Ege Postası
Geri

Kadirov’un sözcüsü: Türkiye’de öldürülen Ünlü’yü tanımıyoruz

Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramazan Kadirov’un sözcüsü, Ankara’da dün uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Çeçen asıllı Türkiye vatandaşı Medet Ünlü’yü tanımadıklarını açıkladı....
Kadirov’un sözcüsü: Türkiye’de öldürülen Ünlü’yü tanımıyoruz
Haberler / Dünya
23 Mayıs 2013 Perşembe 15:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya Federasyonu’na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramazan Kadirov’un sözcüsü, Ankara’da dün uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Çeçen asıllı Türkiye vatandaşı Medet Ünlü’yü tanımadıklarını açıkladı.

Türk basının Ünlü’yü Çeçenistan Fahri Konsolosu olarak tanıtması ile ilgili soruya yanıt veren Kadirov’un sözcüsü, “Bugüne kadar bu şekilde bir ismi hiç duymadık.” dedi.
Ria Novosti’ye açıklamada bulunan Türkiye Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye’nin başkentinde öldürülen Çeçen iş adamı Çeçenistan’ın Türkiye’deki resmi fahri konsolosu değil. Rusya Federasyonu’nun fahri konsolosu sadece İzmir’de var. Başka fahri konsolos yok. Yabancı bir ülkenin herhangi bir temsilciliği ya da özel bölgelerine ait herhangi bir fahri konsolosu Dışişleri Bakanlığı üzerinden olması gerekiyor. Biz Çeçenistan’la ilgili fahri konsolosluk açılması ile ilgili herhangi bir başvuru almadık.” bilgisini verdi.

Rus basınında yer alan haberlerde Ünlü’nün Çeçen yönetimi eleştirdiği, kendisini muhalefetin kullandığı Çeçen İçkerya Cumhuriyeti’nin fahri başkonsolosu olarak ilan ettiği belirtiliyor.
Itar-Tass’a konuşan Türkiye Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Ünlü’nün Türkiye’de fahri konsolos olduğu ile ilgili bilgilerin gerçek dışı olduğunu kaydetti. Yetkili, “Onun resmi bir statüsü yoktu. Ünlü, Türk vatandaşı ve tanınan bir iş adamı idi. Soruşturmalar sürüyor. Sonuçlar birkaç gün içinde açıklanacak.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası