Ege Postası
Geri

Basmane'de acı manzara: Ne ararsan var, polis yok!

Son zamanlarda Suriyeli mültecilerin akın ettiği İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta söz konusu drama çare arayan devlet gözünün önünde yaşanan bir başka acı manzaraya ise sessiz kalıyor. TCDD tarafından işletilen Basmane Garı'nın bulunduğu bölgede tinerciler ve uyuşturucu müptelaları adeta özerkliğini ilan ederken, vatandaşlar ise duruma tepki gösterdi. Resmi kurumlara ait binalara sadece 250 metre mesafede bulunan bölgede göze çarpan kareler görenlere "Burada devlet yok mu'" dedirtiyor. Basmane'de ne ararsan var, polis yok!
Basmane'de acı manzara: Ne ararsan var, polis yok!
Haberler / İzmir
24 Ağustos 2015 Pazartesi 10:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş


 
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Basmne Tren Garı'nı İşçiler Caddesi'ne bağlayan alternatif yol güzergahı adeta balici yatağı haline geldi. Alanda yaşanan güvenlik zaafiyeti gar gerisindeki alanın hemen her köşesinde kendisini gösterirken, vatandaşlar ise söz konusu yoldan geçmeye korkar hale geldi.
 
 
TCDD'NİN GÖZÜ ÖNÜNDE...
İzmir'in kent merkezinde ve şehrin göbeği denebilecek Basmane Garı civarında yaşanan utanç manzaraları görenleri hayrete düşürmeye devam ediyor. Son günlerde tinerci ve uyuşturucu müptelası şahısların adresi haline gelen gar içindeki alan kötü niyetli şahıslar tarafından adeta "kurtarılmış bölge" ilan edildi. Tren Garı'nda bulunan bölge müdürlüğüne ait idari ve teknik binalara sadece 250 metre kadar uzakta objektiflere yansıyan kareler İzmirlilere "Burası dağ başı mı yoksa kent merkezi mi'" dedirtiyor.
 
MİLLİ SERVET ÇÜRÜYOR
Basmane Garı'nda TCDD'nin sahası içerisinde yer alan ve eski atölye ve garaj bakım binaları ile kapatılan eski fabrikalardan bazılarının da yer aldığı eski boş binalar milli servetin nasıl çürüdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Tren Garı'nı Basmane'deki arka sokaklar ve İşçiler Caddesi'ne bağlayan güzergahtaki boşaltılan binalar yıllardır mezbelelik halinden bir türlü kurtarılamazken, ekonomiye kazandırılması beklenen tarihi binalar adeta tinerci yatağı haline geldi.
 
TREN GARI DEĞİL, TİNERCİ YATAĞI
Yıkılmanın eşiğine gelen çürük yapıların dört bir yanını şarap şişeleri, uyuşturucu madde kalıntıları, çöpler ve kaçak yollarla alana dökülen moloz yığınları sararken, onlarca resmi kurumun gözü önünde yaşanan manzaraya müdahale edilmemesi ise vatandaşların tepkisini topladı.
 
GECELERİ TEKSAS'A DÖNÜYOR
Diğer yandan, havaların ısınması ile birlikte kötü kokular yayılan alan çevre ve halk sağlığını da tehdit eder hale geldi. İhtiyaçlarını gideren çeşitli kötü niyetli şahısların tuvalete çevirdiği alan geceleri ise adeta Teksas'a dönüyor. Özellikle havanın kararması ile birlikte tinercilerin mesken tuttuğu yoldan gece saatlerinde geçmeye korkar hale geldiklerini aktaran vatandaşlar, mesai saatlerinin ardından yolu kullanmak zorunda kalan bayanların da zor durumda kaldığını dile getirdi. Şikayetlerini defalarca dile getirdiklerini söyleyen vatandaşlar, söz konusu bölgede can ve mal kaybı yaşanmaması adına yetkililere çağrı yaparken, İzmir'e yakışmayan manzaraların da bir önce ortadan kaldırılmasını istedi.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası