Ege Postası
Geri

Kent Konseyi Engelli Meclisi'nden giyecek yardımı

Niğde Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi, öğretmenevi bahçesinde düzenlediği programla il genelinde bulunan engelli vatandaşlara giyecek yardımı yaptı.            Kent Konseyi Engelli...
Kent Konseyi Engelli Meclisi'nden giyecek yardımı
Haberler / Güncel
27 Ağustos 2013 Salı 11:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Niğde Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi, öğretmenevi bahçesinde düzenlediği programla il genelinde bulunan engelli vatandaşlara giyecek yardımı yaptı.
        
    Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin düzenlediği programa Vali Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit’in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

    Niğde Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından organize edilen engellilere giysi dağıtımı programına engelliler ve engelli yakınları katıldı. Öğretmen evi bahçesinde gerçekleşen programda Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan engellilerle ve aileleriyle sohbet ederek onları dinledi.

    Programda konuşan Niğde Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Sakatlar Derneği Şube Başkanı Songül Çalışkan, “Engelli meclisini oluşturduğumuz yaklaşık bir yıllık zaman içerisinde birçok faaliyete bulunmaya çalıştık. Engelli meclisini oluşturmamızdaki tek amacımız Niğde’deki tüm engellilere hitap edebilmek, onları sosyal alanda daha iyi yetiştirebilmek, kendilerini topluma daha iyi hazırlayabilmelerini sağlamaktı. Bu tür faaliyetlerle engellilerimize küçük bir katkıda bulunabiliyorsak ne mutlu bizlere. Yakın geçmişte yaptığımız faaliyetler 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yürüyüş yaptık. Diğer yandan aynı alanda hizmet verdiğimiz Bursa Gürsu’dan gelen Engelli Meclisini, Niğdemizde ağırladık. Onları Niğde’de misafir ettik. Misafir olarak gelen Engelli Meclisinde yer alan bir tane engelli kardeşimize Niğde Kent Konseyi Engelli Meclisi olarak tekerlekli sandalye hediye ederek takdirlerini kazandık.” dedi.

    Birlik olmanın önemini vurgulayan Vali Necmeddin Kılıç, "Kaliteli insan, güzel insan, iyi insan, büyük insan kimdir. Yetimin başını okşayandır. Hastayı ziyaret edendir. Dula sahip çıkandır. Acısı olanın acısını paylaşandır. Elindeki varlığı komşusuyla paylaşandır. Engellisine sahip çıkandır. Büyük toplum kimdir. Büyük toplum tüm fertleriyle gönül birliği yapmış bütünleşmiş omuz omuza, el ele yürüyen toplumdur. Bu toplumlar bu güne kadar en yüce şeyleri başarmışlardır. Beş, altı senedir ülkemizde engellilere yönelik çok ciddi yasal ve alt yapı çalışmalarının yanı sıra sosyal çalışmalar var. Bu çalışmaları Niğde’de de görmek bizi fevkalade mutlu etti. Bu çalışmalarda katkıda bulunan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

    Her zaman engellilerin ve ailelerinin yanında olduğunu belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Niğde Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi'nin düzenlediği program vesilesiyle bir araya geldik. Kent Konseyi'nin bünyesinde bulunan Engelliler Meclisi en çok aktif olan meclis şu anda. Geçmişte de Engelliler Meclisi'nin bir takım faaliyetleri oldu. Toplumumuzun önemli bir kesimini oluşturan gerek fiziksel, gerek zihinsel engelli kardeşlerimizin, ihtiyaçlarının, sorunlarının çözülmesi noktasında önemli faaliyetlerin altına imza atılıyor. İnşallah önümüzdeki günler, aylar, yıllar bu günden daha iyi olacaktır. Son 10 yılda toplumumuzun unutulan yüzde 10 yüzde 12'sini oluşturan bölümü, artık bilinmeye, hatırlanmaya başlanmıştır. Engellilere yönelik hükümetimizin de ciddi yasa ve yardım çalışmaları vardır. Niğde Belediyesi olarak her zaman engellilerimizin yanında olduk ve bundan sonrada yanınızda olmaya devam edeceğiz. Dernek başkanımızın bize getirdiği tüm sorunları bu güne kadar çözme gayreti içerisinde olduk. Bundan sonra da çözeceğiz. Bunlar siz kıymetli engellilerimizin hakkı. Bizler sizin hakkınız olanı sizlere vermek için çaba gösteriyoruz. Önümüzdeki günlerde Niğde merkez’de bulunan akülü sandalye kullanabilir belgesi olan 40’a yakın engelli arkadaşımıza akülü sandalye dağıtımını gerçekleştireceğiz. Şehrimizin 2 ayrı noktasına da akülü araçların şarj edilebilmesi için akü doldurma istasyonu kuracağız. İnşallah bu hizmetler gün geçtikçe artarak devam edecek." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası