Ege Postası
Geri

Karabağlar’daki kadınlara bitkisel ilaç uyarısı

Karabağlar Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi, 24. Dönem CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, “Bitkisel ilaçlarda zehirlenmeler” konulu seminerde, kadınlara bitkisel ilaç konusunda uyarılarda bulundu. Güven, bazı vatandaşların pazarlarda bile satılan bitkileri ilaç amacıyla kullandıklarını belirterek bunun son derece yanlış olduğunu söyledi.
Karabağlar’daki kadınlara bitkisel ilaç uyarısı
Haberler / Yerel Yönetimler
17 Aralık 2015 Perşembe 10:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karabağlar Kent Konseyi, Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği “Bitkisel ilaçlarda zehirlenmeler” konulu bilgilendirme seminerleri başladı. Seminerin konuşmacısı Karabağlar Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, 24. dönem CHP İzmir Milletvekili, aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmokoloji Ana Bilim Dalı, Tıbbı Toksikoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr Hülya Güven, kadınlara bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Son derece yanlış
İnsanların son dönemde bitkisel ilaçları alternatif tıp ilacı olarak gördüğünü ve çok kullandıklarını ifade eden Güven,  “Görüyoruz ki insanlarımız, alternatif tedavi olarak başkalarının verdiği, pazarlarda bile satılan bitkileri ilaç amacıyla kullanıyorlar. Bu son derece yanlış. Evimizde süs olarak yetiştirdiğimiz bitkiler bile bazen zehirli olabiliyor. Hatta çocuklarımıza bile zarar verebiliyor. Onları tanımak ve birbirlerinize önermek değil,  bunun zararlarından korunmanız için bu seminerleri düzenlemeye karar verdik. ” dedi.

Bitkilerin hangi zararlara yol açtığını göstermek için 60 bitki resmini kadınlara gösteren ve zararlarını anlatan Güven, mantar konusunda da kadınları uyardı. Mantarın doğada bol bulunduğunu,  hangisinin zehirli olup olmadığının anlaşılamadığını ifade eden Güven, markası belli ürünlerin kullanılmasını dışarıdan mantar toplanmaması veya alınmamasını istedi.

Karabağlar ilçesindeki tüm kadınlar bilgilendirilecek
Bu eğitimin Karabağlar Belediyesi’ne bağlı tüm semt merkezlerinde verileceğini belirten Güven, ayrıca gelen talepler doğrultusunda dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının düzenleyeceği eğitim seminerlerine de katılıp kadınları bu konuda aydınlatmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası