Ege Postası
Geri

Işık: Pekdaş'ın Konak tercihi tartışılabilir!

CHP’de parti kulislerinde Konak Belediye Başkan adaylığı için Aziz Kocaoğlu’nun tam desteğini alan eski Baro Başkanı Sema Pekdaş ismi ağır basıyor. Pekdaş ismi tabandan seslerin yükselmesine neden olurken, parti içinde kadınların siyasette daha aktif rol alması için yıllardır mücadele eden isimler arasında yer alan CHP PM Üyesi Nazik Işık’tan Pekdaş’ın Konak adaylığına yönelik çarpıcı bir yorum geldi.Işık, “Sema Hanım güçlü bir isim. Başkanlık koltuğuna oturmasını arzu ederim, ancak Konak tercihi tartışılabilir. Belediyelerde deneyimli olduğunuz ilçede bu işi yapmamız daha uygundur” dedi.
Işık: Pekdaş'ın Konak tercihi tartışılabilir!
Haberler / Yerel Politika
26 Aralık 2013 Perşembe 13:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 30 Mart yerel seçimleri öncesi partilerde adaylar belli olmaya başladı. CHP İzmir Büyükşehir adayı kim olacak sorusu mevcut başkan Aziz Kocaoğlu’yla yola devam edilmesinin kesinleşmesiyle cevap bulurken, Tire ve Bayındır’da da CHP’nin adaylar netleşti.

CHP İzmir’de gözler geriye kalan 28 ilçeye çevrilirken, İzmir’in merkez ve en büyük ilçesi konumundaki Konak’ta aday ekseninde kriz yaşanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte partiye giderek Konak Belediye Başkan aday adayı ve parti üyesi olan İzmir Barosu eski Başkanı Sema Pekdaş tartışmaları da beraberinde getirdi.

Önce sosyal medyada 'Konak'ta Sema Pekdaş'ı istemiyoruz' kampanyası başlatıldı.Tabandan ‘örgütten gelmiyor’ sesleri yükseldi. Pekdaş isminin adaylığının çok fazla dillendirilmeye başladığı dönemde kadın aday adayları ‘partiye emek veren aday yapılsın’ mesajı verdi. Son olarak ise Konak İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği toplantıda parti içi rakipleri Pekdaş’a tavır aldı.

Konak’ta Kocaoğlu’nun referans olduğu Pekdaş’ın mı, Büyükşehir Başkanlığı hayalleri suya düşen ancak yakın çevresine ‘Konak olabilir’ diyen mevcut başkan Hakan Tartan’ın mı yoksa sahada uzun zamandır çalışan aday adaylarından birinin mi aday olacağı parti içinde fazlasıyla merak ediliyor.

Kulislerde Kocaoğlu’nun da etkisiyle Pekdaş isminin ağır bastığı konuşulurken, CHP PM Üyesi Nazik Işık’tan Pekdaş’ın Konak aday adaylığına yönelik önemli açıklamalar geldi.

CHP’NİN BİR PARÇASI
Pekdaş’ın örgütten gelmediğine yönelik yapılan eleştirilerin doğru olmadığını ifade eden Işık,”Sema Hanım örgütümüzün bir parçası…İki dönem SHP’de belediye meclis üyeliğimizi yaptı. Uzun zamandır siyaset içindeydi. Barodaki görevi nedeniyle CHP içerisinde ilçe görevlerine ya da başka parti görevlerine talip olmadı. Bu durum CHP’li olmadığı anlamına gelmez. Sema hanım CHP’lidir ve CHP’nin bir parçasıdır.” dedi.


BAŞKAN OLMASINI ARZU EDERİM
Pekdaş’ı belediye başkanı olarak görmek istediğini ifade eden Işık, “Başkanlık koltuğuna oturmasını arzu ederim. Güçlü bir kadının, arkasından kadınları sürükleyerek başka yerlere çıkarabilecek bir kadının belediye başkanı olmasını arzu eder, desteklerim.” ifadelerini kullandı.

KONAK TERCİHİ TARTIŞMALI
Kendisi açısından problem olmadığını, Pekdaş’ın deneyimli olduğu bir ilçede başkan adayı olmasından gurur duyacağını söyleyen Işık, “Bu durumu Sema Hanım’ın değerlendireceğini düşünüyorum. İnsanın deneyimli olduğu ilçede bu işi yapması tercihimdir. Herkese önerim bu. Sema hanım bizim için kıymetli bir isimdir. Belediye Başkanımızın ilçesini iyi bilmesinden yanayım. Belediye başkanlığı milletvekilliğinden farklı; ihtiyaç ilçeye kuşbakışı bakıp sorunları görmek değil mesela. Belediye başkanının ilçe hakkında iyi bir donanıma sahip olması, yerelin sorunlarının içinde yoğrulması bence doğrusudur. O nedenle Sema Hanım’ın Konak tercihini bir daha gözden geçirebilir. Çünkü benim için Partimizin belediye başkanı olmasından gurur duyacağım bir kadındır Sema Hanım.” yorumunda bulundu.

BALÇOVA’DA MECLİS ÜYELİĞİ YAPTI
1992-1997 yılları arasında Balçova ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği görevlerinde bulunan ve bu sürede hem Yüksel Çakmur hem de Burhan Özfatura'yla çalışan Sema Pekdaş 1999 Yerel seçimlerinde Balçova'da CHP'den ön seçime girmiş ancak sandıktan çıkamadığı için aday olamamıştı.Pekdaş için parti kulislerinde uzun zamandır ‘Konak olmazsa Balçova olabilir’ yorumları da yapılıyordu.

OMZUM BURADA GELİP AĞLAYABİLİRLER
PM Üyesi Işık, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de birden fazla kadın aday olacağını işaret ettiğini dile getirdi.İzmir’de partili kadınların çok sayıda kadın aday beklentisi içinde olduklarını çok iyi bildiğini ifade eden Işık, “Ben de aynı beklenti içindeyim. Şuana kadar açıklanan başkan adayları içinde 30 kadın var. İzmir’de de kadın adaylarımız olacak. Adaylar açıklandıktan sonra kırgınlıklar yaşanabiliyor ama partili kadınlarımızın da erkeklerimizin de kırgınlıklarını bastıracaklarını düşünüyorum. CHP için çalışmaya devam edecekler, biliyorum. Bugün ülkenin durumu ortada, bu ülke bu rezilliği hak etmiyor. Ben oldum olmadımdan daha önemlisi AKP’yi nasıl göndereceğiz, İzmir'e nasıl sokmayacağız. Hayal kırıklıklarımız 1-2 gün sonra biter ve her arkadaşım yola devam eder. Siyaset uzun ie mücadele, biz siyaseti ülkemiz ve partimiz için yapıyoruz. Kendi içimizde dayanılır, üzüntülerimizi aşarız. İsteyen her arkadaşım için ben buradaydım, omzum burada. Gelip yaslanabilirler, ağlayabilirler. Ben de onlara yaslanırım. Dertleşme biter, sonra çalışmaya devam ederiz. Bu ülkenin geleceği için çalışıyoruz.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası