Ege Postası
Geri

Antalya, ağustosun en serin günlerinden birini yaşıyor

Antalya'da ağustos ayının en serin günlerinden biri yaşanıyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinde olduğunu belirten Meteroloji 4. Bölge Müdürü Necip Duman, "Şuan 30 derece sıcaklığımız var. Nisbi nem yüzde 78. Dolayısıyla hissedilen...
Antalya, ağustosun en serin günlerinden birini yaşıyor
Haberler / Güncel
29 Ağustos 2013 Perşembe 14:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya'da ağustos ayının en serin günlerinden biri yaşanıyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinde olduğunu belirten Meteroloji 4. Bölge Müdürü Necip Duman, "Şuan 30 derece sıcaklığımız var. Nisbi nem yüzde 78. Dolayısıyla hissedilen sıcaklık 36-37 derece civarında. 47 derecelik yapılan tahmin doğru değil." dedi.

Antalya, en sıcak gününü 12 Temmuz 2000 tarihinde yaşadı. Termometreler o gün Antalya'da hava sıcaklığını 45 derece olarak ölçtü. Bugün için ise sıcaklığın 47 derece olacağı tahmini yapıldı. Ancak tahmin edilen ile ölçülen sıcaklık arasında 10 derecenin üzerinde fark çıktı. Meteoroloji Antalya'da hava sıcaklığını öğlen saat 13.00 civarında 30 derece civarında ölçtü. Yüzde 78 olan nisbi nem nedeniyle hissedilen sıcaklık 36-37 derece oldu. Antalya'da bugün mevsim normalinin 34 derece olduğunu belirterek, bunun ile altında kalan bir sıcaklık ölçtüklerini dile getiren Necip Duman, "Antalya şuan son derce normal günlerinden birini yaşıyor. Hatta daha serin diyebiliriz." ifadesini kullandı.

Kavurucu ve yüksek sıcaklık tahminlerinin Meteoroloji'ye ait olmadığına değinen Necip Duman, vatandaşlardan bu tür iddialara itibar etmemelerini isteyerek şöyle konuştu: "Vatandaşlarımız Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün vermiş olduğu tahminleri dikkate alsınlar. Çok farklı bir durum olacaksa Meteoroloji Genel Müdürlüğü bunu web sitesinde ilan eder. 5 günlük tahminlerimize baksınlar, gereksiz paniğe de kapılmasınlar." Antalya'da rekor sıcaklığın 12 Temmuz 2000 günü yaşandığı bilgisini veren Duman, "Bugünlerde böyle bir sıcaklık görmeyeceğiz."

Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Duman, önümüzdeki cumartesi, pazardan sonra sıcaklıkların 3-4 derece daha düşeceğini ve 30-32 aralığına gerileyeceğini, nisbi nemin yüzde 40-60 aralığında seyredeceğini tahmin ettiklerini kaydederek, "Antalya'nın alışmış olduğu, bunaltmayan güzel havalar önümüzdeki hafta başından itibaren etkileyecek." diye konuştu.

Vatandaşlar da Antalya'nın normalden de serin bir gün yaşadığını söyledi. Taksici Salih Çıbık, "Bugün dünden de serin. Biraz daha normalin altında. 30 derecelerde." şeklinde konuştu. Otel çalışanı Aydın Konyalı ile tahmin edildiği gibi Antalya'da kavurucu bir sıcak yaşanmadığını ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası