Ege Postası
Geri

Kürüm :bir bina yetmez, ikincisini isteriz

Başkan Kürüm mecliste yaptığı konuşmada, geçtiğimiz ay işlemleri tamamlanarak belediye tarafından satın alınan Burda AVM’ye ait mülkün tapusunu göstererek, “Bir bina yetmez, bu belediyeye ikinci bir hizmet binası daha yakışır” diyerek iddialı bir açıklamada bulundu.
Kürüm :bir bina yetmez, ikincisini isteriz
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Mart 2013 Pazartesi 22:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - Karabağlar Belediyesi Mart ayı birinci meclis oturumu Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm yönetiminde gerçekleştirildi. İzmir Kadınlar Birliği Derneği yöneticilerinin meclis oturumuna katılması ile bir ilk yaşanırken, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar da meclise katılanlar arasındaydı. Başkan Kürüm mecliste yaptığı konuşmada, geçtiğimiz ay işlemleri tamamlanarak belediye tarafından satın alınan Burda AVM’ye ait mülkün tapusunu göstererek, “Bir bina yetmez, bu belediyeye ikinci bir hizmet binası daha yakışır” diyerek iddialı bir açıklamada bulundu.

“Hizmetin partisi yoktur” sözleri ile meclis oturumunu açan Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “Çalışmaya ve herkese eşit hizmet dağıtmaya devam ediyoruz. Hiçbir şey yapmadık değil, çok şey yaptık. Biz tamamen insana yatırım yaptık. Burda AVM’nin tapularını da aldık. Binanın dış cephesini de değiştirerek, belediyemizin tabelasını yerleştirdik. Biz, Karabağlar’ın geleceğine büyük yatırım yaptık. Halkımıza daha iyi hizmet vermek istiyoruz. Asıl hedefimiz bu. Dağınık halde bulunan hizmet birimlerimizi de buraya toplayarak tek merkezde daha sağlıklı bir hizmet vereceğiz. Böylelikle maddi olarak da bir tasarruf sağlayacağız. Önümüzdeki 20 yılı planlayan ve ilçenin geleceğine katkı sağlayan meclis üyelerine tek tek teşekkür ediyorum. Bize bir belediye hizmet binası yetmez. Önümüzdeki süreçte belediyemize ve ilçemize bir hizmet binası daha kazandırmak bizim görevimizdir. Daha iyi bir Karabağlar için çalışmayı prensip haline getirdik. Durmak yok, çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Yelekli: Mücadeleye destek olmalıyız
Yine oturumun başında söz alan CHP Grup Başkanvekili Uğur Yelekli, yeni hizmet binasının Karabağlar Belediyesi’nin kendine has guru tablosu olduğunu söyleyerek, bu konuda katkısı olan meclis üyelerine teşekkür eti ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan bir mesajla meclise seslendi; “Mustafa Kemal Atatürk, Avrupa’dan da önce davranarak, onlardan 30 yıl önce bizim kadınımıza haklar verdi. Bugün kadına şiddet ve kadın haklarını tartışıyorsak,bunun asıl nedeni, kadınların haklarına sahip çıkamamasının değil, bu hakların ellerinden alınması ve erkek egemen bir toplum düzeninde yaşıyor olmamızdır. İnsanlık iki kanadı olan bir kuştur. Bunun bir kanadı kadın, diğer kanadı da erkektir. Toplumların gelişmişliğini kadınların toplumsal anlamda aldıkları yer ve temsil gücü gösterir. Kadına dönük şiddet, kadının zarar görmesine ve acı çekmesine yol açan, kadınlarımızın onurunu da yaralayan bir durumdur. Kadınların daha güvenli olduğu gerekçesi ile eve kapatılması, onların daha fazla zarar görmesine ve hatta daha fazla şiddet görmesine yol açmaktadır. Kadın kültürün taşıyıcısıdır. Kadınları kurtaracak olan yine kadınlardır. Eşitlik için, cinsel ve sınıfsal farklılıklara son vermek için, geleceğimiz ve çocuklarımız için kadınların bu mücadelesine destek olmalıyız. Kadına şiddete son verme konusunda mücadele etmeliyiz.”

Kuçhan’dan “devamsızlık” çıkışı
Gündem dışı söz alan AK Partili Meclis Üyesi Serdar Kuçhan,meclis oturumuna uzun süredir katılmayan ve mazeret belirtmeyen üyelere yüklenerek, “Bu arkadaşlarımız herhalde meclisimize gelmemeyi alışkanlık haline getirdiler. Bir sene içerisinde 10-15 defa buraya gelmeyen arkadaşlar var. Bu üyeler hem belediye meclisine karşı, hem aldıkları oya, hem de 470 bin nüfusa karşı gelip, meclisi ve halkı hiçe sayıyorlar. İstemiyorlarsa gelmesinler. Eğer keyfe keder gelmiyorlarsa biz gelmeyen arkadaşlara karşı gereğini de yapmalıyız. Meclis heyetinin bu konuda bilgilendirilmesi gerekiyor. Mazeretleri neyse burada görüşelim” ifadeleri ile eleştirisini dile getirdi.

“Eleştirilere cevabı Karabağlar halkı verecek”
Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alarak basında çıkan “Halkın parası belediye hizmet binasına çar çur ediliyor” eleştirilerine cevap veren CHP’li Meclis Üyesi Kadir Sinan, “Gazetecilikle ilgisi olmayan insanların yersiz ve haksız eleştirilerine maruz kaldık. Mesleğini gayet düzgün yerine getiren insanları tenzih ederek söylemek durumundayım ki, sonradan türeyen ve kişisel egolarını tatmin eden bu şahısların yerli yersiz eleştirilerini yersiz buluyorum. Basitçe ifade etmek gerekirse, hem siyasetçi, hem de tüccar mantığı ile ilçeye kazandırdığımız bu hizmet binası oldukça önemli bir adımdır. Biz siyaset yapıyoruz. Bize bu yetkiyi veren de Karabağlar halkıdır. Sattığımız arazinin çok da üstünde olmayan bir rakamla, kaynaklarımızı boşa harcamadan, kendi ilçe sınırlarımızda ve kontrolümüz dahilinde olacak daha sağlıklı bir binayı satın aldık. Bunun neresi yanlı? Bu belediyemizin bir başarısıdır. Üstelik iktidarda olmadığımız halde, Başbakanlık’ın oluru ile bu binayı almak bu meclisin becerisidir. Yetersiz bilgilerle ve kıt akılla bize karşı çıkanlara tepki gösteriyorum. Bu tutum Karabağlar’ı kötülemekten başka hiçbir şey değildir. Bu konuda kararlılık gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. İddialara yanıt veren bir diğer isim olan Başkan Kürüm ise “Bu binanın alınmasını kasıtlı şekilde engellemek isteyenlere en sert cevabı Karabağlar halkı verecektir” sözleriyle Meclis Üyesi kadir Sinan’a destek verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası