Ege Postası
Geri

ATO Başkanı Menevşe: Birlik olmadan sorunları çözemeyiz

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Adana’nın her alanda atılım yapması gereken bir dönemden geçtiğini söyledi. Menevşe, “Ekonomik potansiyelimiz ile mevcut göstergelerimiz birbiriyle uyuşmuyor. Tüm kurum ve kuruluşlar işbirliği...
ATO Başkanı Menevşe: Birlik olmadan sorunları çözemeyiz
Haberler / Güncel
29 Ağustos 2013 Perşembe 14:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, Adana’nın her alanda atılım yapması gereken bir dönemden geçtiğini söyledi. Menevşe, “Ekonomik potansiyelimiz ile mevcut göstergelerimiz birbiriyle uyuşmuyor. Tüm kurum ve kuruluşlar işbirliği yapmalı, kentimizi layık olduğu seviyeye taşımalıdır. Hepimizin birinci görevi bu olmalıdır.” dedi.

ATO’nun kent dinamiklerinin daha organize şekilde çalışarak ekonomik, sosyal ve kültürel değerlerinin artırılması yönündeki çabaları, gerçekleşen ziyaretlerde de ön plana çıktı.
Anadolu İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, Marangoz ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı ile Adana Doğu Sanayi Sitesi Başkanı Kazım Çetin, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe’yi ziyaret ederek sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

ASKON Şube Başkanı Recep Çalışkan ve yönetim kurulu üyelerinin ATO’ya gerçekleştirdiği ziyarette daha fazla işbirliği yapılması gerektiği vurgulandı. Çalışkan, “Adana’da, özellikle son zamanlarda güzel şeyler oluyor. Daha önceki kurumlararası dağınık görüntü giderek ortadan kalkıyor. Adana’da sanayi ve ticaret alanında faaliyet gösteren çok sayıdaki dernek ile koordine olup, ATO, ADASO, ATB ve AOSB gibi köklü kuruluşların projelerinin ve birlikteliklerinin içinde daha aktif yer almak istiyoruz. Özlenen Adana fotoğrafını ancak bu şekilde ortaya çıkarabiliriz.” dedi.

ATO Başkanı Menevşe de, geçtiğimiz yıllarda tesis edilen birliktelik çabalarının her geçen gün daha da pekiştiğini ifade ederek, “TOBB’ye bağlı Oda ve Borsalar arasında başlatılan birliktelik çabaları olumlu sonuç vermiş, kentin diğer dinamiklerini de harekete geçirmiştir. Bu halkayı sizlerle daha da büyütmek istiyoruz. Sizlerin de desteğini almak Adana için çok önemli.” diye konuştu.

MARANGOZ VE MOBİLYACILAR ESNAF ODASI ZİYARETİ

Marangoz ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı, ATO tarafından başlatılan ve ayakkabı, tekstil ve mobilya sektörlerini pilot sektör seçen projeleri çok önemsediklerini söyledi. Avcı, ihracatın artırılması için öncelikle İstanbul’da düzenlenen uluslararası mobilya fuarlarına Adana olarak katılım gerektiğini belirterek, “ATO’nun desteğiyle bu fuarlara katılıp, ürünlerimizi ve Adana’nın mobilya sektöründeki potansiyelini dış dünyaya tanıtmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

ATO Başkanı Menevşe de Adana ekonomisinin öncelikli sorunlarından birinin ihracat olduğunu, bunun aşılması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını bildirdi. Adana’nın mobilya üretiminde Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri olduğunu dile getiren Menevşe, “Bu potansiyeli ihracata dönüştürmeliyiz. Özellikle bugüne kadar hiç ihracat yapmayan firmaları teşvik edeceğiz. Ancak o zaman özlediğmiz ihracat rakamlarını elde edebiliriz” açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası