Ege Postası
Geri

Bir çeşme daha tarihten silindi

İZMİR'in Basmane semtindeki Pazaryeri mahallesinde adını sokağa vermiş 17. yüzyıldan kalma tarihi Taslı Çeşme ilgisizlik ve define arayanların tahribatı nedeniyle tarihten silindi. Çeşmeden geriye sadece duvardaki yazısı kaldı.
Bir çeşme daha tarihten silindi
Haberler / İzmir
22 Ağustos 2015 Cumartesi 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Semt sakinleri mahallerinin sokak çeşmeleri konusunda son derece zengin bir bölge olduğunu belirterek, "Çeşmelerin hiç biri akmıyor. Taslı Çeşme'nin bulunduğu sokakta sanatçı Hüseyin Baradan da yıllarca oturdu. Rahmetli Baradan'ın bu çeşmenin suyundan içtiğine çok kez şahit olduk. Şehir şebeke sularının evlere verilmediği zamanlar insanlar mahalle çeşmelerinden, sarnıçlardan, Romalıların yaptığı su kanallarından içme suyu su ihtiyaçlarını karşılıyorlardı.



Aya Vukla Kilisesi'nin ayazması olduğu söylenen ve yakın zamana kadar kullanılan bir başka çeşme de Kültür ve Turizm Bakanlığınca tescillenmeyi bekliyor. Fakat bölgede bir çok çeşme hazine avcıları tarafından tahrip edildi. Taslı Çeşme de bunun en önemli örneklerinden biri" dedi. (DHA)



YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası