Ege Postası
Geri

İzmir'in İstanbul turu başladı

İzmirli gazetecilerin ve işadamlarının İstanbul ziyareti başladı.İlk durak Marmaray oldu. Vekil Sait, İzmir’in bitmeyen metro çilesinin bir an önce bitmesini diledi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İzmir Kocaoğlu’na göndermede bulundu. Sait' tura katılmaktan son anda vazgeçen Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı için ise "Biz verdiğimiz sözü tuttuk. Sözünü yerine getirmeyenlere sormak lazım”dedi.
İzmir'in İstanbul turu başladı
Haberler / Yerel Politika
17 Kasım 2012 Cumartesi 14:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İSTANBUL -İzmirli gazetecilerin ve işadamlarının İstanbul ziyareti başladı. AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in öncülüğünde çalışmalara başlayan 40 kişilik heyet ilk olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın çalışmalarını sürdürdüğü Marmaray Projesi çalışmalarını gezdi. Burada açıklamalar yapan Vekil Sait, İzmir’in bitmeyen metro çilesinin bir an önce bitmesini diledi ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İzmir Kocaoğlu’na göndermede bulundu. Sait' tura katılmaktan son anda vazgeçen Kordon İşadamları Derneği’ Başkanı Ömür Şanlı için ise,Biz verdiğimiz sözü tuttuk. Sözünü yerine getirmeyenlere sormak lazım”dedi.

KOCAOĞLU'NA GÖDERME YAPTI


Tünele inerek çalışmalara bakan Sait ve beraberindekiler yetkililerden bilgi aldı. Vekil Sait, “Aziz Kocaoğlu bazı şeylerde işler bitmeyince farklı nedenler öne sürüyor. Başkan isteseydi İzmir’deki metroyu bitirebilirdi. Başka şeylerle uğraşmasınlar. Önce böyle şeyleri yapalım. Teknik işleri bitirelim. Eğlencelerle, şovlarla uğraşmak yerine iş yapmak lazım iş” dedi.Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a teşekkür eden AK Partili Vekil Sait, İstanbul’daki projelerin İzmir’e örnek olması gerektiğini belirterek, AK Parti belediyeciliğinin başladığı projeleri bitirdiğine dikkat çekti. Sait, yerel seçimlere bir yıl kaldığını kaydederek, “İstanbul’da bu tip büyük projeler devam ettiği için başarılı olunuyor. Türkiye’de o yüzden AK Parti kazanıyor. İzmirlilerin de bu hizmetleri artık görmesi gerekir. Biz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Tabi ki bizim çalışmamız ve projemiz farklı yerlere çekildi. İşte proje, işte çalışma. Bakanımız Binali Bey’in öncülüğünde sadece İstanbul’da değil tüm Türkiye’de önemli işler yapılıyor.İzmir metrosunda büyük sıkıtılar yaşandı. Bir İzmirli olarak artık projenin bitirilmesini istiyoruz. Yerel seçimlere zaten bir yıllık süre kaldı. Bitiremezlerse biz bitireceğiz” diye konuştu.

BİZ SÖZÜMÜZÜ TUTTUK

Kordon İşadamları Derneği’ Başkanı Ömür Şanlı’nın son anda tura katılmaktan vazgeçtiğinin sorulması üzerine Vekil Sait, “Biz ‘turu yapacağız’ demiştik. Yaptık. Daha önce ben ‘besa bes’ demiştim. Yani bu bizde ‘sözüm söz’ demektir. Biz verdiğimiz sözü tuttuk. Sözünü yerine getirmeyenlere sormak lazım.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası