Ege Postası
Geri

İZSU'dan kirlilik açıklaması

Kordon ve Sahilevleri başta olmak üzere kentin farklı noktalarından gelen kirlilik görüntüleri ve etrafı saran pis koku beraberinde eleştirileri de getirirken İZSU’dan bu yönde açıklama geldi.
İZSU'dan kirlilik açıklaması
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Mart 2013 Salı 16:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Kordon ve Sahilevleri başta olmak üzere kentin farklı noktalarından gelen kirlilik görüntüleri ve etrafı saran pis koku beraberinde eleştirileri de getirirken İZSU’dan bu yönde açıklama geldi.

İZSU’NUN AÇIKLAMASI
Narlıdere sınırlarından başlayarak, Sahilevleri, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden Gümrük Pompa İstasyonu’na ulaşan ve buradan pompalar ile basılarak Gazi Bulvarı üzerinden 9 Eylül Meydanı’na ulaşan Büyük Kanal Projesi’ne ait ana kolektör hattı, 9 Eylül Meydanı’ndan itibaren İller Bankası tarafından imalatı yapılan 2 x 2200 mm. çapındaki betonarme borularla Çiğli Arıtma Tesisi’ne devam etmektedir.
Ancak, 24-25-26 Ocak 2013 tarihindeki yağışlardan sonra 9 Eylül Meydanı’nda kolektör hattından taşkanı bulunan ve Alsancak Vasıf Çınar Bulvarı üzerinden denize deşarjı bulunan yağmur suyu hattından denize atık su çıkışı olduğu, ayrıca Meles Deresi’nden gelen kolektör hattının büyük kanal kolektörüne bağlantı olduğu noktada dere içerisinde atık suyun kaynadığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine yapılan etüdler sonrasında, 2 x 2200 mm. çapındaki kolektör hattının Meles Deresi’nden itibaren imalatı Kemer aktarma istasyonuna ait yaya üst geçidinin olduğu noktaya kadar olan bölümde yüzde yüz olarak dolu çalıştığı, bu noktadan sonra ise yüzde elli doluluk oranı ile çalıştığı tespit edilmiştir. Ayrıca kollektör hattının 9 Eylül Meydanı ile Meles Deresi arasındaki bölümün de yüzde yüz olarak çalıştığı tespit edilmiştir.

Bu nedenle İZSU Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından acil olarak tüm ekipler bu noktalara konuşlandırılmıştır. Kollektör hattının doluluk oranının başladığı 9 Eylül meydanından itibaren su kotları okunarak hattın sorunlu bölgeleri tespit edilmiştir. Kombine kanal temizleme araçları ile yapılan çalışmalar sonrasında, Meles Deresi’nden gelen kollektör hattının bağlandığı noktadan itibaren hattın içerisinde aşırı derecede malzeme olduğu tespit edilmiştir. 24 saat vardiyalı olarak çalışma yapılsa dahi hattın içerisindeki malzemenin temizlenmesinin çok uzun zaman alacağı görülmüştür. Hattın içerisindeki malzemenin hızlı bir şekilde alınamaması nedeni ile de gerek Meles Deresi içerisinde gerekse Vasıf Çınar Bulvarı üzerinden zaman zaman denize atık su deşarjı olmaktadır.

Konunun önemi ve aciliyetine istinaden, yukarıda anlatılan tespitler doğrultusunda, 2 x 2200 mm. çapındaki betonarme boruların kolektör hattının 9 Eylül Meydanı’ndan itibaren Metro Kemer aktarma istasyonuna kadar çalışmayan kısımlarının içlerindeki malzemelerin alınarak kolektör hattının çalışması ve denize akan atık suyun engellenmesi amacı ile 12/02/2013 tarihinde İZSU tarafından bir ihale yapılmıştır. Kamu İhale Kanununa göre ihale işlemleri sonuçlandırılmış ve 12.03.2013 tarihinde (bugün) sözleşme imzalanarak 13.03.2013 tarihinde tam kapsamlı bakım çalışmalarına İZSU Genel Müdürlüğü’nce başlanacaktır. Öncelikli hedef denize akan suyun kesilmesi, ikinci hedef ise hattın tamamen temizlenmesidir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası