Ege Postası
Geri

İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen mühendisler bakanlık önünde 'baretli' eylem yaptı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) yetkilerinin sınırlanmasını protesto etmek için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyerek gelen, mimar ve mühendisler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde 'baretli' protesto gösterisi...
İstanbul'dan Ankara'ya yürüyen mühendisler bakanlık önünde 'baretli' eylem yaptı
Haberler / Güncel
2 Eylül 2013 Pazartesi 14:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) yetkilerinin sınırlanmasını protesto etmek için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyerek gelen, mimar ve mühendisler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde 'baretli' protesto gösterisi düzenledi. Kendilerine 'Halkın Mühendis ve Mimarları' adını veren grup, bakanlık önünde, ‘Kentsel dönüşüm değil, yerinde ıslah’, ‘Hasta tutsaklara özgürlük’ dövizleri taşıdı. Grup basın açıklaması öncesinde çantalarını yere bıraktı. Eylem nedeniyle bakanlığın hemen karşısında bulunan Başbakanlık çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

İnşaat Mühendisi Barış Önal, 17 gün önce İstanbul’dan TMMOB’nin tasfiye edilmesini protesto etmek için yola çıktıklarını söyledi. 470 kilometrelik yolu adım adım yürüdüklerini belirten Önal, “Yola çıkarken ki hedefimiz buraya; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ulaşmaktı. Çünkü meslek örgütümüz TMMOB’un tasfiye edilmesi ve çevre katliamlarının, kent merkezlerindeki kamu arazilerinin yağmalanmasının başlıca sorumlusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’dır.” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

TBMM gündemine 9 Temmuz 2013 gecesi getirilen ve içinde TMMOB’nin yetkilerini kısıtlayan 3194 sayılı imar kanunu değişikliğinin de yer aldığı “6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak yürürlüğe girmişti. Bu yasa TMMOB tarafından yetkilerinin kısıtlandığı 'gece yarısı operasyonu' olarak nitelenmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası