Ege Postası
Geri

İsmet İnönü Evi sürprizi

Lozan Antlaşması’nın 90’ıncı yıldönümünde, Lozan’a damga vuran İsmet İnönü’nün doğduğu evin yeniden ziyarete açılacağı açıklandı.
İsmet İnönü Evi sürprizi
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Temmuz 2013 Perşembe 10:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Türkiye’nin bağımsızlığını kazandığı Lozan Antlaşması’nın 90’ıncı yılı Konak Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinliklerle kutlandı. İzmir Fuarı Lozan kapısı girişindeki Atatürk ve İsmet İnönü heykelinin önünde sonra da İsmet İnönü Evi’nde gerçekleşen programlara çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşlarından katılım oldu. 
İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu’nun sunduğu programa CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, Ege Kültür Platformu Başkanı Okan Yüksel katılırken, İsmet İnönü Evi’nde gerçekleşen programa CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ve parti yöneticileri, İl Genel Meclisi ve Konak Belediye Meclisi Üyeleri, Uşakizade Köşkü Müdürü Ahmet Gürel, Atatürkçü Düşünce Derneği, 68’liler Platformu ve Eğitim-İş üyeleri katıldı.

İnönü Evi ziyarete açılıyor
Lozan Antlaşması’nın 90’ıncı yıldönümü kutlamalarında, uzun zamandır ziyarete kapalı olan İsmet İnönü Evi’nin açılacağı müjdesi verildi. Lozan Antlaşması’nın en önemli ismi İsmet İnönü’nün doğduğu ev olan tarihi binada gerekli düzenlemelerinin en kısa zamanda yapılacağını bildiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Lozan Antlaşması’nın yıldönümünü şu sözlerle kutladı:
“Bazı değerleri her zamankinden çok sahiplenmemiz zorunluluk haline geldi. Lozan bizim için sadece özgürlüğün, birlik ve beraberliğimizin adı değil, Cumhuriyetimizin bize katkılarının da tekrar anlatımıdır. İnönü Vakfı bugüne dek Lozan’da tarih yazan İsmet İnönü’nün doğduğu evi korudu ve ziyarete açık tuttu. Ancak bundan sonra İsmet İnönü evi gerçek bir müze haline gelecek. Müzeyi ziyaret edenler Kurtuluş Savaşı günlerini, Lozan’da yazılan efsaneyi, Cumhuriyetimizin doğup yükselişini hissedecek, tarihe tanıklık edecekler.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası