Ege Postası
Geri

Karataş halkı denizle buluşmak istiyor: Lokal çağrısı!

İzmir'in tarihi semti Karataş'ta yaşayan halk, sahil kesiminde İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne (İGC) ait lokalin halkın kullanımına sunulması için imza kampanyası başlattı. Geçmişte Tansaş Cafe oalrak hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait tesisin halka açık çay bahçesi yapılmasını isteyen vatandaşlar, belediyeye "kamu yararı" çağrısında bulundu. Karataş halkı denizle buluşmak istiyor
Karataş halkı denizle buluşmak istiyor: Lokal çağrısı!
Haberler / İzmir
25 Ağustos 2015 Salı 09:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıllarda yapılan tadilatın ardından yenilenen İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin (İGC) Karataş Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki lokalinin halka açılması için üç ayrı mahallenin vatandaşları harekete geçti. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İGC'ye tahsis edilen tesisten faydalanmak isteyen halk, sahil gören bölgede alternatif sosyal tesis bulunmadığını belirterek topladıkları imzalar ile teleplerini belediyeye iletecek. 

KARATAŞ HALKINDAN "LOKAL" İSYANI

İzmir'in "Her evi deniz gören tarihi semti" Karataş'ta halktan "deniz" isyanı geldi. Turgut Reis, Barbaros ve Akın Simav Mahallesi'nde yaşayan binlerce vatandaş, deniz kenarında çay keyfinden mahrum kaldıklarını belirterek belediyeye önemli bir çağrıda bulundu. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde geçmişte halka açık biçimde hizmet veren Tansaş Cafe'nin geri getirilmesini isteyen Karataş halkı, denizle buluşabilecekleri tek mekan olan tesisin yeniden kamunun kullanımına sunulmasını istedi.


"BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KAMU YARARINI GÖZETSİN"

Söz konusu talepleri için semt genelinde imza kampanyası başlatan ve mahalle muhtarlıkları aracılığı ile taleplerini belediyeye sun maya hazırlanan halk, yerel idareden halkın çıkarlarını gözetmesini istedi. İGC'ye tahisisli lokalin emekli gazeteciler haricinde kullanıcısı olmadığını ve akşam erken saatlerde kapandığını belirten halk, "Koca tesisten sadece üç-dört kişi faydalanabiliyor. Daha çok emekli gazetecilerin faydalandığı bu tesis deniz gören oldukça önemli ve değerli bir noktada. Bizim talebimiz, gazetecilere kent merkezinde alternatif bir mekan sunulması ve buranın kamu yararına hizmet verecek, halka açık bir tesise dönüştürülmesi. Karataş'ta binlerce kişi sahile gidip çay içecek bir yer arıyor, ama yok. Belediyenin elinde imkan var. Büyükşehir Belediyesi'nin biz halkın çıkarlarını gözetmesini istiyoruz. Gazetecilik mesleğini yerine getiren ve yıllarca halka iç içe olan büyüklerimizin de bizleri anlayışla karşılayacağını düşünüyoruz. Temmennimiz en azından buranın ortak kullanım alanına dönüştürülmesi. Böylece belediye de ek gelir elde edecek ve bizler de uygun fiyatlı bir sosyal tesise kavuşuruz" şeklinde açıklamada bulundu.

CEMİYETİ DEĞİL, VATANDAŞI DÜŞÜNÜN

Söz konusu talepleri için Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşmek istediklerini de belirten Karataş sakinleri söz konusu taleplerinin yetkililerce değerlendirilmesini isterken, belediyenin halkın denizle bütünleşmesi için kıyı tasarım projesi gibi çalışmalar yürttüğünü ve sahile yeni ahşap iskeleler yapmak amacıyla milyonlarca lira harcadığını belirtti. İzmir'in tarihini semtine gönül veren vatandaşlar, "O iskelelere o kadar para harcanacağına belediyenin elinde böyle bir imkan var. Bu tesisi bizlerin kullanımına açılsın, ona da razıyız" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası