Ege Postası
Geri

Köyde gördü Meclis’e taşıdı

CHP Milletvekili Moroğlu, Bergama köy ziyaretlerinde Terzihalliller Köyü’nde “Taş devrinde bile böyle denetimsizlik olmamıştır” diyerek eleştirdiği taş ocakları sorununu, TBMM gündemine taşıdı. Kozak köylüleri adına Enerji Bakanı Yıldız’a sorular yöneltti.
Köyde gördü Meclis’e taşıdı
Haberler / Yerel Politika
27 Eylül 2013 Cuma 13:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Bergama Köy Çalışması’nda yakından tanık olduğu Kozak’taki taş ocakları sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, oksijen deposu Kozak’ta yerinde yaptığı incelemelerde taş ocaklarıyla ilgili önemli sorunlar yaşandığını gördüğünü belirterek, taşlar çıkarıldıktan sonra sahada hiçbir işlem yapılmamıştır. Alan düzenlemesi ve yeşillendirme çalışması yapılmadığı gibi bazı fıstık çamı ağaçları kesilmiş, bazılarının da üzerine moloz dökülmüş durumdadır. Taş ocağının yakınındaki Terzihaliller Köyü sakinleri sahada toz ve molozlar nedeniyle oksijensiz kalmaktadır. Savaş alanı görüntüsünde olan saha, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday Bergama için ciddi bir olumsuzluk teşkil etmektedir. İnsan yaşamını ve çevre sağlığını tehdit eden bölgenin bir an önce eski haline dönüştürülmesi gerekmektedir” dedi.

“Molozları kim temizleyecek'”

Moroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından yanıtlanması istemiyle şu soruları sordu: “Bergama Terzihaliller Köyü’nün yakınlarında kaç tane taş ocağı bulunmaktadı? Bu taş ocaklarının arama ve işletme ruhsatları ne zaman, hangi şirkete kaç yıllığına verilmişti? Söz konusu taş ocaklarına faaliyetleri sırasında ve sonrasında denetim işlemi yapılmış mıdı? Yapıldıysa; bu denetimler hangi tarihlerde yapılmıştı? Denetimler sonucunda firma ya da firmalara herhangi bir yaptırım uygulanmış mıdı? Sahada faal olmayan taş ocaklarından kalan moloz ve kalıntıların temizlenmesi ve çevre düzenlemesinin yapılması kimin sorumluluğundadır'”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası