Ege Postası
Geri

Yeniçeri: Başörtüsü kararı, demokratikleşme paketi içinde en doğru şey (Özel)

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, başörtüsü yasağının kabul edilemez olduğunu söyledi. Yeniçeri, "Bu bana göre demokratikleşme paketi içinde en doğru şey olmuştur. Bu eninde sonunda aşılacak bir meseleydi ve aşıldı." dedi. Başörtüsü...
Yeniçeri: Başörtüsü kararı, demokratikleşme paketi içinde en doğru şey (Özel)
Haberler / Güncel
2 Ekim 2013 Çarşamba 16:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, başörtüsü yasağının kabul edilemez olduğunu söyledi. Yeniçeri, "Bu bana göre demokratikleşme paketi içinde en doğru şey olmuştur. Bu eninde sonunda aşılacak bir meseleydi ve aşıldı." dedi. Başörtüsü meselesinin kökten çözülmesi gerektiğini vurgulayan Yeniçeri, bunun için yasaların değişmesi gerektiğini belirtti.

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, Cihan Haber Ajansı’nın (Cihan) gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Başörtüsü tartışmalarını değerlendiren Yeniçeri, "Bu başörtüsü meselesi gerçekten çok istismar edilmiş, başörtüsü için darbe yapılmış, başörtüsü için iktidar kurulmuş, iktidar yıkılmış. Bu AKP’nin de akaryakıtı başörtüsü üzerinden sağlanmaktadır. Bu meseleyi kökten ortadan kaldırmak lazım. Bu meselenin ortadan kaldırılmasının da mantığı şu; bir insan başının renginden, başının bağlama biçiminden bir kimseye kısıtlama getirmek aklın kabul edebileceği bir iş değil." dedi.

Bütün insanların yeteneklerinden yararlanılması gerektiğini anlatan Yeniçeri, "Biz bütün insanların yeteneklerini, kabiliyetlerini kullanmak durumundayız. Bir takım insanlar eğer başlarını örtme biçiminden dolayı, kılık ve kıyafetinden dolayı yeteneklerinden yararlanamıyorsa, toplumda bu noktada büyük kayıp var demektir. Bu kabul edilemez. Bu mesele aslında fiilen bitmiştir. Bu bana göre demokratikleşme paketi içinde en doğru şey olmuştur. Bu eninde sonunda aşılacak bir meseleydi ve aşıldı." ifadelerini kullandı.

Dün Cumhurbaşkanı Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül’ün Meclis’e geldiğine dikkat çeken Yeniçeri, sorunun çözümü noktasında mevcut yasaların değiştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Söz konusu mesele ile ilgili mahkeme kararlarının bulunduğunu kaydeden Yeniçeri, "Bununla ilgili mahkeme kararlarını elimine etmeniz gerekiyor. Bunları topluma güven verecek şekilde toplumu ikna edip bunları ortadan kaldırmak gerekiyor. Şimdi yasalar orada dururken, ‘Bu yasayı dinlemiyorum’ deme hakkına kimse sahip değil. Onun için önce yasaları değiştirmek gerekiyor. Biz zaten bu konu ile ilgili kanun teklifi vermiştik. AKP reddetti." diye konuştu.

"TÜRK DIŞ POLİTİKASINDA SİYASET OLMAZ"

Suriye tezkeresi konusunda tavırlarının ne olacağının sorulması üzerine Yeniçeri şunları söyledi: "Tezkere konusunda grubun kararı çok önemli. Biz daha önce tezkereye ‘evet’ dedik. ‘Evet’ dememizin nedeni hükümetin değil devletin elini güçlendirmek içindi. Türk dış politikasında siyaset olmaz. Herkes Türkiye Cumhuriyeti devletinin yanında yer alır. Bugün AKP yönetir, yarın başkası yönetir. Hükümetin Suriye politikası tepeden tırnağa yanlış bir politikadır. Savaş çığırtkanı bir politika. Sanıyorum yeni bir değerlendirme partide yapılıyor. Yarın muhtemelen karar açıklanacak. Bu hükümete güvenemiyoruz. Sınır güvenliği için tezkereye gerek yok. Sınırın içi de dışı da kevgir gibi. Türkiye’ye girip çıkmak pasaport gerektirmiyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası