Ege Postası
Geri

Kılıçdaroğlu: Bunu yapamazlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kapalı toplantıda vekillere neler söyledi'
Kılıçdaroğlu: Bunu yapamazlar
Haberler / Politika
6 Mart 2013 Çarşamba 13:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleriyle basına kapalı toplantıda buluştu. Saat 11.00'de başlayan, 12.15'te biten toplantının gündemi ''Başkanlık sistemi ve anayasa çalışmaları''ydı
Basına kapalı toplantıda milletvekilleriyle buluşan CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu, "Söylem birliği içinde olalım" dedi. Edinilen bilgiye göre, AKP'nin "Başkanlık Sistemi''ni Türkiye'ye dayattığını belirten CHP lideri, "Başkanlık sistemini TBMM'ye getiremeyecekler. Ne pahasına olursa olsun karşı çıkacağız. Gerekirse kürsüleri işgal edeceğiz. Bunu yapabilmek için bir arada durmamaya ve söylem birliği içinde olmamıza ihtiyaç var'' ifadesini kullandı.

KAMUOYUNA GÜVEN VERELİM

Milletvekillerine yaklaşık 45 dakika boyunca seslenen Kılıçdaroğlu, "Partimizden çok farklı sesler çıktıkça, kamuoyundaki inandırıcılığımız kayboluyor. Toplum bize güven duymuyor. Söylem birliğine dikkat edelim'' dedi.

Kritik konularda genel başkan ve parti sözcüsünün yapacağı açıklamaların beklenmesini gerektiğini de belirten CHP lideri, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben hiç kimse konuşmasın, sadece parti yetkilileri konuşsun demiyorum. Kritik konularda parti yetkililerinin açıklamalarını bekleyin. Topluma güven veren bir söylem oluşturalım. Sonra kendi fikirlerinizi yine dile getirirsiniz.''

BİZ İKTİDAR DEĞİLİZ Kİ!

AKP'nin birçok sorunda CHP'yi hedefe koyduğunu da belirten Kılıçdaroğlu, "Biz sanki iktidarmışız gibi, CHP'yi sorunların çözümünün önünde durmakla suçluyorlar. İçişleri, Dışişleri Bakanları bizim partimizden değil ki. Biz iktidar mıyız sorunları çözelim''' sorusunu yöneltti. Kılıçdaroğlu, ''Bize çözüm öneriniz yok diyenlerin, çözüm önerilerinin ne olduğunu hala bilmiyoruz'' dedi.

MİT YETKİLERİNİ AŞTI

edinilen bilgiye göre, AKp iktidarının PKK ile yaptığı pazarlığı da anlatan Kılıçdaroğlu, "Bu işte MİT'i kullanıyorlar. MİT'in görev ve yetkisi alanında değil bu yapılanlar. MGK bu konuda MİT'e yetki verdi m? MİT'in kuruluşunu düzenleyen dördüncü maddeye baktığınızda, teşkilatın yetki ve görev sınırını aştığını görüyorsunuz'' ifadesini dile getirdi.

Sürecin başarısız olması halinde faturanın MİT'e çıkarılacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, ''O zaman biz görüşmedik, MİT görüştü, devlet görüştü diyecekler. Zaten AKP bu süreci doğru götüremiyor, sorunu da çözemezler. Faturayı MİT'e kesip onları sorumlu ilan edecekler'' dedi.

Tüm milletvekillerinin topluma gerçekleri anlatmasının görevleri olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bölgenizdeki seçmenlerin düşüncelerini dinleyin. Onların değerlendirmelerine kulak verin'' nasihatinde de bulundu.

MİLLETVEKİLLERİNE ÖNEMLİ UYARI


''Kendi içimizdeki tartışmalara son verelim. İçimizde tartışma yaşanmadığında oylarımız yükseliyor'' diyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Önümüze gelen anketleri değerlendiriyoruz. Parti içinde tartışma yaşanmadığında oylarımız yükseliyor. Tartışma yaşandığında ise oylar düşüyor. Toplum partimizde tartışma yaşanmasını istemiyor. Emek veren çalışan ter döken arkadaşlarımızın çalışmaları da tartışmalar yüzünden boşa gidiyor.''

ANAYASA'DA DAYATMAYA İZİN YOK!

CHP lideri, milletvekilleriyle yaptığı toplantıda, anayasa komisyonunun çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, "Anayasa çalışmalarına devam edeceğiz. AKP önümüze bir dayatma getirirse bunu kabul etmeyeceğiz. Dayatma olursa gidip bunu halka anlatacağız" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası