Ege Postası
Geri

Konya’nın Kapadokyası turizme kazandırılıyor

Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nün sürdürdüğü Kilistra, Altınekin ve Ladik’i kapsayan 'Ortaçağ’dan Günümüze Konya İli ve Güneybatı İlçeleri Yüzey Araştırması' çalışmalarının ikinci periyodu başladı. Kilistra’nın...
Konya’nın Kapadokyası turizme kazandırılıyor
Haberler / Güncel
29 Ağustos 2013 Perşembe 15:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nün sürdürdüğü Kilistra, Altınekin ve Ladik’i kapsayan 'Ortaçağ’dan Günümüze Konya İli ve Güneybatı İlçeleri Yüzey Araştırması' çalışmalarının ikinci periyodu başladı.

Kilistra’nın tarihi ve turizm açısından önemine dikkat çeken Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Ali Boran, “Konya’nın Kapadokyası olarak bilinen Kilistra, Hz. İsa’nın havarilerinden olan Aziz Paulos’un yaşadığı yerlerden biridir. Bu nedenle de Hristiyanlar için son derece önemli bir yerleşim yeri. Özellikle son yıllarda önemli hale gelen inanç turizmi sayesinde Kilistra başta olmak üzere Altınevkin ve Ladik’e turizimcilerin ilgisini artırmaya çalışacağız.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı denetim ve izninde, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılan araştırmanın başkanlığını yürüten Prof. Dr. Boran, araştırmada tescilli olmayan tarihi eserlerin tescillenerek rölye ve planlarının alınacağını anlattı. 20 gün sürecek çalşmalar kapsamında fotoğraflamanın da yapılacağı bilgisini veren Prof. Dr. Boran, “Bu işlemler sonucunda bölgede birlikte yaşamış olan farklı inanç ve kültürlere mensup toplulukların etkileşimleri net bir şekilde ortaya konacak.” şeklinde konuştu.

“AMAÇ, BÖLGEYE HAK ETTİĞİ DEĞERİ KAZANDIRMAK”

Araştırmanın sadece Kilistra ile sınırlı olmayacağını, Altınekin ve Ladik’i de kapsadığını vurgulayan Prof. Dr. Boran, yapılacak çalışma ile bölgede, tüm dönemlere ait tarihi eserlerin araştırılarak envanterlerinin çıkarılacağını anlattı.

Bölgenin tarihi açıkan önemine değinen Prof. Dr. Boran “Konya bölgesinde Kilistra, önemli ve tarihi bir kenttir. Burada yüzyıllar boyunca birbiriyle yaşamış olan toplumların ve mensup oldukları dinlerin, dillerin ve kültürlerin ortaya koyduğu eserleri, bölgeye ve ülkemize kazandırmak, bu çalışma sonunda insanların ilgisini bu tarihi kente çekerek bölge turizminin gelişmesine katkı sağlamak istiyoruz. Yapılan bütün çalışmalar bölgeye hak ettiği değeri kazandırmak içindir.” şeklinde konuştu.

“İNANÇ TURİZMİYLE İNSANLARIN İLGİSİNİ ARTIRACAĞIZ”

Araştırmanın sonunda bölgeyle ilgili yayın çalışması yapacaklarını da söyleyen Prof. Dr. Ali Boran, “çok eski dönemlere ışık tutan tarihi kentin bütün evrelerini araştırarak rapor halinde ortaya koyacaklarını ifade etti. Boran, araştırma sonunda yapılacak yayın çalışmasıyla bölgenin tanıtımını yapmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası