Ege Postası
Geri

CHP'li gençlerden hükümete ‘Suriye’ tepkisi

CHP Konak Gençlik Kolları, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde düzenlediği eylemle AK Parti’nin Suriyeli sığınmacılar için uyguladığı politikaları sert bir dille eleştirdi.
CHP'li gençlerden hükümete ‘Suriye’ tepkisi
Haberler / Yerel Politika
16 Mart 2013 Cumartesi 12:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İZMİR- CHP Konak Gençlik Kolları’nın Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde düzenlediği eyleme, CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, CHP İl Başkan Yardımcısı Ülkümen Rodoplu, Konak İlçe Başkan Yardımcısı Azmi Kumova, CHP’li gençler ve partililer katıldı.

CHP’li gençler adına konuşan Konak Gençlik Kolları Başkanı Kemal Özdönmez şunları söyledi: “Suriyeli sığınmacılara bugüne kadar 1,5 milyar dolardan fazla para harcanmıştır. Bu sığınmacılar en ufak bir sıkıntıda ayaklanmaktadırlar. Tarlalarımızı yaktılar, polisle çatıştılar. Van ve Kütahya depreminde insanlarımız donarken, onlar en modern konteynır kentlerde yaşadılar. Kendilerine her türlü sağlık hizmeti ve eğitim imkanı sağlandı. Aylık 150 dolar maaşa bağlandılar. Gazilerimize verilen aylık ise 371 lira… Bugün işsizliğin hali ortadayken, çoğunluğu Suriyeli yaklaşık 40 bin yabancıya çalışma izni verildi. Elektrik ve suya yapılan zamlar ortadayken sığınmacılara bunlar da bedava. Kışın evinde yakacak kömür bulamayan halkımızı titrerken, Suriyeli devletten aldığı fazla kömürü satarak para kazanıyor.

Ayrıca en büyük sıkıntımız bugün Üniversiteye giremeyen onca gencimize karşılık yine büyük çoğunluğu Suriyeli 52 bin 500 yabancıya öğrenim amaçlı oturma izni verildi. Hiçbir sınava tabi tutulmadan, belge istenmeden üniversiteye kayıtları yapıldı. Böylelikle üniversite sınavı için yıllarca hazırlanan gençlerimizin hakkı yenmiş oldu. Biz Konak CHP Gençlik Kolları olarak isteğimiz tabi ki Suriyeli sığınmacılara yapılan yardımın kesilmesi değil. Kışın terlikle okula giden çocuklarımızın, aç yatan insanlarımızın, atanmayıp simit satan öğretmenlerimizin, sigortası olmayıp da ilaç alamayan insalarınızın sorunlarını görmezden gelen ve çifte standart uygulayan AK Parti hükümetinin gerçek yüzünü ortaya koymaktır’

AKSÜNGER: BU CİNAYETTİR!

Protesto açıklamasına eşlik eden CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aksünger, CHP’li gençlere destek vermekten gurur duyduğunu belirterek, “Suriyeli 52 bin genci üniversitelerimize sınavsız geçiş hakkı verdiler. Bu çocukların eğitim düzeyleri belli değil, ne oldukları kim oldukları belli değil. Diğer tarafta yıllarca dershaneye giden ve aileleri tarafında binlerce lira harcayarak üniversiteye hazırlanan gençlerimiz var. Gençlerimizin hakkını yiyorlar. Bunun hesabını vermek zorundalar. Bu yaptıkları cinayettir. AK Parti Suriyeli sığınmacılara 1.5 milyar dolar, Libya’ya 500 milyon dolar, Mısır’a 2 milyar dolar yardım yaptı. Kimin parasını kime veriyorlar. Çocuklarımızın geleceğini çarçur ediyorlar. Gençlerimizi yapboz tahtasına çevirdikleri eğitim sistemiyle bir bilinmeze sürükledikleri yetmiyormuş gibi birde haklarını yiyorlar” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası