Ege Postası
Geri

Kayalar Davası’nda ikinci duruşma: Dava bir kez daha ertelendi!

Hakkında "yolsuzluk" soruşturmasıyla iddianame hazırlanan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın ikinci duruşması bugün görüldü. Kayalar’ın avukatı Aydın, davanın rüşvet alan belediye başkanı algısı yarattığını belirterek, "Sayın başkan bu süre boyunca seçilmiş görevinden uzak kalmıştır. Davanın en kısa sürede yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
Kayalar Davası’nda ikinci duruşma: Dava bir kez daha ertelendi!
Haberler / Yerel Politika
22 Eylül 2023 Cuma 11:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-Hakkında "yolsuzluk" soruşturması iddiasıyla iddianame hazırlanan ve İçişleri Baknalığınca görevden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın 16 Haziran’da görülen ilk duruşması eksik belgelerin giderilmesi için 22 Eylül 2023 Cuma gününe ertelenmişti.

Davanın ikinci celsesi bugün 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde  gerçekleştirildi.

Mahkemede villaların alım-satımıyla ilgili tanık ve sanık ifadeleri dinlendi.

Tanıkların ifadeleri şu şekilde:

"KARŞI TARAFI SUÇLAMAK İÇİN YAZILMIŞ ŞEYLER"

Z.S. : "Menderes’e hiç gelmedim, otel üzerinde inceleme yapmadım. Tamamen burada karşı tarafı suçlamak için yazılmış şeyler. Gerçek bir bilgiye dayanmıyor. Kendisi benim dilekçemi bulmuş, oradan bana ulaştı. Onun dışında kendisi ile telefonda görüştük. Sanırım bilgilendirme amaçlı belediye ya da çevre ilden alış olabilir ben elden bir bilgi vermedim”

"KENDİSİNİ TANIMAM"

D.Ö. : “1 milyon 400 bin TL’ye satın aldım. Emlakçı vasıtası ile aldım, kendisini tanımam. İş Bankası hesabımdaki para aynı gün çekilmiştir. 15 bin TL eksiğim vardı, 15 bin TL’yi o şekilde tamamladım. Biz rayiç üzerinden gösterdi’

"O DÖNEM BEDELLER 500-550 BİN TL’Dİ"

M.G. : “Ben İzmir’de oturuyorum. Söz konusu olan Bodrum’daki 27’nci blok zemin kat 1 nolu bağımsız birimi ben ve bir doktor arkadaşım ile almaya karar verdik.Biz kredi çalışmalarına yaparken satıcı firma bu kadar süre bekleyemeyeceğini söyledi ve başkasına satacaklarına söyledi. Bizde satıştan vazgeçtik ve paramı iade ettiler. O dönemde rayiç bedelleri 500-550 bin TL’di”

"İŞİN KARŞILIĞINDA KENDİSİNE VİLLA VERİLDİ"

İ.B. : “Ertan Güleç buradaki projemizin mutfak dolaplarını yaptı, karşılığında da kendisine villa verilmiştir’’

"VİLLA VERİLECEĞİ ÜZERİNE ANLAŞILDI"

T.Ç. : “Gayrimenkul işleri yapıyorum. Söz konusu mimarlığı yakından tanırım. 2017 tarihinde görüşme yaptım. Anlaşma yapıldı ve mobilya işlemleri Ertan abiye verildi. Yemeğe gittiğimizde fotoğraf çekilip paylaşmıştım. Mobilya ve kapı işleri karşılığında villa verileceği üzerine anlaşıldı. Ertan Güleç mobilyacıdır ve Menderes’in bir çok yerinde bu tür işleri yapmıştır.’’

AVUKAT AYDIN: DAVA RÜŞVET ALAN BELEDİYE BAŞKAN ALGISINI YARATTI

Mustafa Kayalar’ın avukatı Murat Aydın ise, "Bu davada iddianameye konu olan tek eylem taşınmazın değerine aitti. Sizin de gördüğünüz gibi taşınmazın gerçek alıcısı dinlendi, o da meslektaşımız. İddianamede dinletilen taşınmazın o tarihteki değerinin yüksek olduğu iddiasının yürüdüğünü görüyoruz. Vakıfbank expertiz raporu bunu doğruluyor. Tanık da iddiaların ticari anlaşmazlıktan beyanlarının verildiği belirtildi. Tanık avukatının ifadelerin tekrara alınması gerektiğini talebini doğru bulmuyoruz. Çünkü kendisinin de huzurunda dinlenildi. Sanık Nurullah’ın savunmasını alınmadan davanın bitirilemeyeceğinin fakrındayız’’ dedi.

"DAVA EN KISA SÜREDE YAPILMALI"

Avukat Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘Dava 3,5 yıl boyunca başkanın üzerinde rüşvet alan belediye başkanı algısını oluşturmak için açılmıştır. Sayın başkan bu süre boyunca seçilmiş görevinden uzak kalmıştır. Sanık Nurullah’ın dinlenmesi için tüm mekanizmaların işletilmesi ve davanın en kısa sürede yapılması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

ERTELENDİ

Tanıklar ve avukatların açıklamalarından sonra dava 20 Ekim' e ertelendi.

 

Mahkemeden Menderes kararı: Kayalar göreve dönecek mi
Kayalar: Bir yıldır Menderes boş, göreve iademi istiyorum
Kayalar'ın avukatı Aydın’dan İçişleri Bakanlığı'na çağrı: Derhal göreve iade edilsin
 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası