Ege Postası
Geri

''Kadın ve erkek bir bütünü tamamlayan iki parçadır''

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kaşif Hamdi Okur, ''İslam inancına göre kadın ve erkek bir bütünün bir birini tamamlayan parçalarıdır.'' dedi.     Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından...
''Kadın ve erkek bir bütünü tamamlayan iki parçadır''
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 16:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kaşif Hamdi Okur, ''İslam inancına göre kadın ve erkek bir bütünün bir birini tamamlayan parçalarıdır.'' dedi.

    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın bu yılki teması 'Cami Kadın ve Aile' olarak belirlendi. Çorum Müftülüğü tarafından da hafta kapsamında Devlet Tiyatro Salonu'nda program düzenlendi.

    Önceliğin İslam dininde kadınların önemine yer verilen programa Çorum Valisi Sabri Başköy, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül konuşmacı Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kaşif Hamdi Okur, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Burada konuşan Müftü Aşık, kadının İslam'daki önemine değindi. Din görevlilerinin namaz kıldıran bir memur olmadığını ifade eden Aşık, ''Din görevlisi demek vatandaşın her zaman hizmetinde olan kişidir. Bir vatandaş din görevlisini gecenin bir yarısı arayabilir ve nikah kıydırabilir. Bunun yanında cenazesi, hastası olanlarında din görevlisi her zaman hizmetindedir.'' ifadelerini kullandı.

    Kadınlara en büyük hakkın Resulü Ekrem tarafından verildiğini vurgulayan Müftü Aşık, kent genelinde hanımların rahatlıkla namaz kıldıkları 9 cami olduğunu dile getirdi. Kadınların Allah'ın evi olan camilere gelerek ibadet etmeleri gerektiğini söyleyen Aşık, ''Biz Çorum'da bir camimizi pilot uygulamaya aldık ve hanım kardeşlerimiz için namaz kılma alanlarının üst katlara aldık.'' şeklinde konuştu.

    Programa konuşmacı olarak katılan Kaşif Hamdi Okur ise İslam dininin gaye olarak öncelikle insanlara doğru inancı ve doğru davranışı öğretmek olduğunu belirtti. Bu hedefin gerçekleşebilmesi için İslam'ın öğretilerini yalnızca fert bazında yeterli olmayacağını kaydeden Okur ''Toplum diğer diğer tabirle cemaat, içerisinde de hayata geçirilmelidir. Cemaatin de hem ibadetlerini yerine getirdiği hem dini bilgilerini öğrendiği ve birbirleriyle kaynaştığı yerler camilerdir.'' diye konuştu.

    Hz. Peygamber döneminden itibaren kadının da erkeğin yanında aktif bir şekilde dinin hayatın içerisinde görüldüğünü belirten İlahiyatçı Okur şunları belirtti: ''Günümüzde dini hayatın sağlıklı bir şekilde yaşanabilmesi için kadınların ve çocukların da camiyle haşir neşir olmaları, kendilerine camide nitelikli dini bilgilerin verilmesi fevkalade önem arz etmektedir. Bu durumun farkında olan Diyanet İşleri Başkanlığı'da özellikle son yıllarda yaklaşım ve faaliyetleri toplum tarafından ilgiyle ve takdirle takip etmektedir.'' dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası