Ege Postası
Geri

Kılıç: Statlar sadece polislere teslim edilmeyecek

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İçişleri Bakanlığı’nın koruma memurluğu kategorisinde çalışma yaptığını, yeni konseptte stadyumların polislere de devredilmeyeceğini söyledi.Suat Kılıç İzmir’e yapılacak iki yeni stadyumla...
Kılıç: Statlar sadece polislere teslim edilmeyecek
Haberler / Spor
23 Mayıs 2013 Perşembe 18:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İçişleri Bakanlığı’nın koruma memurluğu kategorisinde çalışma yaptığını, yeni konseptte stadyumların polislere de devredilmeyeceğini söyledi.

Suat Kılıç İzmir’e yapılacak iki yeni stadyumla alakalı düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Son günlerde stadyumlarda yaşanan şiddet olaylarına ve özel güvenlik görevlilerinin durumuna değinen Bakan Kılıç, İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili bir çalışma yaptığını söyledi.

Yeni konseptte düşünülenin stadyumları polise teslim etmek olmadığını ifade eden Kılıç, “İçişleri Bakanlığı tarafından koruma memurluğu kategorisi var. Bu memurları hem karakolları hem polis merkezlerini hem kamu binalarını hem de bunlara paralel olarak entegre biçimde stadyumları, üniversiteleri ve öğrenci yurtlarını da görev alanına dahil etsinler yönünde bir fikir var üzerinde çalışılan." diyerek şöyle devam etti:

"Ben bu fikrin gerçekçi bir fikir olduğu kanaatindeyim. Stadyumlarda ki güvenlik zafiyetinin tek başına özel güvenlik görevlilerine yüklememek lazım. Ama özel güvenlik görevlilerinden kaynaklanan bazı sorunlar var. Sahaya atılan yabancı cisimler var. Herkes görevini hakkıyla yerine getirse yabancı cisimler diyorsak spor medyası olarak bunlara, demek ki bunlar tribüne sokulmaması gereken maddeler. Dışarıda yabancı cisim değil, tribüne geldiği zaman yabancı cisim. Bunlar rahat bir biçimde tribünlere sokuluyorsa üzerinde durup düşünmemiz lazım."

“KUPA FİNALİNDE POLİSİN KOŞUŞTURARAK TRİBÜNLERE GİTMESİ ARZU EDİLEN GÖRÜNTÜ DEĞİL”

Bir gazetecinin kupa finalinde 6 bin polis görev yapmasına rağmen olayların önüne geçilememesi sorusu üzerine Bakan Kılıç, 6 bin polisin maçta değil Ankara genelinde görev yapan polis sayısı olduğunu söyledi. Buna rağmen stat içerisinde yüzlerce polis olduğunu hatırlatan Kılıç, şöyle devam etti:

“Kupa finalinde tribündeki gerilim anlarında polisin koşturarak olay yerine intikali arzu edilen görüntü değil. Bu bir yönü eğitim olan sorundur. Bu bir yönü kulüp başkanları ve yöneticilerin beyanatlarına daha özenli ve dikkatli olmaları gereken sorundur. Bu bir yönüyle medyanın yazı ve yorumlarına dikkat etmesi gereken bir sorundur.

Başka bir yönüyle de büyük kulüpler arasındaki ezeli rekabetin husumete dönüştürülmemesi yönünde tedbirler içeren bir sorundur. Ben hep söyledim, tek başına polisiye tedbirlerle saha olaylarını sona erdirmek mümkün değil. Tek başına yargıyla sona erdirmek mümkün değil. Polisin, yargının yanında kulüplerin, yöneticilerin, oyuncuların, medyanın özenli bir şekilde hareket etme zorunluluğu var. Herkesin tedbir alması ve dikkatli olması lazım."

“LİGLERLE İLGİLİ TEREDDÜTÜ OLAN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNSUN”

Öte yandan PTT 1. Lig Play - Off karşılaşmalarıyla ilgili ortaya atılan iddialarıyla ilgili ise Bakan Kılıç, şunları söyledi:

“Bunlar sansasyonel ve polemik çıkarmaya yönelik konular. Bu tür konularda yorum yapmam. Türkiye ligleriyle ilgili tereddütleri olanlar gitsin Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunsun. Bu soruların muhatabı değiliz. Eğer bir iddiası ve belgesi olan varsa dilediği şekilde suç duyurusunda bulunabilir. Kritik maçlar öncesinde politik nedenlerle bu tür açıklamaları yapılmasını saha olaylarının tetikleyicisi olarak görünüyorum. Sorumluluk makamında olan herkesin çok dikkatli olması lazım.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası