Ege Postası
Geri

İzmirli kadınlardan 8 Mart çıkışı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü için Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan İzmirli kadınlar, hemcinslerine hak ve mücadele çağrısı yaptı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kadınlara destek için Cumhuriyet Meydanı'ndaydı.
İzmirli kadınlardan 8 Mart çıkışı
Haberler / İzmir
8 Mart 2014 Cumartesi 17:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından festival programıyla kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri coşkuyla sürüyor. Kadın Festivali programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda kentin dört bir yanından gelen kadınların katılımıyla düzenlenen törende, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da hazır bulundu. Törende ayrıca, İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkan adayları, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve çeşitli kadın kuruluşlarına üye kadınlar hazır bulundu.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başkan Kocaoğlu’nun İzmir Milletvekili Hülya Güven ve İzmir Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Aydın ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı.
Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart'ta yerel seçim olduğunu hatırlatarak, "Seçimler, yaşam hakkımızı korumak, özgürlüklerin, demokrasinin kısıtlanmaması için çok önemli. Hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Ama bu ülke kadını, erkeğiyle, çocuğu ve yaşlısıyla özgür olacaksa, hukuk devleti kurulacaksa, demokrasi gelecekse, adalet yeniden tesis edilecekse, üretmemiz ve çok çalışmamız gerekiyor" dedi. Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

"Her türlü  hakkı isteyelim, ama bunu almamızın yolu üretmekten ve zenginleşmekten geçiyor. Olmayan şeyin dağıtımı olmaz. Ülke fakirleştikçe, o ülkede zenginler artar. 12 senedir bizim ülkemizde olduğu gibi haksız kazançtan zengin olanlar artar. Geçtiğimiz dönem hiç bayan başkan yoktu. Ama şu an en önemli ilçelerimizden Konak'ta ve Urla'da belediye başkan adaylarımız bayan. Belediye Meclis üyelerinde bayan sayısında artış var. Geçtiğimiz döneme göre ilerleme kaydettik."
 
"Birlikte yürüyelim"
Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş konuşmasında, tüm kadınların kadınlar gününü kutlayarak, "Kadınlar haklarını mücadele edip bedel ödeyerek aldılar. Devraldığımız mücadele geleneğini yükseltmek durumundayız. Kadınların sesini yükseltmek için birlikte çalışacağız. Kadınların başarılı olmak mecburiyeti var" dedi.
İzmir Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Aydın da konuşmasında, kadınların temsil oranının az olduğuna dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na destekleri için teşekkür eden Kızbes Aydın, "Başkanımız demokrat duruşuyla bizlere her zaman destek oldu. Bizler bugün, cinsiyetçi erkek politikalarını durdurmak için buradayız. Bugün dünya kadınlarının makus talihine isyan- birlik, dayanışma günüdür. Kusura bakmayın beyler, bizi artık kandıramazsınız" diye konuştu. Kızbes Aydın, "Hükümete sesleniyoruz. Elinizi bedenimizden çekin. Günahlarınız sizinse bedenimiz de bizimdir. Sizin günah işleme özgürlüğünüz varsa, bizim de insanca, onurlu ve şiddetsiz yaşama özgürlüğümüz var" dedi.
 
Türkegül Kocaoğlu'ndan mesaj var
Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu'nun da mesajı okundu. Şehir dışında olduğu için törene katılamayan Türkegül Kocaoğlu mesajında, "Biz kadınlara düşen, hak ve özgürlüklerimiz konusunda başta hemcinslerimiz olmak üzere toplumun her kademesini bilinçlendirmektir. Sesimizi ne kadar yüksek ve güçlü çıkartırsak kadın hakları mücadelesinden o derece kazançlı çıkabiliriz. Tüm engellemelere rağmen 'ben de varım' demekten korkmayan, karanlığa doğru çekinmeden ışık uzatan, evlatlarına önce insan demeyi, önce insanı - canlıyı sevmeyi öğreten siz sevgili hemcinslerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum" ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası