Ege Postası
Geri

İl Müftüsü Gökce: Manevi sıkıntıları görmemezlikten gelemeyiz

Adana Müftüsü Arif Gökce, 13–21 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile TÜYAP Fuar Alanı’nda düzenledikleri 9 günlük etkinliğin ilk 5 gününde 80 bini aşkın katılımcıyı ağırladıklarını söyledi. Müftülük...
İl Müftüsü Gökce: Manevi sıkıntıları görmemezlikten gelemeyiz
Haberler / Genel
18 Nisan 2013 Perşembe 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana Müftüsü Arif Gökce, 13–21 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası dolayısı ile TÜYAP Fuar Alanı’nda düzenledikleri 9 günlük etkinliğin ilk 5 gününde 80 bini aşkın katılımcıyı ağırladıklarını söyledi.

Müftülük binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Müftü Arif Gökce, bu yıl farklı bir konseptle gerçekleştirilen programlara destek veren Adanalılara teşekkür etti. Vatandaşların dini yayınlar, lisan–ı hat ve aşkı nebi, kutsal emanetler fotoğraf sergisi, sakalı şerif ziyareti, tiyatro, konser ve konferanslarla buluşturulduğunu hatırlatan Gökce, “Bu organizasyondaki en önemli amaçlarımızdan birisi çocuk ve gençlere ulaşmaktı. Buradaki faaliyetler sayesinde çocuklarımıza dönük çok güzel mesajlar verildi. Böylece Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) öğretisini onlara duyurma imkanı bulduk.” dedi.

Adana’da Kainatın Efendisi’nin (sav) sevgisinin bir başka olduğunu vurgulayan Gökce, yerel yöneticilerden sivil toplum kuruluşlarına herkesin bir karşılık beklemeden Kutlu Doğum’da bir görev üstlenmek istediğini kaydetti. “Bir şehri şehir yapan orayı öne çıkartan güzelliklerdir” diyen Arif Gökce, 6 minareli Sabancı Merkez Camii ve diğer tarihi mabetleriyle kentin önemli bir iman ve kardeşlik merkezi olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Kendilerinin de bazı hatalar yapabileceklerini ve yapıcı eleştirilere açık olduklarının altını çizen Gökce, “Her büyük organizasyonda kusurlar olacaktır. Basına şahsımla alakalı bir iki olumsuz haber yazıldı. Kutlu Doğum Haftası’nın açılışında yaptığım konuşmam ortadadır. Bu ifadelerde bir kusur olmadığı kanaatindeyiz. Niyetimiz son derece açık. Bir yanlış anlama varsa düzelecektir.” şeklinde konuştu.

AÇILIŞ TÖRENİNDEKİ KONUŞMASINA AÇIKLIK GETİRDİ

Polemik konusu haline getirilen “Adana’da muhabbet eksikliği var, Adana’da Muhammed eksikliği var. Adana’ya Muhammed’imizi getireceğiz” sözlerinin sorulması üzerine Gökce, şu açıklamayı yaptı: “Mart ayında güvenlik ekiplerimiz tarafından suça karışmış 5 bin 557 kişiyi yakalamış. Burada vermek istediğim mesaj şu idi: Bu insanlar bizlerin bir parçası. Adı Ali, Veli, Hasan, Mehmet, Arif; aynı şehir, sokak ve binada birlikte yaşadığımız kardeşlerimiz. Eğer Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav) öğretisi, güzel ahlakı bu kardeşlerimizin gönlüne konulabilmiş olsaydı –belki de burada en büyük kusur bizim– bu denli hatta işlemeyeceklerdi. İşte bu rahmet ikliminde Hz. Muhammed’i (sav) hep birlikte yudumlayalım. Efendimizin adını destanlaştıralım, okuyalım, anlayalım, anlatalım… Böylece şehrimizin sokaklarında biraz daha güzellikler yaşansın; daha fazla huzur olsun. Gayem bunları demekti. Bir din adamının böyle talebinden daha doğal ne olabilir. Biz elbette ilimizde güzellikleri ifade edeceğiz; ama varsa manevi sıkıntıları görmemezlikten gelemeyiz.”

“Muhabbetin olmadığı yerde, Muhammed yoktur” ifadesinin aynı zamanda “Muhammedsiz muhabbetten ne hasıl” dizesinin tercümesi olarak dile getirdiğini aktaran Gökce, “Yani Hz. Muhammed’in (sav) olmadığı yerde muhabbette, sevgide yüzeyseldir. Oraya bir göndermeydi. Ama herhalde bağlamından koptu.” diye konuştu. Toplumdaki sorunlardan herkesim müdahil olabileceği alanların bulunduğuna işaret eden Gökce, şu anda Emniyet, Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile ortaklaşa birçok projeyi yürüttüklerini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası