Ege Postası
Geri

Kars Azerbaycan Başkonsolosluğu: Connecticut eyaleti Hocalı Soykırımı’nı tanıdı

Kars Azerbaycan Başkonsolosluğu, ABD’nin Connecticut Eyaleti Genel Meclisi'nin, Azerbaycanlılara karşı yapılan Hocalı Soykırımı’nı tanıyan kararı kabul ettiğini duyurdu.Kars Azerbaycan Başkonsolosluğu'ndan yapılan açıklamaya göre,...
Kars Azerbaycan Başkonsolosluğu: Connecticut eyaleti Hocalı Soykırımı’nı tanıdı
Haberler / Güncel
9 Mayıs 2013 Perşembe 17:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kars Azerbaycan Başkonsolosluğu, ABD’nin Connecticut Eyaleti Genel Meclisi'nin, Azerbaycanlılara karşı yapılan Hocalı Soykırımı’nı tanıyan kararı kabul ettiğini duyurdu.

Kars Azerbaycan Başkonsolosluğu'ndan yapılan açıklamaya göre, Connecticut Genel Meclisi'ndeki çoğunluğu elinde bulunduran grubun Başkan Vekili Senatör Andrew Maynard ve Eyalet Temsilciler Meclisi Başkan Vekili Kevin Ryan, Hocalı Soykırımı’nın tanınmasına ve soykırım kurbanlarının anılmasına ilişkin belgeyi, Büyükelçilik Müsteşarı Memmed Talıbov’a sundukları bildirildi. Açıklamada, Talıbov, Azerbaycan halkının acılarını hissettikleri ve paylaştıkları için Connecticut Genel Meclisi temsilcilerine teşekkürlerini ilettiği iletildi.

Büyükelçilik müsteşarı, aynı zamanda, 8 Mayıs’ın Azerbaycan’ın eski kültür merkezlerinden olan Şuşa’nın Ermenistan tarafından işgal edildiği gün olduğuna dikkat çektiğinin ifade edildiği açıklamada ayrıca, Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sinin 21 yılı aşkın bir süredir Ermenistan’ın işgali altında olduğunun dile getirildiği ve Talıbov’un, bu bağlamda Ermenistan’la Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ sorununun uluslararası hukukun genel kabul gören ilke ve kuralları çerçevesinde çözümü sürecine ABD’nin daha aktif şekilde müdahil olmasının önemine vurgu yaptığı belirtildi. Azerbaycanlı diplomatın Connecticut yasama organı temsilcileri ile görüşmesi, Amerika Türk Koalisyonu ve Connecticut Türk Kültür Merkezi’nin çabalarıyla Hartford kentinde düzenlenen etkinlik çerçevesinde gerçekleştiği kaydedildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası