Ege Postası
Geri

İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı değişmedi

İZMİR kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu Başkanlığı'na bir kez daha Kemal Çolakoğlu seçildi. Çolakoğlu, başkanlık için kendisine rakip olarak çıkan İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden ve Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konferedarasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy'u geride bıraktı.
İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı değişmedi
Haberler / İzmir
19 Haziran 2015 Cuma 09:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZKA'nın 100 kişilik Kalkınma Kurulu'nun Başkanı ve İZKA'nın 3 yönetim kurulu üyesi EBSO Meclis Salonu'nda gerçekleşen Kurul'da yapılan seçimlerle belirlendi. Kurul'un açılışında konuşan Kalkınma Kurulu başkanlığını 5 yıldır sürdüren Kemal Çolakloğlu, Ramazan ayının dünyaya barış getirmesini diledi. Genel Seçimlerin demokrasi şöleni şeklinde geçtiğini belirten Çolakoğlu, "Gündemin bundan sonra ekonomi ve bereket olmasını diliyorum. Uzlaşma hoşgörü ve kardeşliğin bu seçim vesilesi ile yerine gelmesini diliyorum. Siyasiler şimdi gereğini yerine getirmelerini, ülkeye huzurlu ve mutlu günler gelmesini diliyorum" dedi. Çolakoğlu hayatını kaybeden dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i de rahmetle andıklarını söyledi. 

Seçimlerde İZKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı için üç aday çıktı. Mevcut Başkan KemlaÇolakoğlu'nun karşısında İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden ve Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emin Atasoy rakip çıktı. Atasoy yaptığı konuşmada İZKA Kalkınma Kurulu çalışmalarını büyütmeyi hedeflediğini sölyedi. Orta Doğu, Orta Asya, Afrika ve Türki Cumhuriyetleri'nde üç yıldır ticari anlaşmalar yaptığını, bu ülkeler bazında yapılacak ekonomik zirveleri İzmir'e taşımak istediğini beliten Atasoy, "Başkan olursam her zaman bir devlet başkanın ticaret ve ekonomi bakanlarını, Ortadoğu, Afrika, Türki Cumhuriyeti iş dünyasından kişileri buraya getireceğim" vaadinde bulundu. Prof. Dr. Mustafa Güden ise proje yapmayı seven birisi olduğunu, başkalarının önerisi veya söylemesiyle aday olmadığını söyledi. Güden, kendisini Çolakoğlu'na rakip değil, bayrağı alıp ileriye taşıyacak biri olarak gördüğünü belirtti. 

Kemal Çolakoğlu ise yaptığı konuşmada bir sivil toplum örgütündeki son adaylığı olacağını söyledi. Rakiplerine de göndermede bulunan Çolakoğlu "İstediğiniz kadar proje yapın, dünyadan ünlü insanları buraya getirin, eğer yasalar İZKA'yı boşa sayıyorsa, kalkınma ajanslarında kalkınma kurulunda bir görev verilmiyorsa yaptığınız tüm çalışmalar boşadır. Biz yasanın değişmesi için çalışıyoruz. Kalkınma Kurulu meclis olmalı. Denetlemeyi yapan, harcamayı takip eden, peşinde koşan, öneren olmalı. Yönetim kurulu her şeye karar veriyor. Bu sorun onlardan değil yasadan kaynaklanıyor. İzmir'deki en önemli 100 insanla çalışıyorum. Yönetim kurulu önerilerimiz için sadece 'incelendi' yanıtı veriyor. Yasalar değişinceye kadar mücadelesini vereceiz. Sistem çalışmıyor. Ben bu misyonu tamamlamak için göreve talibim. Hayatımın son baharında bir sivil toplum kuruluşundaki son kez görev alışım olacak" dedi. 

Konuşmalarında ardından yapılan seçimlerde 97 oy kullanılndı. Çolakoğlu 54, Güden 30 ve Atasoy 11 oy aldı. Bir oy boş, bir oy da aday olmayan bir isme çıktı. Kemal Çolakoğlu yeniden başkan, Güden ise Başkan Vekili seçildi. Çolakoğlu, seçim sonrası yaptığı konuşmada destek için teşşekkür etti. Daha fazla çalışacağını söyledi. İZKA'nın üç yönetim kurulu üyeliği seçimlerine ise mevcut üye İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu'nun yanı sıra Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Selçuk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Koray Yolcu, İzmir sivil Toplum Örgütleri Başkanı Mehmet Aydoğan aday oldu. Gizli oy açık sayım yöntemi ile gerçekleştirilen seçimde yönetim kurulu üyeleri, 90 oyla Zekeriya Mutlu, 73 oyla Sabri Ünlütürk, 65 oyla Koray Yolcu oldu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası