Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan 4'lü mesaj

​Son günlerde kent gündemine ilişkin başlıca konular hakkında açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 4 önemli mesaj verdi. Muhalefetin “Zamdan vazgeçin” çağrısına “Türkiye’de en ucuz ulaşım İzmir’de” yanıtını veren Kocaoğlu, Özel İdare mallarının satışına ilişkin de devam eden mahkeme sürecine dikkat çekti. İZFAŞ’ta mahkeme kararı ile iadesi istenen 4 yöneticinin ise geri alınmayacağını belirten Başkan Kocaoğlu, tramvay projesinde ise gecikme olmadığını ve yakında temel atılacağını kaydetti.
Kocaoğlu'ndan 4'lü mesaj
Haberler / İzmir
13 Aralık 2014 Cumartesi 13:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gaziemir’de katıldığı programın ardından basın mensuplarının sorulanı yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 4 önemli konuya dair 4 kritik mesaj verdi. Tramvay projesi, yeni yılın başından itibaren geçerli olacak toplu ulaşım zammı, İZFAŞ’taki yönetici krizi ve kapatılan İl Özel İdaresi’ne ait jeotermal kaynaklarının satışına ilişkin değerlendirmeler yaptı.
 
http://egepostasi.com/haber/Kocaoglu-ndan-guven-cikisi/96684'KOCAOĞLU'NDAN GÜVEN ÇIKIŞI'
 
“NİYETLERİNİ ÖĞRENECEĞİZ”
Yaşanan paylaşım krizi nedeniyle mahkemelik olan İl Özel İdaresi’nin taşınmazları arasında yer alan 45 jeotermal kaynağının satış kararına tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Henüz meseleyi değerlendirmedik. Valilikle de görüşürüz. Bizim kontrolümüz altında, yatırım yaptığımız, kesin olarak yapmayı düşündüğünüz sahalar var. Oradaki konuları konuşacağız. İzleme kurulunun niyetini öğrenir, yol haritasına bakarız” dedi.
 
ZAM TARTIŞMALARINA YANIT VERDİ: TÜRKİYE’DE EN UCUZ ULAŞIMI SUNUYORUZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ayrıca bir diğer eleştiri konusu olan ve dün belediye meclisinden geçen yüzde 12’lik toplu ulaşım zammı hakkında da muhalefetin “Zammı geri çek” çağrısına şöyle yanıt verdi: “Zorunlu olarak bu zammı yaptık. Uzun süredir zam yapmıyorduk. Ulaşımda 90 dakika tek bilet uygulamamızı sürdürüyoruz. Daha önce bazı illerimiz tam bilet fiyatı olan 2.25 TL rakamına geçti. Biz de gecikmeli olarak yeni yıldan itibaren geçiyoruz.  Şu anda ulaşım ciddi bir şekilde zarar ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi  belediye hizmet alanlarını, zamam zaman kabristanları ve yatırım yapmak istediği her yeri bugün fuar alanında olduğu gibi kamulaştırma yaparak çalışıyor. Büyükşehir’in sürdürülebilir kılınması anlamında, kredibilitesinin devam etmesi anlamında ulaşımda zaten sübvanse yapıyoruz. Bizim en büyük sübvanse kalemimiz ulaşımdır. Sevgili hemşerilerimden bu konuda bize destek olmalarını diliyorum. Ve destek olacaklarına inanıyorum. Yine İzmir ulaşımı Türkiye’de kıyaslanamayacak bir şekilde, oran vermek ‘yüzde şu kadar’ demek mümkün değil ama çok büyük oranda ucuzdur. Türkiye’de en ucuz ulaşımı İzmir Büyükşehir Belediyesi 4 milyonluk kentte sağlamaktadır.  Ve yine de hemşerilerimizden bu konuda anlayış bekliyoruz.”
 
“TRAMVAYA BAŞLIYORUZ”
Diğer yandan Konak ve Karşıyaka Tramvay projelerinde altyapı deplasesinin gecikmesi nedeniyle projede erteleme gelmesi ve keşif artış ya da ek ihale beklendiği yönündeki iddialara da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, “Bu konuda sıkıntı yok. Tramvay çalışmaları devam ediyor. Haberler klasik bir haber. Onu bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Büyükşehir Belediyesi’ni bir taraftan çeşitli güçler itibarsızlaştırmaya çalışırken  belediye yaptığı başarılı işlerle yoluna devam edecek. Haklı eleştirilerin tabi ki başımızın üstünde yeri var. İyi söz de kötü söz de sahibine aittir. İzmirli hemşerilerimize layık olmak için gayret edeceğiz. Karşıyaka Tramvayı’nın malzemeleri geliyor. Zaten raylar geldikten sonra temel atılacak” dedi.
 
“TAZMİNATLARI ÖDENECEK”
83’üncü İEF’nin açılış organizasyonunda yaşanan tercüme krizi nedeniyle İZFAŞ’ta görevine son verilen 4 yönetici hakkında mahkemenin verdiği işe iade kararını değerlendiren Kocaoğlu kararından geri adım atmayacağını belirterek, “O isimlerin tazminatları ödenecek” dedi ve göreve geri dönmelerinin söz konusu olmadığını dile getirdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası