Ege Postası
Geri

Bodrum'da sözlü saldırıya uğrayan din görevlisine Memur-Sen'den destek

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, ezanı yüksek sesle okuduğu iddiasıyla bir grup kadın tarafından sözlü saldırıya uğrayan din görevlisi Abdullah Ece'ye, Memur-Sen sahip çıktı. Torba Mahallesi'ndeki Torba Camisi'nde, 23 Ağustos 2013 tarihinde...
Bodrum'da sözlü saldırıya uğrayan din görevlisine Memur-Sen'den destek
Haberler / Güncel
29 Ağustos 2013 Perşembe 15:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, ezanı yüksek sesle okuduğu iddiasıyla bir grup kadın tarafından sözlü saldırıya uğrayan din görevlisi Abdullah Ece'ye, Memur-Sen sahip çıktı. Torba Mahallesi'ndeki Torba Camisi'nde, 23 Ağustos 2013 tarihinde ezan okunduğu sırada hoparlörün sesinin yüksek olduğunu iddiasıyla 10 kadının, Ece ile tartışarak, "Mekke'de yaşayın, Irak'a gidin." diyerek sözlü saldırıda bulunduğu ileri sürülmüştü.

Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen Muğla Şubesi, olayı kınadı. Diyanet-Sen Muğla Şube Başkanı Bülent Üzüm, yaptığı açıklamada, "Bodrum'un Torba Mahallesi'nde yaşayan birkaç hangi dine mensup olduğu belli olmayan vatandaşların, ezanın sesinden rahatsız olarak cami imamına ve cemaate sözlü saldırıda bulunmasını şiddetle kınıyoruz. Uzun geçmişe sahip, farklı inançların hoşgörü çerçevesinde birarada yaşama kültürümüze rağmen ülkemizde yaşayan ve hangi dine mensup oldukları bilinmeyen bu kişilerin, bizim inanç değerlerimizden olan ezan sesinden rahatsızlıklarını imama ve cemaate sataşarak, ağza alınmayacak hakaretlerle dile getirmeleri, kabul edilebilir bir durum değildir." dedi.

Bülent Üzüm, cami imamı ve cemaati yobazlıkla suçlamanın doğru olmadığını ifade ederek, "Müslüman bir ülkede farklı bir inanç grubuna sahip olmak, 'Ezan sesini kesin, gidin Mekke'de yaşayın.' gibi sözlerle cami imamını ve cemaati yobazlıkla suçlamak, bu ülkenin insanının tahammül sınırlarını zorlamaktır. Müslümanlar olarak bu inceliği diğer din mensuplarına gösterirken onlardan da aynı inceliği Müslümanlara göstermelerini istemek en tabii hakkımızdır diye düşünüyoruz. Zaten kısık olan ezan sesinden rahatsızlık duymak, üstelik de bunu hakarete varan bir şekilde küfürlerle yapmak kabul edilebilir bir durum değildir. Üyemiz olan Abdullah Ece'nin yanında olduğumuzun ve gerektiğinde her türlü hukuksal girişimde arkasında olduğumuzun bilinmesini istedik. Hiç kimse bu ülkede görevi gereği ezan okuyan insanımıza, namaz kılmak isteyen cemaate, 'Gidin de Mekke'de yaşayın, Irak'a gidin.' gibi küstahça sözler söyleyemez. Kimin memleketinden, kimi kovuyorsunu? Bu milletin hoşgörüsünü istismar etmeye, sabrını zorlamaya kimsenin hakkı yoktur." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası