Ege Postası
Geri

Başkan Batur’dan TR35 TV'de çarpıcı açıklamalar: Adaylar bir an önce açıklanmalı

31 Mart 2024 yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Bir an evvel belediye başkan adayları açıklanırsa, sahaya daha organize ve çabuk çıkacağız. Bize oy veren seçmenlerimiz kırgın. Bu vatandaşlarımıza bir an evvel gidersek bu iş çözülür. Ocak veya Şubat ayına kadar beklenirse sıkıntı olur” ifadelerine yer verdi.
Başkan Batur’dan  TR35 TV'de çarpıcı açıklamalar: Adaylar bir an önce açıklanmalı
Haberler / Yerel Politika
3 Ekim 2023 Salı 15:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, TR35 TV’de yayınlanan 8. Gün programında Gazeteci Mithat Umutoğulları’nın sorularını yanıtladı.

“30 MİLYONLUK YATIRIM”

Konak Belediyesi’nin projelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Batur, “Beştepeler bölgesinin açılışını yaptık. Biz kentsel dönüşüm olarak 2 bölgeye çalışıyoruz. Bu iki bölge Gültepe ve beştepeler bölgesi. Kentsel dönüşüm alanı olarak baktığımızda gültepe bölgesi 300, Beştepeler bölgesi 200 hektar. Burada planları yaparken bu bölgelerin merkezinde bu bölgedeki vatandaşlarımızın yararlanacağı sosyal tesis alanlarını ve kapalı pazar yerlerini planladık. Amacımız o bölgedeki dönüşüm çalışmaları devam ederken diğer taraftan bu bölgedeki sosyal yaşamı belediyeyle buluşturmak. O bölgedeki kadınlarımızın ürettiklerini kooperatifler kanalıyla değerlendiriyoruz. Ev ekonomilerine de katkı sağlamış oluyoruz. Beştepeler’i çok görkemli bir şekilde açtık. 30 milyona yakın bir maliyeti var. O bölgeye yıllar sonra bir kamu yatırımı geldi” dedi.

HİZMET BİNASININ TEMELİ ATILACAK

Belediye hizmet binasının temelinin atılacağını duyuran Başkan Batur, “Belediye hizmet binamızın ihalesi yapıldı. Bu hafta içinde komisyon karar verecek. Bir ay sonra temelini atacağız. 12 bin metrekarelik modern bir bina olacak. Bütün hizmetler aynı binada toplanacak. 1,5 sene sonra tamamlanacak ve kente damga vuracak bir eser olacak” ifadelerine yer verdi.

“ÜLKE KRİZDE, TV’LERDE CHP DİZİSİ VAR”

Ekonomik krize dikkat çeken Başkan Abdül Batur, “Yatırımları yaparken kredi desteği alacağız. Destek almadan bu süreci götürmek mümkün değil, çünkü büyük bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Maalesef ekonomik kriz gündemde değil. Gündemde CHP’nin kurultayı, delege seçimi ve il kongreleri oldu. Gece TV açınca  CHP’nin dizisi var. Bizim gerçek gündemimiz enflasyon. Her şeye yüzde 250 zam geldi. İller Bankası paylarımıza yüzde 20 zam geldi. Bütün bütçenizi ayarlarken buna göre ayarlıyoruz. 2 defa ek bütçe yaptık. 1 milyar 600’den 1 milyar 800’e çıktı. Yeni bütçemizle 2,5 milyar olacak. Finansman güçlüğü çekiyoruz. Krediye ulaşmak zor. Kamu bankalarından yardım görmüyoruz. Bu konunun kökten çözülmesi için belediye gelirleri yasasının bir an önce güncellenmesi gerekiyor. Belediyeler sıkıntıda, bıçak kemiğe dayandı. Yine de biz iş üretmeye çalışıyoruz. Pandemi ve depremler belediyeleri yaraladı” ifadelerini kullandı.

ASLANOĞLU’NU NEDEN DESTEKLEDİ?

CHP İzmir il kongresini değerlendiren Batur, “CHP’nin bugün 100 yaşında olmasının nedenlerden biri bu kongre ve kurultay sürecinin üye ve delegelere heyecan vermesi. Seçimden yeni çıkan ve moralsiz bir parti kongrelerde büyük bir heyecanla seçime gidiyor. 100 yıllık bir parti bu enerjiyle ayakta duruyor. Bizim partimizde insanlar biriyle yarışır ama küsmek olmaz. Partililer olarak birbirimize küsme lüksümüz yok. İl kongresi demokratik bir yarıştı.  İlk başta 3 adayımız vardı, 2 aday bizim Konak örgütümüzden çıktı. Biz de geçmişte Şenol kardeşimizin aday olması ve atanması için mücadele ettik. Ben bize karşı yapılan bir şey olmadıkça yolumu çevirmem. Biz ilçeye bir müdahalede bulunmadık. İlçe başkanımızla birlikte desteğimizi açıklamıştık. bir kongreydi. Bu işi bitirmek lazım. Bundan Güzel ve hareketli sonraki süreçte yerel seçimlere çalışacağız. Ben haftada 2 gün sokakta dolaşıyorum” dedi.

“ÖZEL, BU PARTİNİN ÖZ EVLADI”

4-5 Kasım günü yapılacak olan kurultay sürecini değerlendiren Batur, “Çok demokratik bir yarış oluyor. Genel Başkanımız ‘ben aday değilim’ diyor ama biz delegasyon olarak aday göstereceğiz. Onun yanı sıra Özgür Özel, bu partinin öz evladı. Çalışkan ve partiye hizmetleri olan çok başarılı, mücadeleci bir arkadaşımız. İnsanlar orada bir kavga bekliyorlar ama öyle bir şey olmayacak. Güzel bir süreç yaşıyoruz, delegasyon buna karar verecek. Bir an önce kurultay kelimesinin bitmesi gerekiyor” diye konuştu.

“BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI BİR AN ÖNCE AÇIKLANMALI”

Belediye başkan adaylarının en kısa süre içerisinde açıklanması gereken Batur, “Bir an evvel belediye başkan adayları açıklanırsa, sahaya daha organize ve çabuk çıkacağız. Bize oy veren seçmenlerimiz kırgın. Bu vatandaşlarımıza bir an evvel gidersek bu iş çözülür. Ocak veya Şubat ayına kadar beklenirse sıkıntı olur” ifadelerine yer verdi.

“İTTİFAKSIZ SEÇİM İKTİDARA YARAR”

Yerel seçimlere ittifaksız girmenin AK Parti iktidarına yarayacağını vurgulayan Batur, “2019 yılında başarılı bir ittifak organizasyonu yapıldı. Genel seçimlerde bu organizasyon yüzde 48 oy aldı. 2019’da yapılan ittifaktan kimse zarar görmedi. Şimdi ittifak olmayabilir ama ittifak yapma ve kazanma fırsatı varken yeniden birlikte hareket etmek varken ayrışma kime yarayacak? İktidara yarayacak. Kemal Kılıçdaroğlu yapılması mümkün olmayanı yaparak 6 siaysi partiyi bir araya getirdi. Türkiye’de bambaşka bir hikaye yazıldı. Seçimden sonra özeleştiri yapılmadan birbirimizle atıştık. Bir değerlendirme yapsaydık bunlar olmazdı. Cumhurbaşkanı adayı olmalarını istediği belediye başkanlarının karşısına şimdi aday çıkarıyor, bu etik değil” dedi.

“SOYER İLE KARŞI KARŞIYA GELMEYİZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile arasında herhangi bir sorun olmadığına dikkat çeken Batur, “Konak’ta yapacak çok işimiz var. Kimse Tunç Başkan’la beni karşı karşıya getiremedi. İkimiz de birbirimize saygılı, özveriliyiz ve konuları tartışabiliyoruz.  Buradan nem alanmak isteyenler boşuna hayal kuruyorlar. Kurultaydan sonra aday belirleme yöntemlerimiz, MYK’mız, PM’miz var. Bunlar önemli kurullarımız” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası