Ege Postası
Geri

CHP’li Beko’dan ön seçim ve demokrasi mesajları: CHP’yi sokakta bulmadık

CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP İzmir il kongresini değerlendirirken, parti içi kavgalara tepki gösterdi. İl kongrelerinin gövde gösterisi yapılacak bir alan olmadığına dikkat çeken Beko, ön seçime vurgu yaptı.
CHP’li Beko’dan ön seçim ve demokrasi mesajları: CHP’yi sokakta bulmadık
Haberler / Yerel Politika
29 Eylül 2023 Cuma 16:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Kani Beko, TR35 TV’de yayınlanan Canan Beyazkara ile Beyaz Masa programında önemli açıklamalarda bulundu.

“PARTİ İÇİ DEMOKRASİ VE ÖN SEÇİM ŞART”

16 Eylül günü gerçekleşen CHP 38. İzmir İl Kongresini değerlendiren Kani Beko, “Ben kongrede yapılan davranışları tasvip etmiyorum. Bu hareketler partimize, İzmir’e zarar verdi. Ama Cumhuriyet Halk Partisi siyasl iktidara karşı demorkasi mücadele veren bir parti.  Siz partiye üye oluyorsunuz, delege oluyorsunuz, ilçe ve il kadrolarını seçiyorsunuz ve kurultayda iş bitiyor. Fakat siz milletvekillerini, belediye başkanlarını seçemiyorsunuz. Parti içi demokrasi ve ön seçim olsaydı biz ilçelerde ve ilde daha rahat hareket edebilecektik. Seçimle gelen arkadaşlar listelere girebilirdi. Bir tarafta blok, diğer tarafta çarşaf liste isteyenler var. Burada delegasyonun bir talebi var. Çarşaf liste taraftaları azınlıkta olabilirler ama sözlerinin dinlenmesi gerekiyoordu. Demokrasi azınlığın da söz sahibi olduğu bir sistemdir” dedi.

“GÖVDE GÖSTERİSİ YAPILACAK ALAN DEĞİL”

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel’in konuşması sırasında ortamın gerildiğini hatırlatan Beko, “CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel konuşurken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu lehine atılan sloganları ortalığı gerdi. Bu rekabete gerek yoktu. Burası gövde gösterisi yapılacak bir alan değil. Bir şölen havasında geçmesi gerekiyordu. Önümüzde kurultay var, ve kurultaydan sonra yerel seçimler var” dedi.

“CHP’Yİ SOKAKTA BULMADIK”

CHP’li Beko açıklamasının devamında, “CHP, cumhuriyeti kuran bir parti. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinde bu olayların yaşanmaması gerekiyor. Bunu anlayarak kurultaylarımızı yapmalıyız. İzmir’de 5 vekil arkadaşımız seçildiğimiz günden bu yana biz bunu Genel Merkeze, PM’ye anlattık. Partililerin ve delegelerin rahatlaması için yapılması gereken tek şey parti içi demokrasi ve ön seçimdir. Siz bunu yapamazsanız mahalle delege seçimlerine bile müdahale varsa etki tepkiyi gösterecek. Baskı gören arkadaşlarımız il kongresinde kendilerini göstermeye çalıştılar ama bana göre doğru olmadı. 4 ay sonra bzi yerel seçimlere gireceğiz. Zaten genel seçimleri kaybettik. Bir seçim daha kaybetmeye tahammülümüz yok. Biz CHP’yi sokakta bulmadık. CHP bizim partimiz. Bu partinin yönetimine gelip, ‘ben istediğim zaman seçime girerim’ diyemezsiniz. Atatürk’ün emanetine ihanet etmemek lazım” ifadelerine yer verdi.

“BİZİM YERİMİZE İTTİFAK MECLİSE GİRDİ”

28. dönemde neden aday olmadığına yönelik açıklamalarda bulunan Kani Beko, “Ben ön seçim olmazsa aday olmayacağımı söylemiştim. Binlerce insan benim aday olmam için mesaj attı. Adaylık süresinin bitiminin ardından 2 gün uzatıldı ve baskı sonrası adaylığımı koydum. 49’a yakın arkadaşımızı meclis dışında bıraktılar. İttifak içerisindeki bazı arkadaşlarımız bizim yerimize meclise girdiler. Geldiğimiz noktada tablo iç açıcı değil. Seçimi kaybettikten sonra 1 hafta evden çıkamadım. Seçimden sonra kalktım ve 300’e yakın köye gittim. Orada partimle ilgili tepkileri dinliyordum. Yerel seçimlerde köy ve ilçelerde iyi çalışmalar yapmak gerekiyor ” dedi.

ÖZLALE'NİN ADAYLIĞINA İLİŞKİN NE DEDİ? 

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale'nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını değerlendiren Beko, "Özlale aday olur olmaz çok talihsiz bir açıklama yaptı. 'İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 50 bine yakın çalışan işçi var. Ben 25 bin işçiyle Büyükşehir'i yönetirim' dedi. Bu büyük bir handikap oldu. Türkiye'de biz saraydan ve Recep Tayyip Erdoğan'dan rahatsızsızve onlara karşı muhalefet yapıyoruz. Birlikte hareket edilmezse bir çok belediye kaybedilecek. Bana göre İzmir'de önümüzdeki dönemde siyasi parti temsilcilerinin bir araya gelerek hareket etmesi gerekir. Biz İstanbul'da, Ankara'da nasıl başardık? Yerelde birlikte hareket ettik ve kazandık. Bu durum hafife alınacak bir durum değil. Saraya karşı toplumsal muhalefetin içerisinde kradeşlik isteyen herkesin omuz omuza hareket etmesi gerekir" dedi. 

"SOYER BİR DÖNEM DAHA DEVAM ETMELİ" 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bir dönem daha devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Beko, "Belediye başkanlığı bir dönem olmaz. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in başlattığı projeler var. Tunç Beyin yarım kalan projeleri tamamlaması için bir dönem daha yapması gerekir. Büyükşehir Belediyesi'nde ben 25 yıl çalıştım, belediyeciliği iyi bilirim. Büyükşehir'de projelerin yarım kalmasını istemem. Hırsızlık ve yolsuzluk yoksa ki ben şaibeli birt şeyi görmedim. Dolayısıyla Soyer'in devam etmesinden yanayım. İzmirliler yıllardır CHP’ye oy veriyor.  Bizim de İzmirlileri kucaklamamız lazım. İzmir’e daha fazla yaqtırım yapılmamız gerekiyor" ifadelerine yer verdi. 

"BÜYÜK KURULTAY İÇİN İSTANBUL BELİRLEYİCİ OLACAK" 

4-5 Kasım günü gerçekleştiirlecek olan büyük kurultaya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP'li Beko, "İzmir'den Türkiye'ye güzel bir mesaj veremedik. Türkiye'de seçmenler bir an önce Ankara'da kurultayın bitmesini bekliyor. Bu kurultay öncesi İstanbul'da yapılacak olan il kongresi belirleyici olacak. İstanbul delegeleri İzmir'in 3 katı. Oradan çıkacak olan kurultay delegeleri sonrası yeniden oturup genel başaknımız ve Özgür Özel yeniden değerlendirme yapacak. Parti içindeki kaostan halk çok rahatsız" diye konuştu. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası