Ege Postası
Geri

İzmir’de klima satışlarında rekor artış yaşanıyor

Yaz aylarının gelmesiyle bastıran sıcaklar, klima satışlarını da patlattı. sahibinden.com verilerine göre, yılın ilk beş ayında gerçekleşen klima satışlarında İzmir’de geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 91’lik artış...
İzmir’de klima satışlarında rekor artış yaşanıyor
Haberler / Ekonomi
3 Temmuz 2013 Çarşamba 15:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yaz aylarının gelmesiyle bastıran sıcaklar, klima satışlarını da patlattı. sahibinden.com verilerine göre, yılın ilk beş ayında gerçekleşen klima satışlarında İzmir’de geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 91’lik artış kaydedildi. Ülke çapında en çok satılan klima markası ise Arçelik oldu.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla Türkiye’nin en büyük pazaryerlerinden sahibinden.com’un, 2013 klima ilan ve ortalama satış rakamlarına ilişkin verileri de belli oldu. Yazın en yoğun hissedildiği illerden İzmir, yüksek satış rakamlarıyla öne çıktı. Verilere göre İzmir’de yılın ilk beş ayında gerçekleşen klima satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 91’lik rekor artış gösterdi. Türkiye’de satışı gerçekleştirilen klimaların yüzde 23’ünün satışı ise İzmir’den yapıldı. Türkiye çapında en çok rağbet gören klima markası Arçelik olurken onu sırasıyla Beko, Vestel, Airfel ve Demirdöküm izledi.

DUVAR TİPİ KLİMA YİNE İLK TERCİH OLDU

Ülke genelinde sahibinden.com aracılığı ile gerçekleşen satışlarda ise tüketicilerin yine ilk tercihi olan duvar tipi klimaların satışları yüzde 78,5 oranında gerçekleşti. Salon tipi klima satışlarında artış gözlenirken, geçtiğimiz yılın ilk altı ayında tüm klima satışları içindeki payı yüzde 13,1 olan salon tipi klimaların payı bu yıl yüzde 15,2’ye yükseldi. Klimaların kapasitelerini ifade eden güç birimi BTU bazında, bu yıl da en çok talep gören 12 bin BTU klimalar oldu. Tüm satışlar içinde 12 bin BTU klimaların satışları geçtiğimiz yıl yüzde 24’lük bir orana sahipken, bu yılki pay yüzde 29’a ulaştı. 2012’ye göre satışları azalan 24 bin BTU klimaların oranı yüzde 28’den yüzde 23’e geriledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası