Ege Postası
Geri

İşte Kılıçdaroğlu'nun masasındaki anket

CHP Ge­nel Baş­kan Baş­da­nış­ma­nı Er­do­ğan Top­rak, er­ken se­çim­de par­ti­si­nin yüz­de 30 ban­dı­nı ge­çe­ce­ği­ni söy­le­di.
İşte Kılıçdaroğlu'nun masasındaki anket
Haberler / Politika
20 Ağustos 2015 Perşembe 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu’nun masasındaki ankete göre; AKP yüzde 39’a geriledi, MHP de 7 Haziran’dan bu yana 2 puan kaybederek yüzde 14’e düştü. Oyları yükselen tek parti ise yüzde 28’i aşan CHP…
CHP Ge­nel Baş­kan Baş­da­nış­ma­nı Er­do­ğan Top­rak, er­ken se­çim­de par­ti­si­nin yüz­de 30 ban­dı­nı ge­çe­ce­ği­ni söy­le­di. Top­rak dün bir grup ga­ze­te­ciy­le yap­tı­ğı soh­bet­te CHP’­nin önün­de­ki an­ket so­nuç­la­rı­nı açık­la­dı. An­ke­te gö­re; AKP oy­la­rı yüz­de 39’a, MHP oy­la­rı yüz­de 14’e dü­şer­ken, CHP oy­la­rı yüz­de 28’i aş­tı. CHP’­nin HDP’­ye kap­tır­dı­ğı ema­net oy­la­rın bü­yük bö­lü­mü­nü ge­ri al­dı­ğı be­lir­ti­li­yor. Yüz­de 18’e va­ran ka­rar­sız seç­me­ne ulaş­ma­yı he­def alan CHP, “ar­tık oy­lar­la­” kay­bet­ti­ği ve­kil­lik­le­ri çı­kar­mak için özel ça­lış­ma yü­rü­te­cek.

AKP 238’E DÜ­ŞÜ­YOR
AK­P’­nin mil­let­ve­ki­li sa­yı­sı­nın 258’den 238’e düş­tü­ğü­nü de be­lir­ten Top­rak, CHP’­nin mil­let­ve­ki­li sa­yı­sı­nın da 131’den 149’a ulaş­tı­ğı­nı ifa­de et­ti. MHP’­nin 7 Ha­zi­ran se­çim­le­ri­ne gö­re yak­la­şık 2 pu­an kay­be­de­rek yüz­de 14’e kadar ge­ri­le­di­ği, HDP’­nin ise yüz­de 13’ler dü­ze­yin­de ol­du­ğu vur­gu­lan­dı. Top­rak, HDP’­nin ve­kil sa­yı­sı­nın 73 ile 87; MHP’­nin ise 70-85 ara­sın­da de­ği­şe­bi­le­ce­ği­ni söy­le­di. Er­ken se­çim­de HDP’­nin ve­kil sa­yı­sı­nın MHP’­yi ge­çe­bi­le­ce­ği­ne dik­kat çe­kti. Va­tan­da­şın, Tür­ki­ye­’nin için­den geç­ti­ği sü­re­cin fa­tu­ra­sı­nı Sa­ra­y’­a kes­ti­ği­ni vur­gu­la­yan Top­rak, AK­P’­ye “is­tik­rar sür­sü­n” dü­şün­ce­siy­le oy ve­ren bir ke­si­min, bu­gün ya­şa­nan is­tik­rar­sız­lı­ğın yi­ne AK­P’­den kay­nak­lan­dı­ğı­nı dü­şün­dü­ğü­nü an­lat­tı. Top­rak, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP seç­me­nin­de de önem­li bir oran ‘Ge­niş ta­ban­lı hü­kü­met ku­ru­la­bi­lir­di­’ di­yor ve sü­re­ci en so­run­suz yö­ne­ten par­ti­nin CHP ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yor. AK­P’­nin tek ba­şı­na ik­ti­dar ola­bi­le­ce­ği al­gı­sı so­na er­di.” (Söczü)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası