Ege Postası
Geri

Krefeld Yabancılar Dairesi’ne yeni memur atanıyor

Almanya'da Krefeld Yabancılar Dairesi’nde aylardan beri devam eden yaşanan sorunlar çözülme yolunda. Yeni uygulamaya konulan elektronik kartlar yüzünden tıkanma noktasına gelen işlemler, STK’ların birlikte hareket etmesi ile kademeli olarak...
Krefeld Yabancılar Dairesi’ne yeni memur atanıyor
Haberler / Genel
30 Temmuz 2013 Salı 12:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da Krefeld Yabancılar Dairesi’nde aylardan beri devam eden yaşanan sorunlar çözülme yolunda. Yeni uygulamaya konulan elektronik kartlar yüzünden tıkanma noktasına gelen işlemler, STK’ların birlikte hareket etmesi ile kademeli olarak çözülmeye başladı.

Aylardan beri biriken ve işlem yapılmayan dosyalar nedeniyle yüzlerce vatandaş tatile çıkamayacak hale gelmişti. 30 STK bir araya gelerek bir komite oluşturdu ve sıkıntıları Krefeld Belediye Meclis toplantısına taşıdı. Yüzlerce göçmeninde salonda bulunduğu meclis toplantısında acil karar alınarak, Çarşamba günleri kapalı tutulan daire gün boyu açık tutuldu vatandaşın izine gidebilmesi için geçici seyahat belgesi verildi.

Telefonlara dahi çıkmayan kurum birden çalışır hale geldi. Eyalet yönetimini oluişturan partiler tarafından ek memur talebinin reddedilmesinin ardından, Belediye Başkanı İdari Yardımcısı Beate Zielke, biri dışarıdan 6'sı belediye bünyesinde meslek öğrenimi yapan memur adayları olmak kaydıyla toplam yedi memurun Yabancılar Dairesi‘ne atanacağını ve böylelikle dairede yaşanan sıkıntıların çözüleceğine inandıklarını söyledi.

Alınan kararları değerlendiren Krefeld ve Çevresi Türk ve İslam Dernekleri Birliği Başkanı Mesut Akdeniz, “Verilen çabalar boşa çıkmamıştır. İzine gidemeyen hiçbir vatandaşımız kalmadı. STK’lar olarak Yabancılar Dairesi’nde yaşanan sıkıntıların arkasında Ayrımcılık Yasası’na ters düşen uygulamaların olup olmadığını araştırıp gerektiğinde hukuki yollara başvuracağız. Aldığımız şikayetlerde birçok vatandaşımızın kendilerine hakaret edildiği belirtilmiştir. Ayrıca Yabancılar Dairesi’ne yeni atanacak olan memurları, derneklerimize ve camilerimize davet ederek göçmenleri yakından tanımalarını sağlayacağız. Farklı kültürleri farklı dinleri yakından tanıma fırsatı sunacağız. Yabancılar Dairesi’nde çalışacak memurun bu bilgileri edinmesi işlemlerin sağlıklı yürümesine fayda sağlayacaktır.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası