Ege Postası
Geri

İlkokul öğrencilerinden akranlarına yardım

Malatya’da ilk ve orta dereceli okullarda yürütülen ‘Malatya Değerler Eğitimi Projesi' kapsamında Sütlüce İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, Melekbaba Semt Konağı okuma salonunda eğitim gören öğrencilere gıda ve giyecek yardımı...
İlkokul öğrencilerinden akranlarına yardım
Haberler / Genel
18 Nisan 2013 Perşembe 13:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Malatya’da ilk ve orta dereceli okullarda yürütülen ‘Malatya Değerler Eğitimi Projesi' kapsamında Sütlüce İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri, Melekbaba Semt Konağı okuma salonunda eğitim gören öğrencilere gıda ve giyecek yardımı yaptı.

Sütlüce İlkokulu Müdürü Sonay İzciler, Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nce genç nesillere manevi değerlerin öğretilmesini hedefleyen Malatya Değerler Eğitimi Projesi çerçevesinde işlenen ’yardımlaşma’ konusu etkinliğini gerçekleştirdiklerini belirtti. Yardımlaşma değerini öğrencilere aktarmak amacıyla okulda kermes düzenlediklerini anlatan İzciler, elde ettikleri gelir ile hediyeler aldıklarını bildirdi.

İzciler, şunları söyledi: “Çağımızda, sahip olduğumuz kültürel, sosyal ve manevi değerlerimizin erozyona uğradığına şahit oluyoruz. Çimentosu ve demiri eksik konulan binaların sarsıntıdan etkilenerek zarar gördüğü gibi değerlerini kaybeden her birey ve toplum da sosyal sarsıntıda zarar görmektedir. İşte, sahip olduğumuz yardımlaşma değerimizi öğrencilerimize aktarmak amacıyla öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte okulumuzda kermes düzenledik. Elde ettiğimiz gelir ile hediyeler aldık. Biraz sonra öğrencilerimiz, burada ders gören öğrenci arkadaşlarına takdim ettik. 20 aileye yardımda bulunduk.”

Değerlerine sahip çıkan ve yaşatan toplumların ayakta kaldığını ifade eden İzciler, "Kaybeden toplumlar tarihin karanlığına gömülmüşlerdir. Osmanlı İmparatorluğu'nun 630 yıl devam etmesinin sebebi de budur. Japon toplumu da günümüzde değerlerine sahip çıkan toplumların başında gelmektedir. Biz eğitimciler olarak bu çalışma ile sınıfta bazı bilgileri öğretmekle birlikte büyüklerin sahip olduğu kültürel, sosyal ve manevi değerleri yeni nesillere aktarılması görevini de yerine getirmiş olacağız.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası