Ege Postası
Geri

Menşei Bursa Projesi ile Bursa’nın değerleri dünyaya tanıtılacak

Bursa’nın markalaşmış ürünlerini tescillemeyi amaçlayan 'Menşei Bursa Projesi'ne Bursa Ticaret Borsası’ndan (BTB) destek geldi. Türkiye genelinde yapılan ilk coğrafi işaretleme çalışması olan Menşei Bursa Projesi ile 50'nin üzerinde...
Menşei Bursa Projesi ile Bursa’nın değerleri dünyaya tanıtılacak
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 17:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa’nın markalaşmış ürünlerini tescillemeyi amaçlayan 'Menşei Bursa Projesi'ne Bursa Ticaret Borsası’ndan (BTB) destek geldi. Türkiye genelinde yapılan ilk coğrafi işaretleme çalışması olan Menşei Bursa Projesi ile 50'nin üzerinde ürünün dünyaya tanıtılması amaçlanıyor. Bursa Valiliği, AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan proje, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nca (BEBKA) destekleniyor.

Menşei Bursa Projesi kapsamında Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ile AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi yetkilileri, Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı’yı makamında ziyaret etti. Özer Matlı’ya proje hakkında detaylı bilgi veren Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, “Bursa’yı Türkiye geneliyle birlikte uluslararası alanda da tanıtmayı amaçlıyoruz. Kentimizin turistik yapılarının yanı sıra yemek kültürünü de göstermek, Bursa’nın da siyah incir, şeftali ve kestane gibi saymakla bitmeyen lezzetleri olduğunu anlatmak istiyoruz.” dedi.

Sivil toplum kuruluşlarından da destek isteyen Usta, bu kapsamda 16-17 Kasım 2013 tarihlerinde Menşei Bursa Projesi kapsamında Buttim Tüyap’ta bir gastronomi festivali gerçekleştirileceğini söyledi.

"VALİLİK BAŞKANLIĞINDA BİR KOMİSYON KURULSUN"

Valilik başkanlığında sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren bir komisyon oluşturulması gerektiğini belirten BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ise “Sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren bir komisyonun oluşturulması gerekiyor. Aynı merkezden ortaklaşa hareket edilerek yapılacak olan çalışmalar daha başarılı olacaktır.” dedi.

Menşei Bursa Projesi için gerekli desteği vereceklerini belirten BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Bölgeye has özellikler yaşatılsın, bu özelliklere sahip çıkılsın. Bursa’nın hem tanıtılması hem kalkınması açısından Menşei Bursa Projesi’ne tam destek vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası