Ege Postası
Geri

Kocaoğlu'ndan Kaynaklar tepkisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bayındır Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği 17’inci Bayındır Çiçek Festivali’nin açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son dönemlerde sıkça tartışma konusu olan Buca Kaynaklar’daki et entegre tesisi konusundaki gelişmelere sert tepki gösterdi. Hazine arazisi olan Tansaş’a ait araziyi defalarca istemelerine rağmen alamadıklarını kaydeden Kocaoğlu, tesisin çürümeye terk edildiğini belirterek, “Ha devlet, ha belediye, sizin olsun dedik. Öyle bir fiyat koydular ki, ondan dönmek yok.
Kocaoğlu'ndan Kaynaklar tepkisi
Haberler / İzmir
2 Mayıs 2014 Cuma 13:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Festivalin açılış töreni öncesinde gerçekleşen kortej yürüyüşünde halkın coşku ile karşıladığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, toplam üç gün sürecek olan organizasyonun startını verdi. Açılış törenine Başkan Kocaoğlu ve Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli’nin yanı sıra, Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, festivalin kurucusu olan Bayındır Eski Belediye Başkanı Alaattin Çapuk, CHP İl Başkanı Ali Engin ve il yöneticileri, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

“ULVİ BİR HEDEFİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Sözlerinin başında çiçek üreticilerini selamlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Göreve başladığımızdan bu yana, yani on yıldır, eğer sağlımız el verirse beş yıl daha bu kentin yerelde kalkınması için, bu kentin her sektörde kalkınması için, kentte yaşayan 4 milyonu aşkın hemşerimizin lokmasını büyütmeye çalışacağız. Bunun adı yerelde kalkınmadır. Bu modeli Türkiye Cumhuriyeti illeri içerisinde ilk defa adını koyup uygulamak gibi bir ulvi görev bizim belediyemize nasip olduğu için kendimizi son derece mutlu hissediyoruz. Biz bu hedefe hiç arkamıza akmadan emin adımlarla yürümek arzusundayız. Geçmiş on senede olduğu gibi önümüzdeki beş yılda da aynı doğrultuda yürüyeceğiz” dedi.


“UMARIZ DİĞER İLLER ALIMLARA DEVAM EDER”

Yerelde kalkınma projelerini de özetleyen Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu: “Anlaşmalı üretim modeli ile üreticinin önünü açarak, Bayındır’da, Urla’da, Ödemiş’te çiçek ve fidancılık, Tire’de süt’ü destekledik. Arazi yolarlının asfaltlanması ile, gıda ve tarım laboratuarları ile, ülkedeki tarımın geleceği için, organik tarım pazarları ile, pazarlama ve satış olanaklarını arttırmak için çalışıyoruz. Bayındır Çiçek Kooperatifi büyük sıçrama yaptı ama bu yeterli değil. Belli illerimiz bizden çiçek alımına başladı. Umarım ki bu alımlar devam eder ve Bayındır çiftçisine destek sürer.”

“İHRACATI ARTTIRMALIYIZ”

Bayındır’daki çiçek üretiminin kalkınma için tek başına yeterli olmadığını da vurgulayan Kocaoğlu, “Bu gelişimi tek başına Bayındır’daki kooperatif yapamayabilir. Tüm tarım kooperatiflerimiz birleşmeli. Bu topraklar mutlaka ve mutlaka üretiyor. Önemli olan bunların pazarlanması. Bunların sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da pazarlamalıyız. Önümüzdeki hedef ihracata yönelik çalışmalarımızı arttırmak olmalıdır” diye konuştu.


İSTEYE İSTEYE YORULDULAR…”

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, son dönemde vatandaşlardan aldıkları taleplerin büyük kısmının hükümetle ilgili olduğunu hatırlatarak, Seçimden hemen sonra “Büyükşehir Belediyesi şunu yapsın, bunu yapsın” şeklinde bir sürü isteklerde bulunuyorlar. Hepsine sonsuz teşekkür ediyorum. Bu isteklerin bazılarının tamamı, bazılarının da yarısı belediyelerle ilgili değil. Bunlar merkezi hükümetin görevi. Merkezi hükümetten isteyemiyorlar. İsteye isteye yoruldular… Bizden istiyorlar. Bunları seve seve, yasalar elverdiğince yapmaya çalışacağız. Hep birlikte kentli ile birlikte, el ele, kol kola bunları başaracağımıza inanıyorum” dedi.

 
KAYNAKLAR TEPKİSİNİ YİNELEDİ

Son dönemlerde büyük tartışma konusu olan Buca Kaynaklar’daki Et Entegre Tesisi konusunda da çağrısını yineleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasına şöyle son verdi: “Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu olan Tansaş’ın 15 sene önce yap işlet devret ile Buca Kaynaklar’da kurduğu et entegre tesisi vardı. 2013 yılında bu tesisin 15’inci yılı dolduğu için Tansaş’tan bzie devredildi. Siz, Tansaş’ı sattınız, burası ticari olmuş, o zaman burayı bize vereceksiniz. Bizce bu tesis bizim, Tansaş’a yaptırdık. Tansaş zaten sermayenin yüzde 100 İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde. Bu araziyi sizden satın alalım dedik. Tahtalı havzasındaki binada büyütme yapılamıyor, eğer yıkarsanız başka bir şey yapamıyorsunuz, arsa değeri Milli Emlak’ta. Hazine’de yani. O da Türkiye Cumhuriyeti’nin. Maliye Bakanlığı bakıyor. Biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin 3’üncü büyük kentiyiz. Bu kentin belediyesiyiz. Bu görev bizim görevimiz. “6.5 milyon TL verelim alalım, bu iş tatlıya bağlansın” dedik. Dediler ki “6.5 milyon lira ucuz. Biz buraya 27.5 milyon TL istiyoruz dediler.” 27.5 milyon lira, o arazi ve tesise kimse vermez, veremez. Biz dedik ki, parayı veremeyeceğiz, buyurun ha devlet, ha belediye, sizin olsun dedik. Öyle bir fiyat koydular ki, ondan dönmek yok. Belediyeye verdiğin fiyatın altında satamaz, skandal olur, o tesis öyle çürüyor şimdi. Hayvan üreticilerimiz, besicilik yapan arkadaşlar etlerini kestirecek yer bulamıyor, o tesis çürüyor. Ama bu güzelim tesisi millete hizmet eden bu kente hizmet eden, et entegre tesisini neden çürümeye terk ediyorsu? Ticaret Odası başkanımızla İzmir Ticaret Borsası başkanımız, gittiler, bu tesisi alıp çalıştırmak istiyoruz dediler. 27.5 milyonu duyunca da döndüler geldiler. Şimdi et entegre tesisi kur diyorlar. Ödemiş başkanımızla temelini attığımız tesis hızlı bir şekilde gidiyor. Ekonomik olarak büyük katkıda bulunuyoruz, zaten mezbaha yasasına göre bizim çalıştırmamız gerekiyor. Ya orayı büyütürüz, ya da başka yerlerde tesis yaparız. Buna muktediriz.”





“BAYINDIR’IN ÇİÇEĞİ ÜLKEDEKİ HER EVE GİRECEK”

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ise, “Bayındır denince akla ilk gelen çiçektir. Çiçekçilik Bayındır için ayrı bir tutkudur.ç ve bu bize geçmişten kalan bir mirastır. Biz bu geleneği halen tüm güzelliği ile devam ettirmekteyiz. Biz bu mirası günümüze en güzel şekilde taşıyoruz. Sözleşmeli üretim modeli ile ilçemizdeki çiçekçilik faaliyetleri de arttı ve kalkınmaya devam ediyoruz. Çiçeklerimizi Türkiye’nin her şehrine ve ülkedeki her eve girmesini sağlayacağız. 2 bin çalışanla 35 milyon üretim kapasitesini hayata geçiriyoruz ve 330 çeşit çiçek üretiyoruz” diye konuştu.  

 
ÜRETİCİLERDEN KOCAOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Bayındır Çiçek Üreticileri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan da, Bayındır’da 30 yıldır çiçek üretimi yapıldığını belirterek, üretimin gelişmesine katkıda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na desteklerinden ötürü yerli üreticiler adına teşekkürlerini sundu.

KAYMAKAM MAKAS’TAN “MANİDAR” MESAJ

Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas ise konuşmasında ilginç sözlerin altına imza atarken, “İşin maddi boyutuna  bakacak olursak, çiçekçilik ve tarım sektörü sayenizde büyük bir gelişim gösterdi. 2007’den bu yana sözleşmeli çiçek alımını başlatarak birçok büyükşehir belediyesine örnek oldunuz. İstanbul ve Ankara gibi birçok il, ilçemizden alım yapıyor. İzmir’imizin her yeri güzel ama Bayındır, gelecekte bir cazibe merkezi haline gelecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu anlamdaki desteklerinin devamını bekliyoruz. Festivalin manevi boyutu ve ulvi hedefi de oldukça önemlidir. Festivalimizin bu seneki sloganı “Bu bahar başka bir bahar”. Umarız bu baharla beraber insanlarımızın birbirini sevdiği, bir büyüğümüzün de bahsettiği üzere namusluların namussuzlar kadar cesaretli olduğu bir bahar olur. Biz mülki idare amiri olarak ilçede hiçbir zaman taraf olmadık, taraf olma lüksümüz yok. Haklıyla haksızı her zaman ayırdık. Sağcısıyla, solcusuyla, ilericisiyle, gericisiyle, görevimizin bize sunmuş olduğu şartları layikı ile yerine getirdik” sözleri sonrasında Bayındır halkından yoğun alkış aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası