Ege Postası
Geri

MHP İzmir AB’li gençlerle buluştu

Farklı üniversiteler arasında öğrencileri ortak çalışmalar için bir araya getirmeyi amaçlayan Köprü Gençlik Grubu, Romanya'dan gelen 12 üniversite öğrencisiyle MHP İl Başkanlığı'nda bir araya gelerek "yaşanabilir bir dünya için demokrasiyi” konuştu. MHP tarafından İngilizce ve Türkçe yapılan sunumlara Romanyalı gençler büyük ilgi gösterdi
MHP İzmir AB’li gençlerle buluştu
Haberler / Yerel Politika
17 Mart 2013 Pazar 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- AB destekli “Yaşanabilir Bir Dünya İçin Demokrasi” Projesi kapsamında bir araya gelen Köprü Gençlik Gurubu ve Romanyalı 12 öğrenciden oluşan grup, fikir alışverişinde bulunmak üzere MHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarete ev sahipliği yapan MHP Basın ve Propagandadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, MHP’nin gençlerin değerini çok iyi bildiğini vurgulayarak, “Biz, fikir ve inanç olarak temellerinde gençlerin emeği bulunan bir siyasi hareketiz. MHP bu bakımdan bir gençlik hareketidir de diyebiliriz. Bu yüzden doğru adrestesiniz” dedi.

 “Gençler kurban edilmemeli”

 Genç konuklara hitaben yaptığı konuşmada gençleri kurban ve bir pazar olarak gören her türlü anlayışın karşısında olduklarını söyleyen Bulut, “Bizim için gençlik; fiziki, duygusal ve fikri olarak bir doruk noktasıdır. Savaşlarda, terör olaylarında gençlerin kurban edilmesinden büyük üzüntü duyuyoruz. Gençliği terör, ticari mal ve uyuşturucu pazarı olarak gören her türlü vahşetin karşısındayız’ diye konuştu.

 “Demokrasinin Gücü Gençlik”

 Kendileri için ABD’deki bir genç ile Güney Afrikadaki, Almanyadaki, Romanyadaki, Doğu Türkistandaki ve Suriyedeki gençlerin eşdeğer haklara sahip olduğunu vurgulayan Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Partimiz ülkemizde ve dünyada tüm gençlerin siyasette aktif olmasını, sivil toplum örgütlerinde görev almasını ve insanlık için hizmet üretmesini amaçlamaktadır. Bu yüzden gençliği demokrasinin gücü olarak görüyoruz. Bu anlamda MHP olarak projenizi destekliyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Bizler, gençlerle yola çıkan Hazreti Muhammed’in (S.A.V) dininin; kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletini Gençlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün ve sadece gençlere güvenerek başarıya ulaşan bir siyasi hareketin temsilcileriyiz. Bu yüzden doğru adrestesiniz”.

 MHP İzmir İl Ar-Ge Gençlik Projeleri Grup Başkanı Ahmet Can Uzuntepe tarafından yapılan “MHP ilkeleri ve MHP’nin Türk Demokrasisinde Yeri” konulu sunumun ardından Türk ve Romanyalı gençler birbirlerine ülkeleri hakkında sorular yöneltti.

 ‘Avrupalı, Türkleri hala barbar olarak görüyor mu'’ şeklindeki soruya Romanyalı öğrenciler “Türkler Osmanlı zamanındaki gibi değil, Atatürk’ten sonra Türkiye çok değişti. O, çok güçlü bir liderdi. Türkler Atatürk gibi liderler yetiştirmeli” şeklinde cevap verdi. Türk Bayrağı şeklindeki rozetler ve il başkanlığı tarafından verilen hediyelere teşekkür eden Romanyalı konuklar, EXPO’nun İzmir ve Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyerek, İzmir’e şans dilediler.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası