Ege Postası
Geri

Adnan Yılmaz: İddiaların hepsi çirkin iftira

Çiğli Belediyesi Meclis Üyesi Önder Özdemir’in eşi Sema Özdemir’in iddialarına AK Parti’den sert tepki geldi. Sema Özdemir CHP Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve eşi Önder Özdemir başta olmak üzere içerisinde AK Parti meclis üyelerinin de bulunduğu kişileri ‘haksız kazanç elde etmek, ihaleye fesat karıştırmak’ suçlamalarıyla Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet etmişti. AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ve Çiğli AK Parti Meclis üyeleri bugün yaptıkları basın toplantısında Özdemir’in iddialarını yalanladı
Adnan Yılmaz: İddiaların hepsi çirkin iftira
Haberler / Yerel Politika
16 Kasım 2012 Cuma 13:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ-  Çiğli’nin gündemine bomba gibi düşen ‘haksız kazanç elde etmek, ihaleye fesat karıştırmak’ iddialarına AK Parti Çiğli yönetiminden çok sert tepki gedi. İlçe yönetimi ve Çiğli AK Parti Meclis grubuyla birlikte basının karşısına geçen Çiğli AK Parti İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, iddiaların asılsız ve dayanaksız iftiralardan ibaret olduğunu belirtti.

Basında geçtiğimiz günlerde yer bulan CHP’li Meclis Üyesi Önder Özdemir’in eşi Sema Özdemir’in iddialarında dile getirilen, “Metin Solak’ın Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut’un ölümünden sonra, Belediye Başkanı seçilmek için eşinin de aralarında bulunduğu CHP ve AK Parti Meclis Üyelerinden destek istediği ve verecekleri destek karşılığında 2 milyon TL ödemeyi taahhüt ettiği’ iddiasına AK Parti grubundan yalanlama geldi. AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, bahsi geçen yıllarda ilçe başkanı olmadığını ve partide bir görevinin olmadığını hatırlattı ve söz konusu iddiaları kabul etmediklerini, yapılanların asılsız ve dayanaksız iftiralardan ibaret olduğunu belirtti. Bu iddiaların partiyi ve meclis üyelerini karalamak için gündeme getirilmiş olduğunu kaydetti.

 

YASAL SÜREÇ İÇERİSİNDE GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

Basın toplantısında, daha önce yaptıkları basın açıklamasında geçen, “Çirkin iftiralara rağmen maddi ve manevi tazminat haklarımız saklı kalmak kaydıyla yasal süreci dikkatle izliyoruz” cümlesi soruldu. Başkan Adnan Yılmaz’a yöneltilen, maddi manevi tazminat hakları neden saklı kalıyor sorusuna Başkan’dan şu şekilde yanıt geldi. Yılmaz, “Avukat arkadaşlarımız konunun yeni olmasından dolayı atılan diğer toplam yazının içeriğini bilmediğimiz için şu anda saklı kaymak kaydı ile avukatımız bunu takip ediyor. Yasal süreç içerisinde gereğini yapacağız” dedi.

 

ŞİDDETLİ GEÇİMSİZLİK VARDI

CHP saflarından AK Parti saflarına geçen Meclis Üyesi Emine Belge de bugünkü basın toplantısında yerini aldı. Kendisinin de bahsi geçen dönemde Metin Solak’a oy verenlerden biri olduğunu ifade eden Belge, önceden Önder Özdemir’in eşi Sema Özdemir ile dostluklarının olduğunu kaydetti. Önder Özdemir ve Sema Özdemir arasında ciddi sıkıntıların yaşandığını, çok şiddetli bir geçimsizlik olduğunu ve hatta son dönemde evlerini de ayırdıklarını iddia eden  Emine Belge, gerçekleşen olayları bu nedenlere bağladı.

 

 

SOYSAL VE BELGE İFADE VERDİ

Savcılığa “Tanık” olarak ifade veren AK Parti Çiğli Belediye Meclis Üyeleri Sıddık Soysal ve Emine Belge kendilerine savcılıkta sorulan soruları anlattı. Konu ile ilgili çok fazla bilgi vermeyen Soysal, “Bize sorulan, o günkü şartlarda 2 milyon liralık para söz konusu. Bununla ilgili bir bilginiz var m? Burada 2.si de Meclis üyemizin belediyeyle olan kiracı- müstecir işveren ortaklığı. Bununla ilgili bilginiz var m? Bize sorulan bunlar” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası