Ege Postası
Geri

İzmir'den hükümete kırmızı kart

İzmir'de Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Şubesi, eğitim öğretim hizmetleri sınıfında ek göstergenin 3600'e yükseltilmesini ve yüzde 15'lik haksız vergi diliminin adil oranda uygulanmasını istedi.
İzmir'den hükümete kırmızı kart
Haberler / İzmir
16 Ocak 2016 Cumartesi 17:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konak Pier köprüsü önünde toplanan yaklaşık 100 kişi adına basın açıklamasını sendikanın Eşgüdüm Sözcüsü Bülent Turan yaptı. Emekliliği hak etmiş, özellikle mesleki tükenmişlik yaşayan öğretmenlerin gönül rahatlığı ile emekli olabilmelereni sağlamanın en etkili yolunun ek göstergenin 3 bin 600'e yükseltilmesi olacağını belirten Turan, "Ek göstergenin yükselmesi ile bakanlığın önündeki pek çok sorun kenliliğinden çözülecektir. Ek gösterge 3000'den 3600'e yükseltiğinde, kıdemleri gereğince büyük çoğunluğu şehir mekezlerinde ve en iyi okullarda çalışmakta olan yaklaşık 100 bin öğretmenin emekli olacaktır. Böylece atanamayan öğretmen sorunu büyük ölçüde çözülecek. Büyükşehirlerin kenar okullarında çalışan öğretmenlerin merkezi okullara, ilçelerdeki öğretmenlerin ise il merkezine gelmesinin yolu açılır. Özellikle büyükşehirlerde ve bazı norm fazlalıkları büyük oranda giderilir. Öğretmen ihtiyacının daha yoğun hissedilği Doğu ve Güneydoğu illerinde daha fazla öğretmen ataması yapılır" dedi.



Turan, vergi sistemindeki adaletsizlğin, gelir dağlımını olumsuz yönde etkileyen etkenlerin başına geldiğine de değinerek, "Çalışanların vergi oranlarını belirleyen kazanç dilimleri yıllar içinde neredeyse hiç artmadı. Çalışanlar, daha yılın ilk aylarında bir üst kazanç diliminde geçiyor ve ödedikleri gelir vergisi oranı yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıkıyor. Ortaya çıkan bu artışla çalışanlardan fazla vergi kesintisi alınmakta bu da kamu çalışanlarının alım gücünü düşürmektedir. Vergi diliminin yüklemesi nedeniyle, Temmuz ayında maaşlara yapılan artışların daha fazlası gelir vergisi olarak devlete geri gidiyor" dedi. 

Öğretmenler, "Her memura hatta polise bile var, öğretmenin suçu ne" diyerek yanlarında getirdikleri sarı ve kırmızı kartları hükmet ve Milli Eğitim Bakanı'na gösterip vergi dilimini protesto etti. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası