Ege Postası
Geri

CHP İzmir’den zam tepkisi: Öğrenciler yarı aç yarı yok

CHP İzmir İl Başkanlığı, üniversitelerdeki yemek ücretlerine yapılan fahiş fiyat artışlarını protesto etti. Rektörlüğe çağrıda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Gençlerimiz hem açlığa, hem de kimsesizliğe terk edilirken Saray sessiz, YÖK sessiz, Gençlik ve Spor Bakanlığı sessiz. Bu sessizler korosu kendi itibarları için israf denizlerinde yüzerken, üniversitelerde okuyan kardeşlerimiz, bazı günlerde yarı aç-yarı tok bir şekilde derslere giriyor” diye konuştu.
CHP İzmir’den zam tepkisi: Öğrenciler yarı aç yarı yok
Haberler / Yerel Politika
5 Ekim 2023 Perşembe 11:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanlığı bugün üniversitelerde yemek ücretlerine yüzde 200'lere varan fahiş zamları protesto etti. Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü önünde yapılan basın açıklamasına CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova eski Belediye Başkanı Olgun Atila, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, CHP Bornova İlçe Örgütü ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

“GENÇLERİN LOKMALARINA GÖZ DİKENLERE UYARI”

Basın açıklamasını okuyan Başkan Şenol Aslanoğlu, “Bugün,  AKP iktidarının, üniversiteye gitmeyi imkansız hale getirdiği günümüz şartlarına rağmen, inatla üniversitede okuyan gençlerimizin lokmalarına göz dikenleri uyarmak için karşınızdayız” dedi.

“SESSİZLER KOROSU”

İzmir’de bulunan üniversitelerin yemek ücretlerinde yaşanan fiyat artışına dikkat çeken Aslanoğlu, “İzmir’de ve tüm ülkede, devlet üniversitelerinin yemek ücretlerine yaptıkları yüzde 250’yi bulan zamlar konuşuluyor. Gençlerimiz hem açlığa, hem de kimsesizliğe terkedilirken Saray sessiz, YÖK sessiz, Gençlik ve Spor Bakanlığı sessiz. Bu sessizler korosu kendi itibarları için israf denizlerinde yüzerken, üniversitelerde okuyan kardeşlerimiz, bazı günlerde yarı aç-yarı tok bir şekilde derslere giriyor” diye konuştu.

“İTİBARDAN TASARRUF ETMEYENLER”

Kur Korumalı Mevduat hatırlatması yağan Başkan Aslanoğlu, “Bu ülkede Üniversite öğrencileri karnını doyuramıyorsa bunun ayıbı itibarından tasarruf etmeyenlere aittir. 5-6 lira olan yemek ücretleri, 20 liraya çıkartılarak ve porsiyonlar küçültülerek yapılan şey öğrencilere zulümdür, ayıptır, günahtır.  Denilebilir ki “20 lira bu zamanda çok fazla ücret değil”. Ama unutulmasın ki öğrencinin tek masrafı da yemek değil. Yandaşın vergisini üstlenen, devlet ihalelerindeki dolar farkını üstlenen, Kur Korumalı Mevduatta Faizi üstlenen iktidar, öğrencilerinin yemek ücretini üstlenemiyorsa bu utanç onlara yeter” ifadelerine yer verdi.

“EĞİTİM ÜCRETLERİ ZAM ŞAMPİYONU”

Ülkemizde yaşanan ekonomik krize dikkat çeken Aslanoğlu, “Bu ülkede yaşanan şey ekonomik krizin çok ötesinde, ekonomik buhrandır. Eylül ayı zam şampiyonu eğitim ücretleri olmuştur. Yani defterden harçlara, kalemden çantaya kadar en fazla artan ürünler öğrencilerimizin mecburen masrafını yaptıkları ürünlerdir. Üniversite öğrencilerini yurtsuz bırakarak, fahiş kiralarla ev tutmaya mecbur bırakanlar, bu zalimlik yetmezmiş gibi, şimdide üniversite öğrencilerimizin lokmalarına göz dikmiştir” dedi.

“KUZULARI NEDEN GÖRMEZDEN GELİYORSUNUZ?”

İktidara seslenen Aslanoğlu, “Fırat’ın kıyısında kaybolan kuzuların sorumluluğunu alan Sayın Erdoğan, yapılan zamlar yüzünden karnı doymayan, ailesine daha fazla yük olmamak için yarı aç yarı tok yatan, hakkını aradığı için üniversite yönetimince etiketlenip, baskı altına alınan, Ege Üniversitesindeki, Dokuz Eylül Üniversitesindeki, KatipÇelebi Üniversitesindeki kuzularımızı niye görmezden geliyorsunuz? Üniversitelerde alınacak akademik eğitimlerde başarı için sağlıklı beslenme şarttır. Kendi üniversitesinde okuyan öğrencilerinin, porsiyonlarını küçülterek, yemek fiyatlarına fahiş zamlar yaparak bu çocuklarımızın geleceği ile oynayan rektörlere de bir çift sözümüz olacak elbette” dedi.

“TİCARETHANE DEĞİL, ÜNİVERSİTE”

Aslanoğlu açıklamasının devamında, “Sizler, ticarethane işletmiyor, üniversite yönetiyorsunuz. Öğrencileriniz müşteri değil bu ülkenin geleceğidir. Bu üniversitelerde okuyan her bir gencimizi kendi çocuklarınız gibi görmüyorsanız derhal istifa edin. Yok “Onlar bizimde çocuklarımız” diyorsanız, bir baba bir anne gibi davranın, bu zamları geri alın. On binlerce öğrencinin okuduğu, yüzlerce akademisyen ve bilim insanının yer aldığı bu üniversiteler kendi buluşları, projeleri ve kaynaklarıyla kar edebilir olmalıdır. Öğrencilerimizin lokmasına ve ailelerinin cebine göz dikerek gelir elde etmeye çalışmak, tek kelimeyle iş bilmezlik ve zorbalıktır. Sağlıksız bir ortamda eğitim alan, lokmasına göz dikilen, barınma problemiyle yalnız bırakılan bu çocuklardan, bu şartları kabullenmesini kimse bekleyemez. Elbette ses yükseltecek, demokratik yollarla hakların arayacak ve protesto edecekler” ifadelerine yer verdi.

“İNSAFLI OLUN ZAMLARI GERİ ÇEKİN”

Üniversite yönetimini zamları geri çekmeye çağıran Aslanoğlu, “Biz üniversite öğrencilerimizin sesinin kısılmasına, rektörlerle, güvenlik görevlisiyle gözdağı verilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu zamları yapıp, öğrencilerimizin lokmasına göz dikenler, bu işin duyulmasından utanıyorlarsa, yapacaklar tek şey bu zamları geri almaktır. Bu zamlar geri alınıncaya kadar, Üniversite gençliğimizin yanında olmaya, seslerini duyurmaya devam edeceğiz.  AKP İktidarı ve Üniversite Yönetimlerini insaflı olmaya davet ediyor ve yaptıkları zamları geri almaya çağırıyoruz. Gençler! Bilin ki yalnız değilsiniz. Buradayız, yanınızdayız” dedi.

Öte yandan CHP Çiğli İlçe Örgütü, Katip Çelebi Üniversitesi'nde, CHP Buca ilçe örgütü ise Dokuz Eylül Üniversitesi'nde eş zamanlı olarak basın açıklaması gerçekleştirdi. 

 

 

Ege Üniversitesi öğrencilerinden yemek zamlarına çatallı bıçaklı tepki
 

 

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerinden tepki: Sırtımıza yeni bir yük olmuş durumda
 

 

Öğrencilerin yemek zammı eylemine özel güvenlik müdahalesi: DEÜ'de gergin protestosu
Sertel’den DEÜ'deki 'yemek zammı'na tepki: Rektörün umurunda mı?

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası