Ege Postası
Geri

Baksı Kültür Sanat Vakfı geleceğin sanatçılarını arıyor

Bayburt Baksı Kültür Sanat Vakfı'nın organizesiyle ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen güzel sanatlar alanındaki çalışmalar, Baskı Müzesi'nde gerçekleştirilecek. Bölgede göç nedeniyle geleneksel kültürün kaybolmasını...
Baksı Kültür Sanat Vakfı geleceğin sanatçılarını arıyor
Haberler / Genel
18 Nisan 2013 Perşembe 13:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bayburt Baksı Kültür Sanat Vakfı'nın organizesiyle ilk ve orta öğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen güzel sanatlar alanındaki çalışmalar, Baskı Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

Bölgede göç nedeniyle geleneksel kültürün kaybolmasını engellemeye yönelik bir misyon üstlenen Baksı Kültür Sanat Vakfı, bünyesinde kurduğu 'Baksı Müzesi' ile bölgenin kültürel miras değerlerini korumaya çalışıyor. İlk ve orta öğretim öğrencilerinin güzel sanatlar alanındaki çalışmalarını içeren ve bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği, 8 Haziran 2013'de Baksı Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

Daha önce düzenlenen programlarda bölge üretiminde, yöresel seramik ve dokuma geleneklerini yeniden sektöre kazandırmayı hedefleyen vakfın, bu yıl ki ilk program teması; ‘Baksı’nın Çocukları’ olarak belirlendi. İlk ve ortaöğretimde okuyan tüm çocukların katılabileceği ve güzel sanatlar dalında yetenekli çocukların keşfedileceği Bayburt 1. Öğrenci Sanat Şenliği, kültürel olduğu kadar sosyal sorumluluk boyutuyla da dikkat çekiyor.

Bölgenin kültürel değerleri arasında yer alan Dede Korkut Masalları, Bayburt Efsaneleri, Sokak Oyunları gibi temaları içeren resim çalışmalarının değerlendirmeye alınacağı programın birinci aşaması, güzel sanatlar dalındaki yetenekli öğrencileri bir sonraki aşamaya yönlendirecek. Şenlikte sergilenmek üzere 150 çalışmanın seçileceği değerlendirme sonunda projeye katılan resimler arasında en iyi 30 çalışmanın sahibi ise, 3 -8 Haziran'da Baksı Müzesi’nde düzenlenecek sanat atölyesi çalışmalarına davet edilecek.

Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın yöneteceği atölye çalışmalarının sonunda en başarılı bulunan 15 öğrencinin Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından bir yıllık eğitim bursu ile ödüllendirilecek. Şenliğin finalinde sahne çocukların olacak. Projeye katılan ve başarılı bulunan 150 resim çalışmasının yer alacağı serginin dışında, yine çocukların sahne alacağı, tiyatro ve müzik performans gösterileri düzenlenecek. Tüm çocukların katılabileceği şenlik, geleneksel faaliyetlerle gün boyu devam edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası