Ege Postası
Geri

Kocaoğlu’ndan Çok Konuşulacak Açıklamalar

Geçtiğimiz haftalarda Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığı dosyasını CHP İzmir İl Sekreterine Sevda Erdan Kılıç’a teslim eden 22. ve 23. Dönem İzmir Milletvekili Canan Arıtman, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Kocaoğlu’ndan Çok Konuşulacak Açıklamalar
Haberler / Yerel Politika
15 Ağustos 2013 Perşembe 13:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Temmuz sonunda Başkan Aziz Kocaoğlu’nun tatile çıkması nedeniyle ziyarette bulunamayan Büyükşehir Başkan aday adayı Canan Arıtman, bugün Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. İl sekreteri Sevda Erdan Kılıç’a dosyasını teslim ederken ‘Birlikte önseçim isteyelim’ çağrısında bulunan Arıtman, bugün de bu isteğini yineledi. Kocaoğlu da bu isteğe destek verdiğini söyledi.
Arıtman; ‘’Kocaoğlu’nun Heykelini Dikeceğim’’
Ziyaret etmekteki amacının Başkan Kocaoğlu’na olan sevgi, saygı ve minnetini ifade etmek olduğunu belirten Canan Arıtman, önseçim vurgusu yaptı, Kocaoğlu’nun heykelinin dikilmesi gerektiğini söyledi. Arıtman, ‘’Bu ifade hem bir CHP’li olarak hem de İzmirli bir vatandaş olarak kendisine teşekkür etmek istiyorum. Bu Kente çok hizmet etti. Heykeli dikilmesi gereken başkanlardan biridir. Ben belediye başkanı olursam heykelini dikeceğim. 10 yıldır gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Gördüğüm en başarılı belediye başkanı. Biz sayın başkanla asla rakip değiliz. Ülküdaşız. Aynı idealler için hedefe doğru mücadele eden insanlarız. BU hep böyle sürecek. Partimiz kimi aday gösterirse diğerimiz yanında olacak. Ben aday gösterilirsem başkanım da bana söyledi, benim arkamda çalışacak. Destek verecek. Hem kampanya sürecinde hem de sonrasında. Yani ben aday olursam İzmir çok şanslı olacak. Çünkü iki başkan olacak. Ön seçim diyorum. İzmir Türkiye’nin en demokrat kenti... CHP de demokrasiyi getiren parti. Onun için İzmir’de ön seçim yapalım diyoruz. Burada amaç CHP’nin en yüksek oyu almasını sağlamak. AKP’nin iktidardan uzaklaşması bir anlamda AKP’yi iktidardan süpürme işlemi İzmir’den başlayacaktır’’ şeklinde konuştu.

Kocaoğlu Başarısız mı'

Adaylık açıklaması sırasında Kocaoğlu’ndan daha başarılı bir belediye başkanlığı yapabileceği açıklamalarında bulunan Arıtman, kendisine bu konu ile ilgili soru yöneltildiğinde şu ifadeleri kullandı; “Aziz Bey çok başarılı bir belediye başkanı. Eksikleri yok. Ancak her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.Ben kadın doğum uzmanıyım. Sorunlara acil tedavi bulmak bizim işimiz. Mesleki eğitimimiz bu yönde. Bunun İzmir’e katkı sağlayabileceğini, kentin gelişimini sağlayacağını düşünüyorum”



Arıtman; ‘’Başkanla Mükemmeli Sağladık’’

Başkan’dan daha iyi yaparım sözlerinin sorulması üzerine Arıtman, ‘’Eksik gördüğüm bir şey var demek çok büyük haksızlık olur. Derler ya her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Biz hekimler daha çabuk teşhis koyma özelliğine sahiptir. Kadın bakış açısının katkısı olacağını düşünüyorum, biraz daha farklı bakıyoruz hayata ama ne tek başına erkek ne tek başına kadın bakışı yeterli değildir. İkisi bir arada olduğu zaman mükemmeli buluruz biz başkanla onu sağladık’’ cevabını verdi.

Kocaoğlu; ‘’Aday Gösterilirse Kendi Adaylığımdan çok Çalışırım’’

Birlikte uzun yıllardır çalışıyoruz, kendisini tebrik ediyorum ve tüm samimiyetimle de başarılar diliyorum diyerek sözlerine başlayan Kocaoğlu, ‘’Ben de bu arada önseçimi destekliyorum başından bu yana, beyanatlarım da var. Hangi arkadaşımız aday gösterilirse sonuna kadar da kendi adaylığımdan daha fazla çalışacağım. Önemli olan bayrak yarışıdır. CHP’ye teslim edilmesidir’’ ifadelerini kullandı.
İstisna Tartışmalarına Son Noktayı Koydu: Öyle Bir Beyanatım Yok
Kocaoğlu son günlerde tartışma konusu haline gelen ‘İstisna’ söylemine de değindi. Başkan şunları söyledi; ‘’Bu konu benim için çok önemli… Kullanmadığım bir cümle, birkaç defa yayınlandı. Bu cümleyle benim alakam yok ve adayların birkaçına taraf olacağım diye bir sözüm yok. Böyle bir şey söylemem söyleyemem yetkim de yok zaten. Siyasette taraf olmayı sevmiyorum ama çok mecbur kalırsam taraf oluyorum kongrelerde, parti içi mücadelelerde… Bunların da çok sınırlı kalması için aşırı özen gösteriyorum. Eğer çok büyük bir yanlışı taraf olarak engelleyebileceksem taraf oluyorum ibaresinden başkanların birkaçına gibi hiçbir belediye başkanımızı benim ne seçme ne atama yetkim yok. Bu yetki genel merkezimizdedir. Öyle bir beyanatım yok, zaten nerelerden taraf olduğumuzu 9 buçuk senedir de biliyorsunuz’’ şeklinde konuştu.

‘’Ben CHP’liyim’’
Taraf gazetesi yazarının dün köşesine taşıdığı Aziz Kocaoğlu AKP’ye mi Geçiyor yazısının sorulması üzerine açıklama yaptım diyerek karşılık veren Kocaoğlu; ‘’Ben CHP’liyim, CHP olarak da siyasi yaşamımı sürdüreceğim. Seçim sürecinde bu tür manipülasyonlar yapılır yapılacak, yapılmaya da devam edecek. Önümüzdeki 7 buçuk ay var. Samimi bu süreci aklı selim cevaplar vererek geçirmemiz gerekiyor. CHP’de siyasete devam ediyorum sonuna kadar devam edeceğim yani CHP’li olarak yaşamımı sürdüreceğim. Elbet belirli bir yaşta aktif siyaset yapmamız mümkün değil. O yüzden bulunduğum noktadayım’’ şeklinde konuştu.

Adaylık Sürecine Değindi; ‘’Genel Merkezden Işık Almıyorum’’

Adaylık kararınızı verdiniz mi diye sorulması üzerine Kocaoğlu karar vermediğini belirterek şunları kaydetti; ‘’Süreci izleyeceğim. Ne zaman netleşirse o zaman vereceğim. Süreci izlememiz gerekiyor. Bunu benim aday olmam Canan hanımın aday olması noktasında değil. Kanuni süreyi beklemek de bana göre fayda var, izleyeceğiz ona göre hangi arkadaşımızın aday olması gerekiyorsa… Biz bu işi 10 sene yaptık. Bizim aday olmamız mı gerekecek ya da süreç nasıl gelişece? Rakiplerin elinin ne kadarını göreceğiz ona göre yol çizilecek. Aklı selim soğuk kanlı, bana değil bize, bize değil İzmir’e nasıl faydalı olacaksak doğru karar vermek için bu süreyi geçiriyoruz. Eğer aday olursam 3. Olacak… Daha soğuk kanlı değerlendirerek karar vermek istiyorum. Benim sadece olmama kararım var. Öbür karar Genel merkezin ve genel başkanın… Oraya da doğru bilgi aktarmak gibi bir görevimiz var. Adaylık için genel merkezden ışık almıyorum. Daha doğrusu onu konuşmuyorum. Olumsuz bir şey de almıyorum olumlu bir şey de almıyorum ama zaten konuşmuyorum. Kapalı kapılar ardından işim yok benim. Adaysam açıklıyorum zaten. Süreyi söyleyemiyorum, süreci izleyeceğim.’’
Kocaoğlu'ndan anlamlı hareket
Başkan Aziz Kocaoğlu twiteer hesabından yaptığı açıklamada organlarını bağışladığını duyurdu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası