Ege Postası
Geri

İsveç'ten geldiler Özgüven'i sordular!

İsveç Sosyal Demokrat Partisi (SAP) Milletvekili Carrina Hagg, Tommy Waidelich, Desiree Liljeval ve Yılmaz Kerimo Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in durumunu öğrenmek ve desteklemek için İzmir’e geldi.
İsveç'ten geldiler Özgüven'i sordular!
Haberler / Yerel Politika
9 Mart 2014 Pazar 13:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir’e gelen İsveç milletvekilleri ilk iş olarak soluğu CHP İzmir İl Başkanlığı'nda aldılar. Burada Osman Özgüven ile buluşan İsveç milletvekillerini İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç karşıladı. Görüşmeye daha sonra Başkan Yardımcısı Altan İnanç ile CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan da katıldı.
 
Milletvekilli Tommy Waidelich geliş amaçlarını anlatarak, “Biz buraya Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’da da çok sevilen bir başkan olan Osman Özgüven’in durumunu öğrenmeye geldik. Hakkında açılan bütün davalardan temiz çıkıp Danıştay’ın görevinin iade edilmesi ile ilgili kararın İçişleri Bakanlığı'na iletilmesinin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen hala görevinin iade edilmemesinin sebeplerini öğrenmeye ve ona destek vermeye geldik. CHP bu konunun takipçisi m? Özgüven'in görevi niçin iade edilmiyor” dedi. Milletvekilli Tommy Waidelich, CHP’nin bu konuda ne gibi girişimleri olduğunu sorduktan sonra konuşma arasında seçimlerle ilgili bilgi istedi. Milletvekilli Tommy Waidelich ve beraberindekiler 30 Mart yerel seçimlerinde Osman Özgüven’in aday gösterilmediğini öğrenince de şaşkınlıklarını gizleyemeyerek sebebini sordular. Burada yanıt bulamayan parlementerler İl Başkanı Ali Engin’in CHP Seçim Bürosunda olduğunu öğrenince ise randevu isteyerek soluğu burada aldılar.
 
100 yıllık bir Partiyi gençleştirmeye yeni mi başlandı
 
Ali Engin ile birlikte CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel’i burada bulan İsveçli parlementer Yılmaz Kerimo Osman Özgüven’in neden aday gösterilmediğini sordu. Vekiller Alaattiin Yüksel ve Mustafa Moroğlu Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun partide gençleştirme düşüncesiyle bu yola gittiğini söylediler. Duruma çok şaşırdıklarını ifade eden İsveç Milletvekili Yılmaz Kerimo, “Biz Osman Özgüven'in yargı sürecini takip ediyoruz. Kendisi Avrupa’da da çok saygı duyulan bir isim. CHP’nin aday göstermemesini tam anlayamadık ancak saygı duyuyoruz. 100 yıllık bir Partiyi gençleştirmeye yeni mi başland? Yoksa uzun vadeli bir çalışmanın ürünü mü' Gençleştirme tecrübeli isimler tarafından mı yapılıyor. Gençleştirme nedeniyle tercih edilenlerin politik görüş ve tecrübeleri nedir" sorularına cevap aradı. Bu sorularda İzmir İl Başkanı Ali Engin'in sessiz kalarak, hiç konuşmadı. Heyet daha sonra kadın kollarıyla da toplantı yaparak çalışmaları hakkında bilgi aldı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası