Oğlum Ege’de doktora yapıyor 3. yılkı hala kadro alamadı. Ben onun okula gitmem. Demokrasiyi içselleştirememiş insanlar aile içerisinde bu şeyleri algılayamazlar. Bugüne kadar çocuklarımın hiçbir anlamda düşüncelerine karışmadım. Onlar geleceğin türkiyesinin atatürk gençliğidir. Kendi yollarını çizecekler. Benim kızım düşüncelerini paylaşır ben de saygı duyarım. Bunu içselleştiremeyenlerin meclise getirmesi acizliktir” diye konuştu.

“ARDA BİR DAHA ADAY OLMAYACAK”

Öte yandan Çağlarsu, “Beni gören herkes Halil Arda’nın aday olup olamayacağını soruyor. Belediye başkanın tekrardan adayım demesini doğru bulmuyordu, ne oldu da görüşünüz değişti? Siz de kendinizi başarısız mı görüyorsunuz? Sayın CHP’liler, gönlünüzü ferah tutun aday Halil Arda olmayacak. Sayın Başkan madem başarılısınız neden belediye başkan adaylar ön seçim ile belirlensiniz demiyorsunuz? Çıkın aday olun, yarışalım. CHP Genel Merkez atramayla değil ön seçime başkanı belirler. Halil Arda, Özgür Özel’in kazanamacağını anlayınca roptayı yine Kemal Kılıçdaroğlu’na kırdı. Sayın Arda boşuna hayal kurmayın ” ifadelerine yer verdi.

“BİR DÖNEM DAHA DEVAM ETMEK İSTİYORUM”

Halil Arda ise, “Gaziemir Belediyesi’ni bakkal dükkanına benzetemezsiniz. CHP’nin meseleleri sizin gibi partiden atılmış kişileri ilgilendşrmez. AKP’ye güzelleme yapıyorsunuz herhalde onlarla devam edeceksiniz. Bir sonraki dönem Levent Çağlarsu olmayacak. Ben bir dönem daha görevime devam etmek istiyorum” dedi.

"GÜNDEM ABDULLAH ARDA ADI DEĞİL" 

Gündem dışı konuşmalarda söz alan Bağımsız Meclis Üyesi İbrahim Özkara ise, "Levent Çağlarsu'nun kim olduğunu herkes bilir. Söylediği sözün arkasında durmaz. Buna biz alışığız. Bizim ülkemizin gündemi Abdullah Arda meydanı değil. Bu ismin değişmesi değil. Yıllar önce buranın adı verildi ve kabul edildi. İsmi değişse de herkes bilecek" dedi. 

"HAZIMSIZLIK ARDA SOYİSMİNDEN" 

Başkan Halil Arda ise, "Levent Beyin hazımsızlığı Arda soyisminden. Daha çekecek" ifadelerini kullandı. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası