Ege Postası
Geri

Coşkun Koleji'den 'Önce Okul Öncesi' sempozyumu

Coşkun Koleji, Marmara Özel Okullar Derneği ile bu sene beşincisini düzenlediği ‘Önce Okul Öncesi’ Sempozyumu’nu Alaattin Zenginer Coşkun Koleji’nde gerçekleştirdi. Marmara Özel Okullar Derneği’ne bağlı ‘Okul Öncesi Eğitimi’...
Coşkun Koleji'den 'Önce Okul Öncesi' sempozyumu
Haberler / Güncel
29 Ağustos 2013 Perşembe 14:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Coşkun Koleji, Marmara Özel Okullar Derneği ile bu sene beşincisini düzenlediği ‘Önce Okul Öncesi’ Sempozyumu’nu Alaattin Zenginer Coşkun Koleji’nde gerçekleştirdi.

Marmara Özel Okullar Derneği’ne bağlı ‘Okul Öncesi Eğitimi’ veren kurumların öğretmenlerine ve idarecilerine yönelik 2 gün süren seminer düzenlendi. Coşkun Koleji’nin 4 yıldır organize ettiği geniş katılımlı sempozyuma bu yıl 400’e yakın okul öncesi öğretmeni ve idarecileri katıldı. Coşkun Koleji’nin ev sahipliğinde yapılan sempozyumda, alanında söz sahibi akademisyenler, uzmanlar ve psikologlar bilgi birikimlerini ve tecrübelerini aktardı. Okul öncesi eğitimin çocukların gelişimi açısından çok önemli olduğu bir kez daha vurgulandı.

Sempozyumda konuşan Uzman Psikolog Ferhat Çelik, "Çocukların yeteneklerinin gelişimi için en bereketli dönem, okul öncesi dönemidir. Her çocuğun kendine has yeteneklerini geliştirme yaşı vardır. Aileler bu dönemde aşırı korumacı davranış sergilerse çocukların yetenekleri gelişmez. Ebeveynler bunun bilincinde olmalı. Ben kendi oğluma diş fırçalama ve el yıkama gibi farklı alışkanlıkları 1 yıl gibi bir sürede kazandırdım. Sabırlı olunmalı, takip edilmeli." diye konuştu.

Okulun canlı bir sistem olduğunu vurgulayan Uzm. Psikolog Refika Yazgaç da "Çocukların 5-6 yaşına kadar gelişimleri çok hızlıdır. 4 yaşından itibaren akranları ve yetişkinlerle yaşadıkları problemleri çözmeleri bilişsel gelişimine katkısı büyüktür." diyerek okul öncesi dönemde öğretmenlere sınıfta yaşanacak problemleri çözme yöntemlerini anlattı.

Sempozyumuna katılan akademisyen ve uzmanlara katkılarından dolayı Coşkun Koleji tarafından plaket takdim edildi. Ayrıca yüzlerce öğretmene program sonunda katılım sertifikaları ve okul öncesiyle alakalı yazılmış kitaplar hediye edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası