Ege Postası
Geri

İzmir'de böyle Karşıyaka'da böyle

Fayton atları adalet bekliyor! HAYVAN Hakları Federasyonu (HAYTAP) Karşıya'da faytonların güneşte beklerken atların sıcak altında tutulmasına isyan etti. İzmir Birinci Kordon ve Konak'ta atların aşırı sıcak ve yağmurdan etkilenmemesi için gölgelikler ve duraklara çeşmeler yapılıp susuzluk sorunun çözüldüğünü hatırlatan HAYTAP üyeleri aynı uygulamanın Karşıyaka'da da yapılmasını istedi.
İzmir'de böyle Karşıyaka'da böyle
Haberler / İzmir
24 Ağustos 2015 Pazartesi 10:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
HAYTAP yöneticileri Karşılaka'daki faytonlar için de önlem alınması için İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Kaymakamlığı, Karşıyaka Belediyesi, İzmir Orman su Müdürlüğü'ne dilekçe yazdı. HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, Federasyon olarak, senelerdirbu konuda dilekçeler yazıp mücadele etmelerine rağmen onuç alamadıklarından yakındı. Atların güneşten korunması ve iyi şartlarda çalıştırılması için yaptıkları görüşmeler sonucu Kordon'da sorunun çözüldüğünü belirten Önder, "Ancak üç senedir aynı uygulamayı Karşıyaka faytonları için başlatamadık.



40 derece sıcaklıkta Karşıyaka'da faytonlarda çalıştırılan atlar güneş altında bekletiliyor. 2014 Temmuz ayında biz e 'Kordon'daki uygulama, Karşıyaka'da da yapılacak' diye söz verildi. Ancak bu söz tutulmadığı gibi alınan kararlar da uygulanmadı. Karşıyaka'daki faytonların UKOME kararı olmaksızın çalıştırıldığı söylendi. Eğer kaçaksa ya çalıştırılmasın ya da Kordon'daki gibi gölgelikler yapılsın" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası