Ege Postası
Geri

Başkan Batur 4,5 yılın hesabını verdi: Sosyal yardım dönemi

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 4,5 yıllık hizmet dönemine ilişkin rapor verdi. 4.5 yılın sosyal yardımlarla geçtiğini vurgulayan Batur, "Eğer bana “Bu dönemini nasıl tanımlarsınız?” diye soracak olursanız, ben bu dönemin yatırımların değil, sosyal yardımların konuşulduğu bir dönem olarak tanımlarım" dedi. Sunumun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Batur, adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Başkan Batur 4,5 yılın hesabını verdi: Sosyal yardım dönemi
Haberler / Yerel Politika
4 Ekim 2023 Çarşamba 12:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bugün İzmir’deki basın mensuplarıyla bir araya gelerek 4,5 yıl sunumu gerçekleştirdi. 

Konak Belediyesi tarafından 4.5 yıl boyunca yapılan hizmetlere ilişkin hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından konuşma yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" sözünü ilke edinerek; doğaya, insana, kadına, çocuğa, engelliye, can dostlarımıza saygılı; odağında bu dünyayı paylaştığımız tüm canlıların olduğu bir belediyecilik anlayışıyla çalışıyoruz. Geride bıraktığımız 4.5 yılda Konak’ta yerel hizmete dönük neleri gerçekleştirdiğimize dair anlatacağımız çok şey var. 2019 yılında "Birlikte Konak" diyerek çıktığımız hizmet yolculuğunda dayanışmayı büyüttük, kaynaklarımızı verimli kullanarak yatırımlarımızı çoğalttık. Konaklılar için en iyisini, en doğrusunu ve en güzelini gerçekleştirmeyi hedefledik. Aldığımız görevin, üstlendiğimiz sorumluluğun bilinciyle işimize sımsıkı sarıldık. İhtiyacı olana el uzatan, derdi olanı dinleyen bir belediye olduk” dedi. 

SOSYAL YARDIMLARIN DÖNEMİ 

4,5 yılda sosyal yardımlara 70 milyon TL harcandığına dikkat çeken Başkan Abdül Batur, “Eğer bana “Bu dönemini nasıl tanımlarsınız?” diye soracak olursanız, ben bu dönemin yatırımların değil, sosyal yardımların konuşulduğu bir dönem olarak tanımlarım. Dönemimiz boyunca COVİD-19 salgını, hepimizi deriden vuran İzmir depremi ve sonrasında ülkece yaşadığımız ekonomik krizle sarsıldık. Bunların yaralarını saramadan bu kez 11 ilimizi etkileyen 6 Şubat Kahramanmaraş deprem felaketini yaşadık. Tüm bu  felaketler nedeniyle belediye bütçemizin önemli bir kısmı sosyal yardımlara gitti. Yaşadığımız tüm bu felaketler bizlere kriz zamanlarında etkin ve hızlı çözüm üretmenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Konak Belediyesi olarak bu zor süreçlerin tümünün üstesinden gelmeyi  başardık. Dört buçuk yılda sosyal yardımlara harcadığımız bütçe 70 Milyon TL’yi geçti. Dört buçuk yılda yardımda bulunduğumuz vatandaşlarımızın toplam sayısı 800 bini geçti. Aşevi hizmetimizle her gün 1000 haneye sıcak yemek yardımı yapıyoruz. Engelsiz servis hizmetimizden 1840 engelli hemşehrimiz faydalandı. Özellikle arka mahallelerdeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik yardımlarda  bulunuyoruz. Bugüne kadar 14 bin 500 çocuğumuza kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk. Toplu  sünnet törenimizle 400 çocuğumuzun sünnet töreni gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. 

SEÇİM SÖZLERİ TUTULDU

Yerel seçimlerde seçim vaadi olarak verilen sözlerin yüzde 90'ının hayata geçirildiğini hatırlatan Başkan Batur, "Bu sürede yatırıma harcadığımız bütçe yaklaşık 300 milyon TL’yi buldu. Yeni yatırımlarla ilçemize değer katan yeni hizmet alanları yarattık. 17 projenin açılışını yaptık.Kemer’deki TCDD’ye ait hangar binasının tahsinini aldık. Burada yapacağımız Mimarlık Müzesi ve Sergi Salonu’nun ihale süreci devam ediyor. Ferahlı Mahallemizde yapacağımız Cem Evi’nin ihalesi yapıldı. Çok yakında temelini atacağız.  Halkapınar’da hemen Yaşar Üniversitesi’nin yanında bir tarihi binamız var. Burayı da Konak BelediyesiSergi ve Sanat Merkezi olarak tasarladık. 2 ay içinde hizmete açılacak. Son derece güzel bir merkezi daha kentimize kazandırmış olacağız. Yapımını planladığımız ve proje aşamasında olan yatırımlarımız da var. Yeni hizmet binamızın ihalesini yaptık, inceleme süreci devam ediyor. İlçemizin en büyük eksikliği olan Kadın Sığınma Evi için de projelerimizi tamamladık. Yağhaneler’de Eski Jandarma’nın yeri olarak bilinen alanda çok kapsamlı bir spor kültür sosyal Tesis yapmayı planlıyoruz. Buranın proje hazırlığı bitmek üzere. Çok yakında ihaleye çıkacağız" diye konuştu. 

"AKLIM FİKRİM DÖNÜŞÜMDE"

Kentsel dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Batur, "Seçildiğim günden beri; “Aklım fikrim hep kentsel dönüşümde” dedim. Konak’a geliş sebebimizin kentsel dönüşüm olduğunu vurguladım. Nasıl ki Narlıdere’de örnek bir kentsel dönüşüme imza attıysak, bir benzerini de Konak’ta gerçekleştireceğimizin sözünü verdik. Konak’ın 60 yıllık çarpık yapılaşma sorununu çözmek için kolları sıvadık. Bu sözümüzün sonuna kadar arkasındayım. Elbette kolay yürümüyor. Ama biz tüm zorluklara rağmen bu dört buçuk yıllık süreçte çok ama çok önemli aşamalar kat ettik. Konak halkının sesine kulak veren, bölgenin ihtiyaçlarını dikkate alan bir planlama çalışması yaptık. Konak’ta kentsel dönüşümün ilk adımı olan Gültepe’de parselasyon çalışmalarını etap etap tamamlıyoruz. İlk olarak 4. Bölgenin parselasyonu tamamlandı. Şimdi vatandaşlarımızla sözleşme imzalama sürecimiz başlıyor. 5. Bölgenin planları da 15 gün için de çıkacak. Burada da hızla yol alacağız. Hedefimiz, 300 hektarlık alan içerisinde kalan 14 mahalleyi kapsayan dönüşümü uzlaşıyla tamamlamak. Aynı şekilde Beştepeler Bölgesi’de de yeni imar planı revizyon çalışmamızı bitirdik. Burada da parselasyon çalışmaları önümüzdeki hafta içinde başlayacak. Bu bölge de Konak’ın en gözde noktalarından biri. Burayı da sosyal donatı alanlarıyla, park ve yeşil alanlarıyla, çağdaş ve modern bir yaşam alanına dönüştüreceğiz. Planlama çalışmalarımız sadece Gültepe ve Beştepeler’le sınırlı değil. Ayrıca Gürçeşme, Yenişehir ve Kemeraltı Bölgeleri’nde de imar planı çalışmaları yapıyoruz. Hedefimiz depreme dayanıklı, modern ve sağlıklı yaşam alanlarına sahip bir  ilçe yaratmak" dedi. 

"UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE KARARLIYIZ" 

Uyuşturucuyla mücadele için Konak Gençlik Destek Merkezi açıldığını aktaran Batur, "Çağımızın en büyük sorunu uyuşturucu ve madde bağımlılığı. Bu sorunla mücadelede kararlıyız. Bu amaçla Konak Gençlik Destek Merkezini açtık. Eski Kemer Tren İstasyonu’nun olduğu tarihi binada şimdi gençlere, kadınlara yönelik kurslar, eğitimler, danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Çok anlamlı ve çok faydalı bir iş oldu. Gençlerimizin sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak için her zaman yanlarındayız. Çınarlı Rekreasyon Alanı içinde açtığımız Sancar Maruflu Bilim Merkezi de çocuklarımıza hizmet veriyor. Burada bir planetaryum bulunuyor. Ziyarete gelen çocuklar bu planetaryum ile gökyüzünü ve uzayı tanıyor, bilimle içiçe bir gün geçiriyor. İçeride deney yapabilmelerini sağlayan alanlar da mevcut" dedi. 

BÜTÇE 4.5 YILDA 305 ARTTI 

Hizmetlerin yapılması noktasında bütçe arttırmak durumunda kaldıklarını belirten Başkan Batur, "Belediye bütçemizi dört buçuk yılda yüzde 305 arttırdık. Bu sürede yatırımlara 300 milyon TL üzerinde harcama yaptık. Bu yılki bütçemizi de 2 Milyar 995 Milyon olarak belirledik. Yeni taşıt ve iş makinası alımına ödediğimiz tutar 11 milyonu geçti. Belediyecilik işlemlerini dijitale taşıyan bir belediyeyeyiz. Bilişim sistemlerine 20 milyon TL yatırım yaptık" dedi. 

ADAY OLACAK MI? 

Sunumun ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Batur adaylığına ilişkin soruya, "CHP'nin tüzük ve yönetmeliklerine göre adaylık süreçleri belli takvime göre yürür. Partimizin organları, genel başkanımızın başında olduğu MYK ve PM'den adaylıklar onaylanır. Bir kurultay süreci yaşıyoruz. Bu süreçte biz sadece kendi temennimizi söylüyoruz. Konak'ta yapacağımzı çok iş var. Konak'ta oy oranımızı korurur hatta üzerinde bir oy alırız " ifadelerine yer verdi. 

SİYASETTE AHDE VEFA

4-5 Kasım günü gerçekleşecek olan Genel Kurultay da CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na tam destek verdiğini açıklayan Başkan Batur, "Ben baştan beri Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğumu ifade ettim. Siyasette ahde vefa olacak. Beni bu konuma getiren başkana karşı çıkmam doğru mu? Bir kişi bile olsam başkanımın yanında olacağım" dedi. 

"ADAYLAR  ERKEN AÇIKMALI"

Belediye Başkan adaylarının erken açıklanması gerektiğini vurgulayan Başkan Batur, "Seçimlerden sonra CHP seçmeni partimize küstü. Bunu farklı yorumlarsak kendimizi kandırmış oluruz. Yerel seçimlerde bu bağı yeniden kuvvetlendirecek ortamın hayata geçirilmesi gerekiyor. Adaylar ve meclis üyesi arkadaşlar alana çıkarak yeniden bir bağ kurması gerekiyor. Bu sebeple erken açıklanmasında fayda var. Bu takvim süresinde bu hayata geçirilemez. Tüzük kurultayı bitmeden bu süreç başlamayacak. İzmirliler dışarıdan aday istemezler. Böyle bir şey olacağına ihtimal vermiyorum" dedi. 

"BASMANE'NİN EN BÜYÜK SORUNU MÜLTECİLER"

Basmane'de hem büyükşehir hem konak olarak ciddi çalışmalar yapıyoruz. En büyük sıkıntımız mülteciler. Suriyeli mültecilerde bir azalma görülüyor. Bu bölgeye sanathane yapmamızın nedenlerinden biri de bu. Bu bölgeyi yeniden cazibe merkezi yapmak istiyoruz. Yaptığımız bir çok tarihi eser restorasyonu var. Hayal ettiğim Basmane için daha çalışmalarımız var" ifadelerine yer verdi. 

KORDON İÇİN ÇALI TİPİ 

'Kordon'da alkol yasağı' kent gündemine bomba gibi düştü. Kordon'da yaşanan sorunlar için çalı tipi uygulamasını öneren Başkan Batur, " İzmir demokrasinin, barışın, özgürlüklerin kenti. Kordon'da gerek emniyet güçlerinin gerek halkın rahatsız olduğu bir durum var. Alabildiğine bir disiplinsizlik var. Orada oturan vatandaşları da düşünerek belli bir bölgelerde gençlerin oturacak yer yaratılabilir ve çalı tipi gibi bir düzen sağlayabiliriz. Ben bunu bir teklif olarak yaptım. Kordon'un her şeyi büyükşehire ait" dedi. 

ALSANCAK VE GÜZELYALI İÇİN TEHLİKE ÇANLARI 

K bölgesi uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Batur, "Alsancak birinci kordondan Güzelyalı sahilindeki binalar 50 senelik binalar. Deniz suyu binaların temellerinde. Elle bile kırılan beton temeller var. Birbirimizi kandırmayalım. K bölgesi alanı doğruydu. Apartmanlar bina yenilemek istediklerinde yüzde 60 eksik inşaat veriliyordu. Bu K bölgesi hakları gasp edilmesin diye yapıldı. Bu iş ciddi bir iş. Aynı katı ve aynı inşaatı yapacak ve sağlıklı bir binada oturacak. Buna neden itiraz edilir? Kenti sağlıklı binaya kavuşturmak için elimizden geleni yapmak lazım. Biz 1,5 senemizi kaybettik. Planlarımız durduruldu, biz üst mahakemeden izmire emsal olacak bir karar aldırdık. Bizim planlarımız uygulandığında tep yekün kurtulmuş olacağız. Şehir Plancılarıyla oturduk toplantı yaptık. Son gün mahkemeye müracaat ettiler. Zamana karşı yarışıyoruz. Bölge yeni baştan düzenlenmeli. Deprem için ayrı yasa çıkarmak doğru değil. İzmir'le İstanbul arasında bir fark yok" ifadelerine yer verdi. 

İşte dört buçuk yılda açılan 17 tesis ve merkez

Konak Belediyesi’nin Başkan Abdül Batur’un dört buçuk yıllık hizmet döneminde çalışmalarını tamamlayarak açılışını yaptığı projeler şöyle oldu:

• Toros Sosyal Tesisi ve Pazaryeri

• Gültepe Spor Tesisi

• İkizevler Nermin Abadan Unat Semt Evi

• Konak Yenilikçi Öğrenme Merkezi (Kontak)

• Yenişehir Mahallesi Roman Kültür Merkezi

• Konak Engelsiz Yaşam Köyü

• Minikler Konağı (Yenişehir, Toros ve Beştepeler)

• Konak Gençlik Destek Merkezi

• Konak Sosyal Destek Merkezi

• Kahramanlar Kapalı Pazaryeri

• Konak Belediyesi İzmir Milli Kütüphane Karataş Şubesi

• Sancar Maruflu Bilim Merkezi

• Beştepeler Sosyal Tesisi ve Pazaryeri

• Konak Gösteri Sanatları Merkezi (SANATHANE)

• Engelsiz Kedi Evi

• Çınartepe Aydın Erten Rekreasyon Alanı ve Macera Parkı

• Kırım Tatar Türkleri Anı Ev

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası