Ege Postası
Geri

KASİF, Samsunlu bayanları girişimci olmaya çağırdı

KASİF ve Samsun Girişimci Kadınlar Derneği (SAGİKAD), 18-30 yaş aralığındaki kadın girişimcilerin girişimcilik eğitimi alması için işbirliği yapıyor.Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis...
KASİF, Samsunlu bayanları girişimci olmaya çağırdı
Haberler / Genel
30 Temmuz 2013 Salı 12:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KASİF ve Samsun Girişimci Kadınlar Derneği (SAGİKAD), 18-30 yaş aralığındaki kadın girişimcilerin girişimcilik eğitimi alması için işbirliği yapıyor.

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis ve SAGİKAD Başkanı Berrin Şenel yaptıkları ortak açıklamada, kendi işini kurmak isteyen kadın girişimcilerin KASİF’in düzenlediği girişimcilik eğitimlerine katılmaları çağrısında bulundular. KASİF Başkanı Osman Reis, federasyon olarak kadın girişimcilere her türlü desteği verdiklerini belirterek, “Federasyon olarak kadın girişimci sayısının artması ve kadınların iş gücüne daha çok katılımı için her türlü desteği veriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 'KASİF Gençlerin Girişimcilik ve Geleceklerini Destekleme Projesi' kapsamında 2 -23 Ağustos tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek girişimcilik eğitimlerine 30 yaş altı kadın girişimcilerin de katılımını sağlamayı hedefliyoruz. Kendi işini kurmak isteyen, bir iş fikrine sahip 18-30 yaş arası bayanlarımızı girişimcilik eğitimlerine bekliyoruz. Girişimcilik eğitimlerine başvurmak isteyen adayların www.kasifgirisimcilikakademisi.com adresinden başvurularını yapmaları gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Girişimcilik eğitimlerine katılımın ücretsiz olduğunu belirten Reis, “Girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan bayan girişimcilerin bir işyeri kurmaları halinde KOSGEB’den 30 bin TL hibe (destek oranı yüzde 80), 70 bin TL sıfır faizli kredi olmak toplam 100 bin TL destek almaya hakkı kazanacaklar.” dedi.

SAGİKAD Başkanı Berrin Şenel de Türkiye’de kadın girişimci sayısının yetersiz olduğundan bahsederek, “Devletimiz tarafından kadın girişimcilere yönelik pozitif ayrımcılık uygulanıyor. KOSGEB’in Girişimcilik Desteği’nden kadınlarımıza erkeklere oranla 10 puan daha fazla, yüzde 80 oranında geri ödeme sağlanıyor. Kadın girişimcilerimizin sayısını artırmak için KASİF’in düzenlediği girişimcilik eğitimleri çok önemli bir fırsat, kendi işini kurmak isteyen kadınlarımız bu fırsatı iyi değerlendirmelidirler. Samsunlu kadınlara çağrıda bulunarak bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini söylüyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası