Ege Postası
Geri

İzmirli kadınlar kadınlar günü için Ankara'daydı

CHP İzmir Kadın Kolu yöneticileri kadınların seçme ve seçilme hakkının teslim edildiği gün olan 5 Aralık için Ankara'daydı.
İzmirli kadınlar kadınlar günü için Ankara'daydı
Haberler / Yerel Politika
7 Aralık 2013 Cumartesi 10:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- CHP İzmir Kadın Kolu yöneticileri 5 Aralık günü Ankara'daydı. CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı ve Konak Belediye Başkan Aday Adayı Özgün Utku : " Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Kadın örgütü olarak kadınların seçme ve seçilme hakkının teslim edildiği gün olan 5 Aralık'ı bu yıl Ankara'da kutlamak istedik. İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyelerimiz, Aliağa, Bayındır, Karabağlar, Konak, Urla, Bornova, Torbalı ilçe kadın kolu yönetim kurulu üyelerimizle birlikte yola çıktık. Bu anlamlı güne Kadın Kolu Genel Başkanlığımızın etkinliği olan Kazan ilçesinde, ilk kadın vekillerimizden Satı Kadın'ı anarak başladık. O günün koşullarında Atamızın kadına verdiği değeri ve bugünü konuşma fırsatımız oldu. Ardından İzmir Kadın Kolu yöneticileri Anıtkabir'i ziyaret ettik. Kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği günde özellikle Atamızın ve İsmet İnönü'nün huzurunda olmak istedik. İzmir kadın örgütümüzün Ankara'daki son durağı Genel Merkez’imizdi. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Haluk Koç bizi odasında kabul etti. Biz İzmir'li kadınlar 5 Aralık günü özellikle partimizde olmak ve tüzüğümüze konan cinsiyet kotası için tüm kadınlar adına teşekkür etmek istedik. 5 Aralık günü İzmir'den giden kadın örgütünün: Sadece seçmek değil seçilmek de istiyoruz; Emeğimiz var, artık sözümüz de olsun demesi oldukça önemliydi.
5 Aralık; kadına seçme seçilme hakkının verildiği bu özel günde Cumhuriyet Halk Partimizin kadının seçme seçilme hakkı adına kazandırdıklarının altını çizmek istedik. Partimiz kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kadına seçme ve seçilme hakkını teslim etmiştir. Yeni kurulan, içte ve dışta birçok sorunla baş etmek zorunda olan ulusumuzda kadının öncelikli bir konu olarak tanımlanması biz kadınlar için çok anlamlı ve önemlidir. O günlerde ,onca sorun içinde bile kadınlarımız partimiz için
ikinci öncelik değilmiş.

Cumhuriyet Halk Partimiz o günlerde olduğu gibi günümüzde de kadınlara hak ettikleri değeri veren partidir. Partimiz tüzüğüne %33 cinsiyet kotasını koymuştur. Bu nedenle 5 Aralık gününde mutlaka Genel Merkezimize gitmek ve cinsiyet kotası ile ilgili olarak tüm kadınlar adına teşekkür etmek istedik. Genel Başkan Yardımcımız Sayın Haluk Koç bizimle partimizin kadın vurgusu üzerine konuştu. Kendisine sadece seçmek değil artık seçilmek de istediğimizi ve İzmir’den İzmir’e yakışan sayıda kadın Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyesi görmek istediğimizi belirttik. Partiye emek vermiş, zamanını, enerjisini, birikimini vakfetmiş, yetkin kadınları yönetim makamlarında görmek istediğimizi söyledik. Tarlada izi olanın sofrada sözü olsun dedik. Yetkili organlarımızın İzmir kadın örgütünün hassasiyetlerini anladığını biliyoruz. Bu vesile ile tüm kadınların sadece seçeceği değil seçileceği günlerin de yakın olmasını gönülden diliyor, saygılar sunuyorum.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası